Darkale Köyünde Oryantiring Sporcuları Madenciler İçin Yarıştı

Darkale Köyünde Oryantiring Sporcuları Madenciler İçin Yarıştı

4 Aralık Dünya Madenciler günü nedeniyle Soma’nın Darkale Köyünde Dünya Madenciler Günü ve 2.Kademe Oryantiring Yarışması yapıldı.

Baştan sona sağanak yağışın altında gerçekleşmesine rağmen 8 ile 65 yaş aralığında, Manisa, Balıkesir, İzmir ve Bursa İllerinden 376 sporcunun katılımıyla Dünya Madenciler Günü ve 2.Kademe Oryantiring Yarışmasında sporcular Anadolu Selçuklu Devleti, Aydınoğulları Beyliği, Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti’ne tanıklık etmiş Darkale Köyü’nün dar ve sevimli sokaklarında mücadele ettiler. Sendika Başkanlarımız Şevket Şahin ve M.Ali Çakır, bu anlamlı günde farklı illerden gelerek madencilerimiz için koşan sporcularımızı ziyaret ederek onların heyecanına ortak oldular.



Yarışmada dereceye giren sporculara Soma Kaymakamı Fatih Akkaya, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Prof. Dr.Tekin Çolakoğlu, Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, Türkiye Oryantiring Federasyonu Asbaşkanı Zekeriya Gül, Soma Belediye Başkan Yardımcısı Sabır Tuna, Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Dilek Mert ve Maden çalışanı Celil Barut tarafından madalyaları takdim edildi.

Dünya Madenciler Günü Oryantiring Yarışmasında Toplam 17 Madalya Alarak Dereceye Giren Somalı Sporcularımız Şöyle:

Çocuk, Ergen ve Yetişkin Terapisi

Kadın 14 Yaş Kategorisi

1. Yaren Yazıcı

Erkek 16 Yaş Kategorisi

2. Burak Efe Kuş
3. Ömer Faruk Demirtaş

Erkek 18 Yaş Kategorisi

3. Özgür Öztürk

Kadın 35 Yaş Kategorisi

1. Hamide Taşkıran

2.Kademe Manisa Ligi Oryantiring Yarışmasında Dereceye Giren Sporcularımız

Kadın 40 Yaş Kategorisi

1. Hatice Biçer

Erkek 18 Yaş Kategorisi

1. Öztür Öztürk
2. Yasin Urğan

Kadın 16 Yaş Kategorisi

1. Esra Karakobak
2. İrem Girgin

Erkek 16 Yaş Kategorisi

1. Burak Efe Kuş
2. Ömer Faruk Demirtaş
3. Furkan Genç



Kadın 14 Yaş Kategorisi

1. Yaren Yazıcı

Erkek 14 Yaş Kategorisi

3. Batuyan Ayvaz Barut

Kadın 12 Yaş Kategorisi

3. Hale Taşkıran

Kadın Yeni Başlayan Kategorisi

1. Çiğdem Fenercioğlu

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN