Çorum FK Karşısında Oyun Olarak Çok İyiydik

Çorum FK Karşısında Oyun Olarak Çok İyiydik

Geçen hafta içerde ki Batman Petrolspor mağlubiyetten sonra deplasmandaki ilk maçımız Çorum FK maçı nasıl olacak acaba? diyerek maçı youtube kanalından izlemeye koyulduk.

Somaspor, Çorum FK önünde maça geçen hafta ki kadrodan sadece Emrecan Bulut’un yerine Berkay Ekici değişikliği ile çıktı.

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Somaspor maça istekli, arzulu önde basarak sahanın her yerini çok iyi kullanarak başladı. Böyle oynarsak ”buradan puanlarla dönebiliriz” dedik. .
Çorum FK kadro olarak süper lig görmüş futbolcular topluluğu olmuş. Mert Nobre takımın başına getirilmiş. İlginç bir takım olmuş ama oyun olarak sahada istediklerini yaptırmayan bir Soma spor vardı. Genç kadromuz sahanın her yerinde basarak oynaması Çorum’un zorlanması, hücum yönünden istediklerimizi yavaş yavaş yaparak mücadelemizle Yılmaz olsun, Berkay olsun, Can olsun ön tarafta pozisyon üreterek gol yollarındaki istekli görüntümüz ilerleyen dakikalarda golü bulabiliriz umudumuzu arttırıyordu. .

Her şey bizim istediğimiz gibi giderken, bir anlık konsantre bozukluğunu yaşadığımız bireysel hata gol yememize sebep oldu (!) Futbolda bunlar var oyun olarak düşmemize sebep oluyor yine de golden sonra oyun olarak mücadelemizi yaptık, içeri yenik gittik. .
İkinci yarının hemen başında penaltıdan gol yedik.
Bu gol hiç olmadı.



İkinci yarı için oyun olarak umutluyduk. Arkadan hocamız değişiklikler yaparak biraz olsun oyundan düşen takımın tekrar toparlanmasını sağladı. Sağlı-sollu ataklarımız vardı. Gol girişimlerimiz oldu. Oyunu tamamen Çorum FK sahasına yıktığımız anlar oldu. Ama bir türlü golü bulamadık. Direkten dönen toplarımız, bir türlü skoru değiştiremedik..

Şu var akşamki oyun çok iyiydi, deplasmanda olsak ta çok iyi mücadele ettik sadece bireysel hatalardan goller yedik. Bunlarda düzelecektir ligin daha ikinci haftası takım akşamki oyunu ile ilerisi için iyi işler olacağının sinyalini verdi. Transfere çok para harcayan Çorum FK gibi deplasmanda özellikle ikinci yarı oyunun kontrolü bizdeydi sadece tecrübe olarak genç kadro oluşumuz bunun heyecanını yaşayan oyuncularımız skoru bulamadı bunları aşarsak önümüzdeki haftalar galibiyetler gelecektir.

Kolay değil iki üç oyuncu dışında bütün takım nerdeyse değişmiş. İyi hazırlık dönemi geçirsek te resmi maçın yeri başkadır. Burada şimdilik maç maç bakarak, üzerine koyarak skor dışındaki durumun saha içi oyun kesinlikle hele akşam çok iyiydi bunu önümüzdeki haftalar skor bakımdan lehimize çevirdiğimizde izlenmesi keyif veren Somaspor göreceğiz gibi…

Çorum FK Karşısında Oyun Olarak Çok İyiydik

Sonuç olarak ‘’Çorum FK karşısında oyun olarak iyiydik’’ ortada iyi oynayıp ta kaybedilmiş bir 3 puan var ama bu hafta cumartesi günü Sivas Belediyespor karşısında alınacak bir 3 puan, takımda moralleri tekrar yükseltecek ve lig havasına sokacaktır. Sevgilerle Doğan Gülşen (tüm yazılarına göz at)

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN