Cizrespor Maçında Gördük, Kolay Maç Yok!

Cizrespor Maçında Gördük, Kolay Maç Yok!

Bugünkü Cizrespor maçına geçen hafta yaşanan puan kaybı ve alt sıralardaki takımlara karşı  fobimiz var düşüncesiyle çıktık.

Doğan Gülşen

Her zamanki sistemle 4.2.3.1 başladık. Uğur Can’ın olmaması, Özcan’ın kanat oynaması sanki biraz Nurettin le ikisini birbirine uzak olmasına sebep vermesi nedeni ile  istediklerimizi yapamadığımız bir ilk yarı oldu sanki..

SOMASPOR CİZRESPOR ESTANTENE 3Cizrespor oyunun belirli bölümlerinde etkili geldi ilk yarı o zaman öndeki dörtlü defans konusunda önde kaldılar bakarsak bunu içerde belki yapabiliriz ama dışarıda olmamalı.. Nurettin forvet arkası olunca onun topla haşır neşir olmasına uzak kaldı diğer maçlara oranla. İlk yarıda bu daha çok bugün orta saha değil de forvet yanında olmasından kaynaklandı diyebiliriz.



MUHAMMED ÖZTÜRK CİZRESPORMuhammed’de ilk yarı özelinde etkili olamadı, daha çok oyuna girmeli almalı-vermeli.. Nurettin’le özellikle kanatlardan bazen geldiğimizde çoğalma da sıkıntı olmadı ama topun düşüş bölgesinde toplara vuramadık..

İki 6 numarayla oynamak içeride hücum yönünde istediklerimiz olmuyor görüntüsünde Nurettin ve Özcan’da böyle etkisiz göründü ilk yarı bunun içerideki maçların defansif ağırlıklı olmadan da oynayabiliriz neticede şampiyonluk kovalayan takımlar da pek görülmez böyle oyun ilk önce kazanmak düşünceli olmalıyız..

İkinci yarı Özcan ile Nurettin yer değiştirip başlayınca hem forveti ikilemiş gibi olduk hem de Özcan Nurettin birbirine daha yakın gibi olmuş oldu. Ali de öne yakın oynamaya başlayınca sağdan ilk ciddi atak gol oldu hocanın bu saha içi değişiklik meyvesini verdi.. İkinci yarı biraz kıpırdamak yetti.. İki ön libero oynamamız golden sonrada defans için iyi oldu ..



ÖZCAN AYDIN CİZRESPOR MAÇIÖzcan çıkınca Nurettin yerine geldi. Böyle biraz arkayı düşünerek oynayıp skor kontrolü de pas trafiğini çoğaltmaya çalıştık. Muhammed biraz daha hareketli olmalı skoru alınca topun arkasına geçip arkadan rakibin çıkmasını engellemede yeterli değildi. Çıkınca daha iyi topun arkasına geçtik form düşüklüğü var sanki biraz beklediğimiz golleri çoğaltmalı kritik haftalara gidiyorken..

Rakipimiz Erok ta takıldı oda deplasmanlarda sıkıntılı bunun takımların birbirine yakın olması da diyebiliriz. Puan farkı tekrar 5 oldu. İçel de Erok’un yanına geldi kazanarak.. Baktığımızda avantaj yine bizde bunu artık değerlendirmeliyiz deplasman maçlarında daha dikkatli olup galibiyet alabilirsek önümüzdeki maçta gerisi gelir

SOMASPOR CİZRESPOR MAÇ SONUMaçlar zor içeride dışarıda kontrollü oyun oynayıp bugün de aynı oyunu oynayan takım kazanarak önemli galibiyet aldı öyle böyle şampiyonluk bize yakın bunu İçel le oynayacağımız maçla değerlendirmeyi daha net yapacağız, Tebrikler böyle güzel galibiyet için bütün takım ve teknik kadroya ..Sağlıklı günlere.. Doğan Gülşen

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN