Ciğerlerimiz Yanıyor!

Ciğerlerimiz Yanıyor!

Güzel bir söz var yüreğinin götürdüğü yere git.. Ama biz hiç bir şey yapamıyoruz gidemiyoruz elimizden bir şey gelmiyor ülkemizde ki orman yangınlarını sosyal medya olsun tv ler olsun İnternet sitelerinden olsun takıp ederken kahroluyoruz..

Söndürmeye yetersiz kalışımıza mı üzülelim niçin hazırlıklı değiliz ona mı yanalım yapanlara beddualar edip çaresizliğin ezikliği içinde kulaklarımızı kapatıp iyi haberleri beklemekten yerimizde duramayıp bir an önce hızlı olup söndürme işleminin bitmesi için can kaybının az olması dileği temennisinin beklentilerin de kıvranıp duruyoruz…

Orman her şey doğa, tabiat, oksijen, yağmur demek yaşam demek nefes demek yılların uzantısı demek birikim demek uçsuz bucaksız yeşillik demek vicdan demek bir ağacın yetişmesi demek umut demek şairlere ilham demek çocuklara oyun demek Sincaplara yuva Ayılara Tavşanlara Kaplumbağa Tilkilere ev demek ama ne yazık ki koruyamadığımız ilgisizliğimiz demek..

Yürekler yanıyor açıyor çaresizlik daha çok acıtıyor güçlü olmalıyız yılmadan hızlı hareket edip sabırlı bir şekilde hamleleri yerinde atıp bu illetten kurtulmalıyız ordan burdan yardım geldiginde yapılan yorumlara aldırış etmeyip nasıl biz devlet olarak yardıma gidiyorsak komşularımıza onlar da gelebilir bunun siyasetle ekonomiyle ilgisi olmadığını insanlık görevi olduğunu unutmayan yapılan anlamsız dedikodu durumları sadece bu yangınların uzamasına vesile olur yardım edebilecekler yardım eder.

Sönünce bizde millet olarak toplum olarak kimse birbirini suçlamadan fidan dikimi için ne gerekiyorsa bu durumu telafi etmek için fidan maddi yardım holdingler şirketler büyük kulüplerimiz Somaspor herkes her kesim elinden ne geliyorsa yapacaktır herkes duyarlı olmalı..Acımız büyük.. Allah yardımcınız olsun.. Doğan Gülşen

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN