Çeyrek Final Eşleşmeleri ve Detaylar

Çeyrek Final Eşleşmeleri ve Detaylar

23 Takımın katılımıyla 10 Mayıs’ta başlayan Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında, grup karşılaşmalarından sonra 16 takımlı eleme maçları da dün oynanan İmbat Egespor-Tes-İş ve İmbat Madencilik-Yargı Gücü maçlarıyla sona erdi.

Soma’da her kesimin yakından takip ettiği Kaymakamlık Futbol Turnuvasında son 16 Turu’nda maçlar tamamlanarak çeyrek finale yükselen 8 takım belli oldu.

Rakiplerini eleyen, Demirexport, E.L.İ 1, İmbat Egespor, İmbat Madencilik, Milli Eğitim, Nakliyeciler, Ticaret Odası ve Yeni Anadolu Maden çeyrek final bileti aldı. Çeyrek finale kalan takımlara baktığımızda en başarılı grup üçer takımla A-Grubu oldu.

DİLEK MERT

EŞLEŞMELER BELLİ OLDU

Kupada çeyrek final ve yarı final eşleşmelerini belirleyecek kura çekimi, dün oynanan maçların ardından Gençlik ve Spor İlçe Müdürü aynı zamanda Turnuva Yürütme Başkanı Dilek Mert önderliğinde, Teiaş Eğitim Sahasında gerçekleşti. Takım sorumlularında (haberin görselinde) hazır bulunduğu kura çekimi:

Demir Export – Eli-1
Milli Eğitim -İmbat Egespor

Yeni Anadolu -İmbat  Maden
Nakliyeciler – Ticaret Odası şeklinde oluştu.

Çeyrek Final’de ilk maçlar 22 Haziran Çarşamba ikinci maçlar ise 23 Haziran Perşembe günü oynanacak.

Eleme maçları sonunda çeyrek finale kalan 8 takım, eşleşmeler ve küçük detaylar şöyle:

ÇEYREK FİNALE ADINI YAZDIRAN 8 TAKIM

Demirexport
E.L.İ 1
İmbat Egespor
İmbat Madencilik
Milli Eğitim
Nakliyeciler
Ticaret Odası
Yeni Anadolu Maden

KUPAYA VEDA 15 TAKIM

SGK-GİB
Nitromak
Müftülük
Huzurevi
E.L.İ (2)
İlçe Tarım
Yargı Gücü
Polis Gücü
Kaymakamlık
Soma Belediyesi
Hak-İş Sendikası
Devlet Hastanesi
Tes-İş Sendikası
Mühendisler Odası
Mevlana Özel Eğitim Meb



ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ

22 Haziran Çarşamba

1.Maç: Demir Export – Eli-1  (Saat 17:00)
2.Maç: Milli Eğitim -İmbat Ege  (Saat 18:30)

23 Haziran Perşembe

3.Maç: Yeni Anadolu -İmbat  Maden (Saat 17:00)
4.Maç: Nakliyeciler – Ticaret Odası (Saat :18.30)

YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ

27.06.2022 Pazartesi

1.Maçın Galibi 2.Maçın Galibi
3.Maçın Galibi 4.Maçın Galibi

FİNAL

30.06.2022 Perşembe

3-4.Lük
Final

6.HAFTANIN DETAYLARA BİR BAKALIM..

16 takımla oynanan eleme maçlarından sonra çeyrek finale; A-grubunda 3 takım yer alırken, B ve C-grubundan ikişer D-grubunda ise tek takım İmbat Egespor kaldı.

İlginçtir çekilen kurada eşleşmelerde gruplarında birinci olan takımlar çeyrek finalde karşı karşıya gelmeyecek. Yine bir ilginç durumda takımların ayrı ayrı gruplardan gelmesi oldu.

Elemelerde uzatmaya giden karşılaşma olmadı.

5.hafta ile beraber grup ve eleme maçları da dahil toplam 63 maçta gol sayısı 428’e yükseldi..

Eleme maçlarında en farklı galibiyeti: Yargı Gücü’nü Emre Ocak (4), Gökay Büyükyıldız (3), Eser Kasal (2), Murat Aksoy (2) ve Erdem Ocak’ın attığı gollerle İmbat Madencilik elde etti.

Eleme maçlarında bir maçta en fazla gol atan oyuncular dört’er golle Ticaret Odasından Alper Özgün ve İmbat Madencilikten Emre Ocak oldu.

6.HAFTANIN EN GÜZEL GOLÜ

Murat Aksoy  (İmbat Madencilik)

İmbat Madenciliğin, Yargı Gücünü 12-0 mağlup ettiği karşılaşmada hazırlanış ve bitiriliş açısından Murat Aksoy‘un takımı adına attığı dördüncü gol seçildi.

GOL KRALLIĞI

Gol krallığı listemizin tepesinde 13 golle Alper Özgün (Ticaret Odası) bulundu. Alper’i 12 golle Emre Ocak (İmbat Madencilik) ve 10 golle Metin Şengül (Demirexport) takip etti.

Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!..

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN