Çeyrek Final Eşleşmeleri ve 6.Hafta Detayları

Çeyrek Final Eşleşmeleri ve 6.Hafta Detayları

Somamızın yanı sıra çevre il ve ilçelerin bile yakından takip ettiği Kaymakamlık Futbol Turnuvasında son 16 Turu’nda maçlar tamamlanarak çeyrek finale yükselen 8 takım belli oldu.

20 Takımın katılımıyla 4 Mayıs’ta başlayan ”Soma Kaymakamlığı Bahar Kupası Bora Bilgener Futbol Turnuva” grup karşılaşmalarının ardından 16 takımlı eleme maçları da dün oynanan Ticaret Odası-Kolin Madencilik ve Devlet Hastanesi-Huzurevi maçlarıyla sona erdi.

Rakiplerini eleyen, Eli-1, İmbat Madencilik, Milli Eğitim, Nakliyeciler, Ticaret Odası, Devlet Hastanesi, Mevlana Özel Eğitim Okulu  ve Maden-İş çeyrek final bileti aldı. Çeyrek finale kalan takımlara baktığımızda grup maçlarını bir ve ikinci sırada tamalayan takımlar çeyrek final biletini aldı.

DİLEK MERT

Çeyrek Final Eşleşmeleride Belli Oldu.

Kupada çeyrek final ve yarı final eşleşmelerini belirleyecek kura çekimi, dün oynanan maçların ardından Soma Gençlik ve Spor İlçe Müdürü aynı zamanda Turnuva Yürütme Başkanı Dilek Mert önderliğinde, Teiaş Eğitim Sahasında gerçekleşti. Takım sorumlularında (haberin görselinde) hazır bulunduğu kura çekimi:

1.Maç:Milli Eğitim -İmbat Madencilik
2.Maç: Ticaret Odası-Eli-1

3.Maç: Nakliyeciler-Maden İş
4.Maç:Devlet Hastanesi-Mevlana Özel Eğitim şeklinde oluştu.

Çeyrek Final’de ilk maçlar 14 Haziran Çarşamba ikinci maçlar ise 15 Haziran Perşembe günü oynanacak.

Eleme maçları sonunda çeyrek finale kalan 8 takım, eşleşmeler ve küçük detaylar şöyle:

Çeyrek Finale Adını Yazdıran 8 Takım

E.L.İ-1
Maden-İş
Milli Eğitim
Nakliyeciler
Ticaret Odası
Devlet Hastanesi
İmbat Madencilik
Mevlana Özel Eğitim Okulu

Kupaya Veda Eden 12 Takım

Eli-2 (eleme)
Eli-3 (gruplarda)
Emniyet (eleme)
Nitromak (eleme)
Huzurevi (eleme)
Hidro-Gen (eleme)
Esnaf Odası (gruplarda)
Soma Termik (gruplarda)
Yuta Çalışkan (gruplarda)
Soma Belediyesi (eleme)
Kolin Madencilik (eleme)
Genç Öğretmenler (eleme)

Çeyrek Final Tarih ve Saatleri

14 Haziran Çarşamba

1.Maç:Milli Eğitim -İmbat Madencilik (Saat 17:00)
2.Maç: Ticaret Odası-Eli-1 (Saat 18:30)

15 Haziran Perşembe

3.Maç: Nakliyeciler-Maden İş (Saat 17:00)
4.Maç:Devlet Hastanesi-Mevlana Özel Eğitim  (Saat :18.30)

Yarı Final Eşleşmeleri

19.06.2022 Pazartesi

1.Maçın Galibi 2.Maçın Galibi (Saat 17:00)
3.Maçın Galibi 4.Maçın Galibi (Saat :18.30)

Final

Tarih belli değil

3-4.Lük

Final

6.Haftanın Detayları.

16 Takımla oynanan eleme maçlarından sonra çeyrek finale; yukarıda da belirttiğimiz gibi gruplarında ilk iki sırayı paylaşan takımlar kaldı.

Çekilen kurada eşleşmelerde gruplarında birinci olan dört takımdan ikisi A-grubundan İmbat Madencilik ile C-Grubundan Milli Eğitim çeyrek finalde karşı karşıya gelecek. Yine bir ilginç durumda takımların ayrı ayrı gruplardan gelmesi oldu.

Elemelerde uzatmaya giden karşılaşma olmadı.

6.Hafta ile beraber grup ve eleme maçları da dahil toplam 47 maçta gol sayısı 273’e yükseldi..

Eleme maçlarında en farklı galibiyeti: Soma Belediyesini Erdem Ocak, Emre Ocak (4), İlker Çakır, Murat Aksoy, Ahmet Cura (2),  Tolga Meral ve  Mutlu Günaydın’ın golleriyle 11-3 mağlup eden İmbat Madencilik aldı.

Eleme maçlarında bir maçta en fazla gol atan oyuncu dört golle Ticaret Odasından Furkan Arslancan oldu.

Grup ve Eleme maçlarıda dahil 5 maçın tamamını kazanan ve 34 golle en çok gol atan İmbat Madencilik en başarılı takım oldu.

Grup ve Eleme maçlarıda dahil 5 golle en az gol yiyen takım Ticaret Odası ve Eli-1 oldu.

Gol Krallığı

Gol krallığı listemizin tepesinde 10 golle Mevlana Özel Eğitim Okulundan Yusuf Karayegen yer aldı. Karayegen’i 9 golle Milli Eğitim’den Salih Marangoz izledi. Karayegen ve Marangoz’u 8’er golle Devlet Hastanesinden Oğuz Akyüz ve Huzurevi’nden Durmuş Ateş takip etti. Durmuş Ateş takımının Devlet Hastanesine elenmesiyle turnuvayı 8 golle tamamladı.

CEVDET YILDIRIM SOMADASPOREvet sevgili dostlar sıra geldi 6.haftanın balkon konuşmasına…

Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvası 29 seneyi aşkın bir geçmişe sahip geleneksel bir hale gelmiş ve Somamızın futbol kültürü olmuştur.
Baharın gelmesiyle futbol sevdalılarının ortak tutkusu olmuş gerek oynayan gerekse seyredenler için 2 aylık bu serüven, bazen coşkuya bazen de hüzne sahne olmuştur. Geride kalan 47 maçın bazı bölümlerinde yüksek efor sporcularda adrenalin seviyesini arttırarak sinir katsayılarını da tavan yaptırdı. Buda bazen maç içerisinde istemeden rakibi veya hakemi yada kendi takım arkadaşımızı incitmesine sebep oldu. Ama şunu unutmamalıyız ki;

‘’Birbirimizi kırmadan kötü söz söylemeden kalp kırmadan biten bir turnuva bizden sonra bayrağı devralacaklar için yatırımdır.’’

Önümüzdeki çeyrek final maçlarında tıpkı eleme maçlarında olduğu gibi; bir takım sevinecek, bir takım üzülecek. Unutmayalım arkadaşlar;  futbol seyircisi iyi oynayanı yada kazananı olduğu kadar insancıl olanını ve faır-play ruhunu taşıyanını da alkışlar. Bütün şampiyonluklar unutulur ancak dostluk ve centilmenlik bakidir. Bu vesileyle çeyrek finalde boy gösterecek takımlara başarılar diliyorum.

Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!.

somadaspor
ARADIĞINIZ HER ŞEY İNCİ TİCARETTE-Duşa Kabin -Banyo Dolapları -Laminant -Banyo Tadilat -Mutfak Tadilat -Kapı -Mobilya Ayak ve Kulp Çeşitleri -Banyo Batarya -Mutfak Batarya -Çeşitli Su Armatürleri ve Mobilya Boyaları 100% Kalite ile İNCİ TİCARETTE SELÇUK BULUT İLETİŞİM TEL:selcuk@inciticaret.net WEB:www.inciticaret.net http://www.xn--hirdavatdnyasi-osb.com/ ADRES:Kurtuluş Mahallesi Fatih Caddesi No:48 Soma / MANİSA



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN