Çetin ilgör Yazdı-Savunma Sanatı Nasıl Olur?

Çetin ilgör Yazdı-Savunma Sanatı Nasıl Olur?

Denk güçlerin mücadelesine sahne olan ilk maçta ELİ-1 normal süresi ve uzatmaları berabere biten maçta penaltılar sonucu güçlü rakibini yenerek yarı finale uzanan taraf oldu.

Öncelikle iki takımı da sıcak havada gösterdikleri performans nedeniyle kutluyorum. Hakikaten biz gölgede bile fenalaşırken onlar ciddi efor sarf ederek alkışı hak ettiler.

‘Cengiz Hoca’ Bu işi biliyor. Savunma sanatı nasıl olur’un dersini verdi!

Rakibini çok iyi analiz etmiş olmalı ki gol yollarında etkili olması muhtemel 3 oyuncuyu (Dinçer, Raşit ve İsrafile) yakın markaj uygulatıp normal sürede, neredeyse rakibine pozisyon vermedi.

ELİ-1 takımı defansif anlamda kusursuz bir oyun sergiledi. Volkan Akça Dinçer’in gölgesi oldu resmen. Bu sene zıpkın gibi olan Dinçer’e adım attırmadı.

Soner’in maşallahı vardı, her girdiği ikili mücadeleyi kazandı.

Barışta bu ikiliyle uyum içinde açıkları kapattı.

Metin ön liberoda 4. defans gibiydi. Hiç pozisyonunu kaybetmeden yüksek konsantrasyonla oynadı.

Tugay çok iyi kumaşı olan bir ‘oyun kurucu’ dün yine bu özelliğini net olarak bize gösterdi.

Yorulana kadar Gürkan rakibi çok zorladı sürekli pozisyonların içindeydi.

Sonuç olarak ELİ-1 dün kusursuza yakın bir oyun oynadı. Nitromak maçındaki ruhsuz oyunlarını eleştirdiğim ELİ temsilcisini bu maçtaki muhteşem oyunları için kutluyorum. Belki çok fazla pozisyon üretmediler ama takım oyununun önemini herkese gösterdiler. Ve maç sonunda da yukarıda olduğu gibi bir tablo çıktı ortaya. Şimdi final için önlerinde bir engel kaldı. O maç ta en az bu maç kadar zorlu geçecektir. Hemen hemen aynı stildeki iki rakibin maçında sonucu hatalar belirleyebilir. Şimdiden iki takımada başarılar dilerim.

Nakliyeciler takımı başında da belirttiğim gibi skor üretecek oyuncuları, çok iyi marke edilince üretken olamadılar. Bu noktada sürpriz bir oyuncu da kendini gösteremeyince gol yollarında etkisiz kaldılar. Raşit’in ceza sahası dışından vuruşları da gol olmayınca penaltılar sonunda elenen taraf oldular. Bu sene yine iddialı bir kadro kurarak turnuvaya renk kattıkları için Nakliyeciler ekibini kutluyorum. Kalın sağlıcakla…Çetin İlgör (Tüm👉 yazılarına göz at)

NOT: Karşılaşmaya ait fotolar cevsam ınstagram ve somadaspor facebook sayfamıza yüklenmiştir. Ayrıca maçın geniş detayları için 👉 şuraya, 🏆 tüm turnuva haberleri için ise buraya tıklayınız!..

somadaspor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN