Çetin İlgör Yazdı-Çeyrek Final Eşleşmeleri

Çetin İlgör Yazdı-Çeyrek Final Eşleşmeleri

Sanki sihirli bir el kuraları çekmiş gibi. Çeyrek finale kalan 8 takımı güçleri oranında alt alta sıralasak ancak böyle bir eşleşme dizayn edilebilirdi.

4 maçın tamamı da her skora açık, o gün iyi olan yarı final biletini alacak. Futbol jargonuna göre çok adil bir eşleşme olmayabilir ancak seyir zevki açısından çeyrek finaller muazzam olacak.

İmbat – Ticaret Odası: Pek çoğu için ’Erken Final‘ olarak görünen bu maç aynı zamanda sonucu en çok merak edilen maç olacak. Bu tarz maçların en büyük handikabı kazanan takım misyonunu tamamladığını düşünerek bir sonraki maça motivasyon olarak hazır çıkamayabilir. Bu yüzden erken final yakıştırması bazen kötü sonuçlar doğurabilir ‘Dikkat !’.

Ticaret Odası

Geleneksel Soma Kaymakamlık turnuvasında seyirciler her zaman Türk halkının temel özelliği olarak zayıf takımları destekler. Böyle olunca da maçtan her zaman boynu bükük ayrılırlar. Ben kendi adıma her maça tarafsız bir gözle bakar ve maçtan keyif almak için sadece futbolu desteklerim kim iyi oynuyorsa onun kazanmasını isterim ve o maçtan sadece keyif almayla ilgilenirim.

Bu bağlamda bu sene bana en fazla keyif veren ekip Ticaret Odası oldu. Bu takım taktikle maktikle uğraşmadan kendilerini maça kaptırarak oynuyor. Yetenekli oyuncuların, maçtan keyif alarak oynamaları biz seyircilere de keyifli analar yaşatıyor. Skora bakmadan sürekli hücum varyasyonları deneyerek bol gollü maçlar çıkarıyorlar. Çeyrek finalde elenseler dahi bende ayrı bir yer tutacaklar.

İmbat Maden

İmbat Maden ise daha çok taktik disiplin ve oyun planına sadık kalarak standart hücum ediyor. Sonuç odaklı bu oyun yıllardır onlara pek çok kupa kazandırdı. Bu oyun planı Ticaret Odasına karşı yetecek mi hep birlikte göreceğiz.

Kısacası kimin kazanacağını tahmin etmek bir hayli zor ama ben yine kendi taktiğimle maça çıkarak iyi oynayan kazansın diyorum.

Yeni Anadolu-Milli Eğitim: Favorilere (İmbat-Ticaret Odası) rakip olacak takımların başında gelen bu iki takımın maçı da bir hayli çekişmeli geçecek gibi. Daha arzulu ve mücadeleci oyunuyla Yeni Anadolu mu? Yoksa tecrübeli ve disiplinli oyunuyla Milli Eğitim mi kazanacak ? Merakla bekliyoruz.

ELİ 1 – Nakliyeciler: Aynı grupta mücedele etmiş bu iki takım averajla 1 ve 2 oldular. Denk oldukları ilk maçlarındaki 4/4 lük oyun 4-4 lük skorla ispatlanmıştı. Yine zor bir maç olması çok doğal olacaktır.

ELİ 3 – Kolin: Cumartesi günü kurada en çok sevinen iki ekip buydu sanırım. İki takımda da kura çeken kişiler birbirlerine sarılıp mutluluklarını gizleyememişlerdi. Haksızda sayılmazlardı galiba diğer eşleşmelere göre iki takımda iyi kura çekti. Yine bu maçta diğerleri kadar çekişmeli ve zevkli olmaya aday. Sonuç olarak hiçbir maçın favorisi yok gününde olan kazanacak gibi.

Bol gollü mücadele ve seyir zevki yüksek maçlar olması temennisiyle tüm takımlara başarılar dilerim.Kalın sağlıcakla…Çetin İlgör (Tüm👉 yazılarına göz at)

🏆 Tüm turnuva haberleri için buraya tıklayınız!..

somadaspor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN