Çetin İlgör Yazdı: 70 Dakikaya 3 Maç Sığar mı?

Çetin İlgör Yazdı: 70 Dakikaya 3 Maç Sığar mı?

Takımlar Esnaf Spor ve Ticaret Odası olunca sığıyormuş. İlk 35 dakika bir maç seyrettik. 35-55 arası farklı bir maç, 55-70 arası bambaşka bir maç.

1.Maç: İlk yarı sahada öyle bir Esnaf Spor takımı vardı ki, izleyenler gözlerine inanamadı. Müthiş bir konsantrasyon ve kurguyla maça başlayıp ilk yarı boyunca futbolseverlere takım savunması dersi verdiler. Güçlü rakibinin etkili bölgesinde nefes alacak koridor bırakmadılar. Taktiksel manada tam bir resital sunan Esnaf Spor hatasız savunmasını, kontra atakla süsleyince golüde buldular. Hatta öyleki 2. ve 3. golü bulmaları işten bile değildi. Bu kadar dirençli bir takıma karşı Ticaret Odası ilk yarıda pek bir varlık gösteremedi. Bunda Esnaf Sporun iyi savunmasının yanında maça 5 dakika kala gelerek hem fiziksel hem mantalite olarak ısınamamalarının da etkili olduğunu düşünüyorum.

2.Maç: Ticaret Odası 2. yarıya Uğur Aksoy değişikliğiyle başladı. Bu oyuncunun hücumsal anlamda etkili oyununa Furkan ve İsmail de dahil olunca goller peşpeşe geldi.Bu noktada skor üstünlüğünü oyuna da yansıtan Ticaret Odası ne kadar kaliteli bir takım olduklarını tekrar bizlere gösterdi.Esnaf Spor çok iyi oynadığı maçta birden bire kalesinde 3 gol görünce haklı olarak moral motivasyon olarak birden çöktüler bu da 4. gol ve kırmızı kartı beraberinde getirdi ve maçın seyri tamamen değişmiş oldu.

3.Maç: Skor ve sayısal üstünlüğe ulaşan Ticaret Odası maçın son bölümlerinde vitesi düşürünce Esnaf Spor tekrar oyuna dahil olmak istedi ancak güçlü rakibinden puan almayı başaramadı.

Bu maç birden fazla senaryosuyla izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Ayrıca iki takım açısından iyi bir sınav oldu. Esnaf Sporun iyi takımlara karşı dirençli ve pozitif futbol oynayabildiğini gördük. Ancak çabuk demoralize olmaları onlar için handikap. İlk yarıdaki taktik ve oyun disiplini için teknik ekibi ve oyuncuları tebrik ediyorum. Ticaret Odası için ise oyuncu kalitesi ve akıcı oyunlarına diyecek bişey yok, ancak maça hazır olamadan başlamaları başlarına iş açabilir dikkat! Sağlıcakla.. Çetin İlgör (Tüm yazılarına göz at)

NOT: Karşılaşmaya ait fotoları görmek için buraya, maçın geniş detayları için 👉 şuraya, 🏆 tüm turnuva haberleri için ise buraya tıklayınız!..

somadaspor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN