Çetin İlgör: Milli Eğitim-Eli 1 Maçına Dair

Çetin İlgör: Milli Eğitim-Eli 1 Maçına Dair

Milli Eğitim-ELİ-1 maçı iki takımın oyun kurgusuna ve mantalitesine baktığımızda, kısır bir maçın olacağını tahmin etmek hiç de zor değildi.

Savunma önceliğini şiar edinmiş ekiplerin mücadelesinde, önceki yazılarımda da belirttiğim gibi sonucu basit hataların belirleyeceğini aşikardı. Bu tip maçlarda duran topların öneminin bir kat daha artması çok doğaldı, ve öyle de oldu.

Milli Eğitim duran toplarla bulduğu gollerle uzun bir aradan sonra adını finale yazdırmayı başardı. Bülent Aktuğ zaten özel bir oyuncu, hem sağlam hem de iyi oyun kurabiliyor. Onun önderliğinde Milli Eğitim savunmasını aşmak gerçekten çok güç. Bunu çeyrek ve yarı finallerde, maçlarını gol yemeden kazandıkları için çok net görebildik.

Ahmet İnce idaresindeki takım sahanın her bölgesini etkin olarak kullanabiliyor. Belki Ticaret Odası veya İmbat kalitesinde bir takım değil ancak bunun bilincinde kalarak takım oyunu ve kolektif uyumlarıyla bu açığı kapatabiliyorlar. Yeşil-beyazlı ekibin bu sene gösterdiği bu muazzam performanstan dolayı kutluyorum.

ELİ-1 maça, rakip kalede baskı oluşturmak gayretiyle başlasa da, bu baskı pozisyon anlamında yeterlilik gösteremedi. Sıcak havanın da etkisiyle, gerekli tempoya ulaşamadılar. Bunun üzerine kalesinde hatalı 2 gol görünce de maçtan boynu bükük ayrılan taraf oldu.

Daha önceki maçlarında geriye düşseler de sabırlı oyununun meyvesini alarak maçı kurtarmayı başaran ELİ-1, bu defa rakip takımın hatasız savunmasını aşmayı başaramadı. Belki bu maç özelinde risk alınabilir miydi?.. Bunu maçtan sonra söylemek kolay, ancak daha önce defalarca tutan planı bozmak ta ne kadar doğru bilemiyorum. Bunun yorumunu herkesin kendi yapması daha mantıklı olacaktır.

Bu sene sağlam yapısı ve doğru oyun planıyla, turnuvada başarılı maçlar çıkaran ELİ temsilcisini tebrik eder önümüzdeki yıllarda final ve kupalar kazanacağı umuduyla kendilerine başarılar dilerim. Kalın sağlıcakla…Çetin İlgör (Tüm👉 yazılarına göz at)

NOT: Karşılaşmaya ait fotolar cevsam ınstagram ve somadaspor facebook sayfamıza yüklenmiştir. Ayrıca maçın geniş detayları için 👉 şuraya, 🏆 tüm turnuva haberleri için ise buraya tıklayınız!..

somadaspor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN