Çatalcaspor Önünde Mükemmel Galibiyet

Çatalcaspor Önünde Mükemmel Galibiyet

Somaspor çok iyi gidiyor. Davaya inanmış bir ekip görüntüsü çizmeye devam ediyorlar.

9 Günde çok önemli 3 maça çıkan siyah-beyazlılar, ilk maçında deplasmanda Yalovaspor ile 1-1, üç gün sonra Cizrespor‘u 1-0 ve son olarak bugünde deplasmanda Çatalcaspor‘u 2-0 mağlup ederek 9 günde 7 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Hani baktığımızda lider olmak bazı zorlukları beraberinde getiriyor. 9 Günde iki galibiyet bir beraberlik bunun en güzel örneği oldu.

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDIMaça döndüğümüzde;

Rakip inanılmaz agresif başladı maça.
Zor maç bizi bekliyordu.
ilk dakikalar önde baskıyı iyi yaptık.
İlk 15 dakika sahaya iyi yayılan pas trafiği iyi olan bizdik.

İlk çeyreğin ardından ev sahibi ekip Çatalcaspor, 30′ a kadar önde baskıyla beraber bize top göstermedi. Bunun gerekçeleri önde topu tutamamız, arkası dönük oyunda yeterli desteği futbolcularımızın birbirine tam verememesi, adam kovalamayı bırakmamız rakibi bu dakikalarda sanki biraz daha etkili gösterdi.

Topla gereksiz çıkışlarda pas hatalarının tehlikeli bölgede olması yapılmaması gereken bu hatalar bizim yeterli oyunumuzu oynamamızı etkiledi..

Yine 4.1.4.1 sistemiyle sahadaydık. Ama hücum bölgesine yeterince giremedik. Bunun Çatalcaspor’un iyi mücadele etmesine bağlayabiliriz. Duran topların önemi gittikçe kendini gösteriyordu. Kornerlerde de etkili olamadık ama yine de takımın bloklar arası mesafesi iyi durumda olması yine de bizim maçın içinde ağır bir yönümüz olduğunu gösteriyordu..



İkinci yarı her top çok önemliydi.

Nasıl geliriz sahaya, değişiklik olur mu? olmaz gibi duruyordu.
Bütün kozlarımız sahadaydı.
Artık golü nasıl buluruz? diye bakarken duran topun önemini Hakan Çakır‘ın attığı frikik golüyle anladık.
Böyle zor maçlarda duran top çok çok önemli işte bunu değerlendirdik bu maçta Hakan’ın daha önce de nefis frikik gollerini izlemiştik buda çok güzeldi, tam yeriydi oda mükemmel iş çıkardı..

Arkadan Çatalcaspor daha ne olduğunu anlamadan kontra da ikinci golü attık. Özcan’la biraz orada Uğurcan pas tercihi yapabilirdi burada biraz şans faktörü yanımızdaydı..

Golden sonra topun arkasına geçerek biraz kendi yarı sahamızda ama yine de öne çıkarak Çatalca yı istediği oyunu oynatmayarak oyunu kabul ettik. İyi koştuk, iyi mücadele ettik, iyi kapattık. herkes görevini çok iyi yaptı bir tane pozisyon verdik ondada son haftaların başarılı kalecisi Tunay başarılı bir şekilde kurtarış yaptı..

Takımımız her yönden her bölgede iyiydi. Bir deplasman takımının daha doğrusu lider takımın nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynadı. Yeri geldi önde baskı yaptı. Yeri geldi rakibini geride karşıladı hiç kopukluk görülmedi yardımlaşma üst seviyedeydi oyunu daraltma oyunu soğutma her şeyi yaptık değişiklik bile gerekmedi son dakikalar oda zaman için yapıldı gerekte kalmadı değişikliğe zaten..

OĞUZHAN YILDIRIMYine de bir parantez Oğuzhan’a açalım..

Çok iyi oynuyor, takımın görünmez kahramanı ön tarafla defans arasında bu kadar görünmeden iyi oynayan futbolcu bulunmaz çok önemli bir oyuncu onun bu pozitif oyunu öndeki Özcan ve Nurettin‘in hem daha rahat oynamasına hem de defansif yönden denge unsuru olması takımın oyun bakımından iyi görünmesine sebep oluyor..

Önde golcü yönünden beklentiler biraz geride ama yine de böyle galibiyette herkes görevini yapmış takım oyununda bütünlüğü düşünerek galibiyette herkes faydalı olmuştur diyerek çok çok önemli bir galibiyetle dönen takımımız deplasmanda nasıl oynanması gerekirse onun dersini vermiştir. Bugün yolun sonu şampiyonluk diyelim artık emeği geçen başta teknik kadronun futbolcu kardeşlerimizi herkesi kutlayalım.. Sevgilerle Doğan Gülşen

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN