Bursa’ya Yağmurla Beraber Gol Olduk Yağdık

Bursa’ya Yağmurla Beraber Gol Olduk Yağdık

Bursaspor karşısına 5 önemli oyuncusundan yoksun olarak çıkan Somaspor, belkide ileride hayati önem arz edecek kritik maçı farklı kazanmasını bildi.

Zorlu geçeceği tahmin edilen kritik maçta Somaspor takımı eksik oyuncularına rağmen farklı taktik anlayışı ve müthiş bir takım birlikteliği sergiledi.

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Takım maça başladığında motivasyonun üst seviye oluşu içerde ve deplasmanda iyi oynadığımız halde kaybettiğimiz maçların acısını çıkarırcasına önde basarak, mücadele, hırs istekli oluşumuz taraftarın o müthiş desteği ile Bursa’nın şansının fazla olmayacağı izlenimini verdi bizlere.

Sakatların çok oluşu “acaba oyun anlamında yapacaklarımızı etkiler mi?” derken inanılmaz doğru 11 ile sahaya çıktık. Stoper Eray’ın mükemmel oyunu ile sanki doğuştan stopermiş dedirtti. Aynı şekilde sol bek Ali Mert’te öyle, genç Murat sağ bekte iyiydi hani hepsi bugün her zaman hazır olduklarını gösterdiler.



4.2.3.1 sahaya dizilişimiz solda Emrecan’ın müthiş oyunu her geçen hafta üstüne koyarak devam etmesi bugün attığı iki mükemmel gol, Yusuf Tursun’un forvet arkası olarak etkili o bıcır bıcır oyunu kenarlardan topu alışı oyunu yönlendirmesi içeri girip gol yollarındaki etkimizin artmasına..

İki ön libero dan Erdem’in o bitmeyen enerjisi o kendi mücadelesi ile söküp attığı gol onun o çalışmasının ona bir armağanıydı. Her ne kadar iki ön libero olsak ta Erdem hem hücum yönünden hem defansif yönden oyunun iki yönünü de iyi oynadı. Kaptan Oğuzhan için bir şeyler yazmaya gerek yok hep aynı çizgide tam bir görev adamı..Asist kralı Yılmaz Ceylan’ın orta sahadan rakiplerini ekarte edip Emrecan’a attırdığı ikinci gol çok güzeldi.

Bursaspor’un etkisiz oluşu ve her ne kadar zayıf olmasından kaynaklansa da bizim defans olsun orta saha olarak sahanın her yerinde yayılarak oyunumuz etkili oluşu sahayı daraltmamız istekli oyunumuz hızlı topla çıkışlarımız haftalardır skorun artmamasının bugün oynadığımız ofansif oyun skora yansıması gol yollarında Yusuf Türk’ün olmaması farklı kazansak ta çok aradık, Can belki iyi niyetle oynadı ama Yusuf Türk başka bir forvet oyuncusu duvar olup fizik gücünü etkili kullanabilen arkadaşlarını pozisyona sokan fırsatçı oluşu gol yollarındaki etkisi tartışılmaz ama olsun Can da bugün görevini yaptı..



Bugün, bu kadar sakatın oluşu oyun disiplini bakımından etkili oyunumuz sistem olarak taktik olarak sahada her şeyi yapan bir takımımız vardı özlenen bir galibiyet almamız önümüzdeki hafta Afyon deplasmanı çok çok zor bir maç oluşu bugünkü motivasyonun aynı şekilde devam ettirip bulunduğumuz yerden play of zorlama adına önemliydi..

Şimdi gelelim türbine. Futbolun güzel oluşu taraftar coşkusu süper lig şampiyonluğu görmüş Bursaspor taraftarının da burada oluşu organize bir şekilde iki takım taraftarının tezahüratlarla atışması futbolun renkli görüntülerinin oluşması özlenen tablo olarak son yıllarda çok yaşamadığımız görüntülerdi.

Bizim adımıza özellikle hastane tarafında amigo Murat önderliğinde yerini alan Siyah-incilere teşekkür ediyorum.. Sicim gibi yağan yağmurun altında son dakikaya kadar takımı desteklediler, hatta bir ara ‘’Siyah-beyaz-Şampiyon Soma’’ tezaruatları bizi çok duygulandırdı.. Helal olsun, yüreklerine, nefeslerine sağlık.

Yağmurlu havada takımını yalnız bırakmayan taraftara, galibiyet coşkusunu bizlere yaşatan başta teknik kadro, futbolcu arkadaşlarım ve emeği olan herkesi tebrik ediyoruz. Sevgilerle . Doğan Gülşen (Tüm yazılarına göz at)

 

 

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN