Burhanettin Basatemür İlk Yarıyı Değerlendirdi

Burhanettin Basatemür İlk Yarıyı Değerlendirdi

TFF 2.Lig Kırmızı Grup takımlarından Somaspor, ilk yarının son maçında deplasmanda elde ettiği 1-0’lık İnegölspor galibiyetiyle sezonun ilk yarısını 32 puanla 7.nci sırada tamamladı.

Geride kalan 19 maçta 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 5’de yenilgi alarak 32 puan toplayan dumanlı kentin puslu çocukları, ligin ilk yarısını play-off’un iki puan altında, düşme potasının da 17 puan üzerinde bitirmeyi başardı.

Makro beceri, özgüven ve aidiyet

Teknik ekibin görev aldıkları takımların başarılı olabilmesi için; bilgi-birikim ve becerilerini karşı tarafa aktarırken görevleri dışına çıkarak psikolojik süreçleri de yönetmesi çok önemlidir..

 

Başta takımın teknik patronu Burhanettin Basatemür olmak üzere Mahir Çeneli, Mustafa Şen, Erencan Eren ve Gökmen Çalışkan; ekiplerine yukarıda saydığımız makro becerileri, özgüven ve aidiyet duygusunu aşılamanın yanında beraber olunan iki sezon boyunca etrafındakilere beşeri ilişkilerindeki dürüstlüklerinden, samimiyetlerinden kesinlikle sapma göstermediler. Dostluklara önem verdiler. Sorulan her soruya burun kıvırmadan cevap verdiler, tıpkı aşağıdaki açıklamalarda olduğu gibi..

Yukarıda da belirttiğimiz gibi; az bütçe ile makro beceri, özgüven ve aidiyet duygusuyla beraber nasıl takım yaratılır örneğini veren takımın teknik direktörü Burhanettin Basatemür, ilk yarıyı şöyle değerlendirdi:

 

BASATEMÜR”Az bütçe ile ilk yarıyı 32 puan ile bitirmek büyük bir başarı”

Basatemür, ”Zor bir grupta ve yüksek bütçeli takım sayısının fazla olduğu ligde ilk yarıyı 32 puan ile bitirmek büyük bir başarı bizim için. Tabi ki bu durumumuzu yeterli görmüyoruz ve daha iyisi için çalışmaya ve çabalamaya devam edeceğiz. İki maç hariç hemen hemen tüm maçlarımızda iyi oyun ve iyi performans gösterdik. Tüm Türkiye’de takdir edilen bir takım olduk. Tıpkı geçen iki yıl olduğu gibi. Somamızı en iyi şekilde temsil ettiğimiz için ayrıca mutluyuz.”

”Hem oyun hem de oyun ahlakı olarak örnek teşkil edecek bir takımız”

”Oyuncularımızın çabalarından, gayretlerinden ve profesyonelce davranışlarından sonBURHANETTİN BASATEMÜR derece memnunuz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hem oyun hem de oyun ahlakı olarak örnek teşkil edecek bir takımız. Hemen hemen her maçımızda üç tane Somalı oyuncumuz ilk 11 de 2-3 oyuncumuz da kulübede oldular. Grubumuzdaki takımlar içinde en yüksek oranlardan biriyiz bu alanda. Bütün oyuncularımız bizim ve asla ayrım yapmıyoruz. Tek ölçümüz oyuncularımızın performansı. İkinci yarıdaki amacımız da ilk yarıdaki puanımızı geçebilmek.”

 

SOMASPOR BURHANETTİN BASATEMÜR”Çok daha fazla çalışmalıyız”

”Ligin ikinci yarıları her zaman daha zor geçer. O yüzden çok daha fazla çalışmalıyız. Yönetimimizle ve taraftarımızla beraber inşallah Somamızı mutlu edecek işler yapmaya devam edeceğiz. ilk yarıdaki tek üzüntümüz taraftarımızın tribünlerdeki azlığıydı. 2.5 yıldır düşük bütçelerle büyük işler yapan tüm Türkiye’nin takdirini kazanan takımımıza daha fazla destek olmalıyız. Gerek forma satışında gerekse bayrak kampanyasında müthiş bir destek verdi insanlarımız. Aynı desteği tribünlere gelerek vermeleri de bize büyük güç katacaktır. İnşallah tüm bu düşüncelerimiz gerçekleşir başarılı bir sezon geçiririz.” değerlendirmelerin de bulundu.

Buda İlginizi Çekebilir;

Mustafa Aydın İlk Yarı İçin Önemli Açıklamalarda Bulundu

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN