Burhanettin Basatemür: Evde Kal Soma

Burhanettin Basatemür: Evde Kal Soma

Somaspor’da Teknik Direktör Burhanettin Basatemür, ”Mayıs ayında çalışmalara başlayabiliriz” dedi.

Coronavirüs sebebiyle tüm spor karşılaşmalarının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ertelendiğini vurgulayan Somaspor teknik direktörü Burhanettin Basatemür, sağlıkla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve liglerin yeniden başlamasıyla ilgili federasyondan gelecek kararı beklediklerini söyledi.

Son bir kaç gündür vaka sayısındaki düşüşün yanında iyileşen hasta sayısının armasının memnuniyet verici olduğunun altına çizen Burhanettin Basatemür, şunları söyledi:

”Öncelikle şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum, Soma mızın ve Milletimizin başı sağ olsun. Gerçekten olağanüstü zamanlardan geçiyoruz.
Zihin dünyamızda, yaşayış biçimimizde ve davranışlarımızda mutlaka değişimler olacaktır. Bunun ne yönde ve nasıl olacağını zamanla göreceğiz.
Futbolumuz da bundan mutlaka etkilenecektir.
Daralan ekonomilere paralel olarak kulüplerde de küçülmeler olacaktır diye düşünüyorum.
Bundan sonraki süreçte daha az bütçeler ve daha çok genç oyuncu öne çıkabilir.Bundan dolayı altyapılara daha ciddi yatırım yapmamız gerektiği görülüyor.

Ülkemizde futbol federasyonu maçların Haziranda oynanabileceğine ilişkin açıklamalar yaptı . Eğer bu salgın kontrol altına alınabilirse bizlerde Mayıs ayında çalışmalara başlayabiliriz. Bu süreç boyunca oyunculara gönderdiğimiz program çerçevesinde çalışmalarımız devam ediyor. Önemli olan hepsinin sağlıklı bir şekilde bu salgını atlatmaları. Gerisi kolay bizim için.


Evde geçirdiğimiz bu uzun zamanlar ”içe yolculuk yapma” açısından bir fırsat oldu bizim için.
Yaptığımız hata ve eksikleri düşünme ve değerlendirme fırsatımız da oldu.
Kendimizi kaptırdığımız birçok şeyin aslında o kadar da önemli olmadığını bir kere daha anlamış olduk.
Kanuni’nin dediği gibi ”Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi”

Taraftarımız önünde futbol oynamayı da özledik tabii ki.
İnşallah en kısa zamanda yine beraber oluruz.
Taraftarımız demişken bir dileğimiz ve özlemimizi de söylemek istiyorum.
Biz takım olarak taraftarımızın yeniden bir araya gelip tek çatı altında ve tek tribünde yer almasını çok istiyoruz. İkiye bölünmüşlük görüntüsü gücümüzü de bölüyor. Takım olarak bu durum bizi gerçekten olumsuz etkiliyor. Lig yeniden başlayıncaya kadar hep beraber bir araya gelip bu beraberliği sağlamamız gerekiyor. Böylece çok daha güçlü olacağız. Büyük bir özveriyle ligde geldiğimiz yerin kıymetini bilerek şimdi beraber olma ve daha fazla kenetlenme zamanı.
Yönetimimizin gayreti bizim çalışmamız ve taraftarımızın desteğiyle bunu başaracağız inşallah.’dedi.
YASİN TUNÇ


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN