Bugün Çok Büyük Oynadık

Bugün Çok Büyük Oynadık

Bugünkü maç Şanlı Urfa lider olunca önemi bir kat daha artmasına, yenersek maç fazlası ile liderlik hesapları yapılması neden olacaktı.

Zira hem son haftalarda aldığımız galibiyet serisini devam ettirmek için içerideki iyi oynadığımız halde şanssızlıkla verdiğimiz maçlar nazarında başka atmosfere bürünmüş oldu.

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Genç kadromuzla inanılmaz işler yapan form grafiğimiz artarak devam etmesi adına bu maçın hafta içi taraftar organizasyonları ile maça ilginin çokluğu ayrı bir motive kattı…

Maça 4.2.3.1 ile çok iyi başladık Oğuzhan- Yusuf Tursun hatta Yusuf bir adım daha öne çıkarak topla iyi işler yaparak adam eksilterek oynadığı Kenan forvet arkasında olsa da kenarlara gelerek Emrecan in içeri girip gol yollarında pozisyon bulmamıza aynı şekilde hücumsal yönden oyunu yönlendirendi .

Urfa kendi yarı alanında kalarak başladığı maça ataklarımız ilk dakikalarda çok etkiliydi Yusuf’un bir topu direkten döndü Emrecan’ın içeri girerek etkili işler yapması maç tamamen kontrolümüzde olup golü bulursak galibiyet alabiliriz bugün diye konuşmaya başlamıştık.



Urfa Cumali yi defans önünde kontrollü oyun noktasında bırakmış geriden oyunu yönlendiren biri olarak hiç hücuma çıkmayıp maçın kontrollü bir şekilde devamı aynı şekilde tecrübeli ekip olan Urfa maçı genel anlamda yavaşlatarak oynayıp bir şekilde maçın bu durumu genele yaymaya çalışarak buradan puan yada puanlarla dönerim hesabı yapıyor görüntüsündeydi. .

Her yönüyle istediklerimizi yaparak oynadığımız hücum olarak çoğalıp Yusuf Türk ün gelip top alıp öne doğru arkadaşlarına duvar olup etkili oyunu gol yollarında sadece golü atmamız kalmıştı ilk yarı özelinde çok etkili olduğumuz zamanlarda golü bulamamız içeri beraberlikle gidiliyor oluşu Urfa’ın ilk yarı gol yememesi onlar adına şanstı ne dersen de artık. .

Gelince ikinci yarıya bizimde biraz bekleyerek oynamamız kondisyon yönünden fiziksel maç boyu düşünülerek yapılan işlerdi. Urfa ikinci yarı biraz topla oynasa görünse de gol yollarında etkili değildi yine hücum yönünde etkili olan bizdik Yusuf Türk ün rakip son adamdan kaptığı ve gole giderken düşürülmesi kırmız kart çıkması çok doğruydu ama frikik atışını iyi kullanamayarak olası bir golden olduk duran top frikik atışlarını iyi kullanamıyoruz bu konu daha çok çalışılabilir..Oğuzhan tercihi vuruşlar da daha etkili olabilir gibi duruyor sanki. .

Rakip on kişi kalınca zaten bizde olan oyun tamamen Urfa ceza sahası etrafında geçip golü bir an önce bulabileceğiniz hesabı yapıyorduk oyunumuz maç boyu etkili oluşu rakibin on kişi kalışı etkimizi daha çok arttırdı ama gel gelelim bir kere orta sahadan çıkarken derinlik oluşması dikkatsiz oluşumuz hem hızlı oyuncularını kaçırmalari gol vuruşunu iyi yapması Urfa yı öne geçirdi. Bu gol ben dahil bütün stadı şok etkisi yaptı donduk kaldık tribünde. .

Hemen arkadan değişiklikler yaptık çok yerinde değişikliklerin olması tekrar oyunu yıkmamız biraz daha kanatları kullanabilseydik çok adamla hücum edip golü bir türlü bulamadık Can ve Yusuf birlikte iki forvet Oğuzhan da çıkıp gol aramamız arkada Erdem ile oyunu yönlendirmemiz her şeyiyle çok iyiydi ama bir türlü golü bulamadık ve kaybettik. .

Olsun futbol üç ihtimalli oyun bugün bu yenilgiye hiç üzülmedim hatta gururlandım Soma spor un bu vazgeçmeyen oyunu ile sonuna kadar mücadelesi futbolcu arkadaşların hırsı her şeyiyle ayakta alkışlanacak işlerdi Soma spor ile ne kadar gurur duysak azdır Urfa gibi milyonlara kurulan takımı sahayı dar etti öne geçince oyunu soğutmak için yapmadıkları rezillik kalmadı onları ayıpladık onun için Soma spor bu gibi maçlarla önümdeki haftaların bizim adımıza nasıl geçeceğini tahmin edebiliriz. Maç sonunda takımı ayakta alkışladık. .

Bugün her şeyiyle büyük oyun oynayan Soma spor u kaybetse de seyir zevki müthiş maç izlettirdiler emeği geçen başta teknik kadro olmak üzere futbolcu arkadaşları da tebrik ediyoruz desteğe devam. Sevgilerle Doğan Gülşen tüm yazılarına göz atın

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN