Bu Maç 2 Takım İçin Mükemmel Bir Sınav Oldu

Bu Maç 2 Takım İçin Mükemmel Bir Sınav Oldu

Nitromak karşısında ELİ-1 kulübe farkıyla 3 puanı alan taraf oldu. ELİ maça, kadro yapıları itibariyle kağıt üzerinde favori olarak çıktı.

Çetin İlgör Yazdı

Sakin ve pas yaparak sonuca ulaşmayı hedefleyen Cengiz Türk’ün talebeleri golü bulmayı da başardı. Ancak bu sakinlik rakibe daha rahat savunma imkanı verince Nitromak oyuna tutunmayı başardı. Muazzam bir eforla önce 1-1 sonrada 2-2 lik beraberliği sağlayan Nitromak ekibi kontradan bulduğu golle 3-2 lik skor avantajını da ele geçirdi. Bu dakikaya kadar müthiş bir mücadele ortaya koyan Nitromaklı oyuncular galibiyet golünden sonra yorgunluk belirtileri göstermeye başladı.

Ben dahil pek çok seyirci yedek kulübesine bakmaya başladı. Ancak Nitromak takımının yedek kulübesinde bir hareket olmayınca maçın gidişatı belli olmaya başlamıştı. Hücum ve orta saha oyuncuları ilerde kalıp geri dönüşlerde problem yaşayınca ELİ-1 orta sahayı çok rahat kullanmaya başladı. Böyle olunca goller peş peşe geldi ve kazanan ELİ oldu.

Bu maç bence iki takım için mükemmel bir sınav oldu. Takımların eksik yönleri net bir şekilde ortaya çıktı. Nitromak çok iyi mücadele ederek elinden geleni yaptı. Yeterli yedek oyuncularının olmaması en büyük handikaplarıydı. Yorulan takıma takviye yapılmayınca orta sahaları oyundan düştü ve maçı kaybettiler. Belki 3-2 den sonra hücum ve orta saha oyuncularını biraz ön libero mevkiine çekebilselerdi ELİ-1 i zorlayabilirlerdi.

ELİ 1 takımı her ne kadar rakibine oranla daha kaliteli oyunculardan kurulu olsa da bunu sahaya tam olarak yansıttıklarını düşünmüyorum. Nitromak yorulana kadar pozisyon bulmakta çok zorlandılar. Sürekli orta sahada pas yaparak oyun kurmayı denediler ama hücum geçişleri çok yavaş olduğundan rakip savunmayı bir türlü aşmayı başaramadılar. Final pasları ve şutları da istenilen seviyeye ulaşmadı bir de ilk maçın stresi eklenince bu kadar zorlanmaları doğal oldu.

ELİ takımının daha kuvvetli rakiplere karşı nasıl sonuçlar alacağını merakla bekleyenlerdenim. Bence en büyük eksiklikleri; coşkularının yeterli olmaması. Takım içinde lider bir oyuncuya ihtiyaçları var takımı olumlu anlamda motive edecek, bir kıvılcım oluşturacak lider bir oyuncunun devreye girmesi gerekiyor. Sevgilerle…Çetin İlgör

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN