Bu BJK Adamı Deli Eder

Bu BJK Adamı Deli Eder

Beşiktaş ilk yarı öyle kötü görüntü verdi ki ”bir takım nasıl bu kadar kötü oynar?” dedik, durduk.
Abdullah Avcı hocam ”bu sistemi oturtayım” derken Beşiktaş tarih sayfalarında yerini almış olacak gibi duruyor.

Şimdi bakıyorsun Caner hem bek oynuyor hem orta sahaya Atibanin yanına yaklaşıyor sola dönüp NKoudoya top atıldığında yanına kimse gelemiyor forvetle arasında 35 metre mesafe oluyor bakıyorsun ceza sahasına top gitse ne olacak hiç bir şey duvara çarpar gibi top geri geliyor sağ taraf zaten hiç yok Dybiy ne oynuyor anlayamadık daha ilginç hoca çok sabretti ona aynı şekilde Douglas defans yanı çok zayıf birebirde hep geçildi hücum yönü iyi dedik oda yoktu fizik olarak hazır değil görülüyor ama Abdullah Avcı 60 dakikada dökülen Douglas a sabretti ..Başaksehirli oyuncuyu kaçırdı ilk yarının son dakikasında hakem kırmızı vermeyip eyyam yaptı pozisyon net kırmızıydı..

Hücum iyi yapalım diye 4.1.4.1. oynuyoruz Başaksehir kendi yarı alanında kaldığı için oyun alanı daraldığından defanstan top orta saha oyuncularımıza geçiremiyoruz adam eksilten olmayıncada Lajajic yapardı ama oda pek beklentinin altındaydı hücum da kısır göründük pas tercihleri hep hatalıydı buda futbol olarak posizyon bulmada üretken değildik ,güven sorunu vardı Beşiktaşlı futbolcularda aman pas hatası yapmayım da ne olursa olsun deyip garanti oynamaya çalışmaktan top hep geri defansta Stoperler necip ile Gökhan gönül oynayıp durdu.

Atiba bile kayboldu orta sahada o kadar boş duruyordu ki orta saha bir ara Başaksehir dinlene dinlene top oynadı yakın olup alan daraltamadık sanki eksik oynuyor görüntüsü oluşuyor Beşiktaş ta nerede bu adamlar dediğimiz oluyordu..

Gol yediğimiz dakika da gelen pozisyon hem orta saha hem bekler uzak kaldı takım dönüş sıkıntısı her maç yaşıyor bu maçta da oldu golü yedik tamam her şey bitti dedik bu kadar kötü oynayan takım bu maçı çeviremez diye düşündük ışık yoktu..



İkinci yarı hoca Douglası çıkarır her türlü diye beklerken görünce pes dedik hocam ne zaman çıkaracaksın niçin değişiklik yapmıyorsun bir hırslı oyuncu girer de belki takımı ateşler diye beklemeye başladık..60 ta Douglas çıktı Oğuzhan girdi Dorukhan sağ bek oldu bu dakikadan sonra kısmen daha iyi pas yapmaya başladık nedeni Oğuzhan teknik ve adam eksiltmekte iyiydi biraz olsun bunu yapmaya başladı .ikinci değişiklik te Dybiy çıktı Orkan girdi onun da iyi oyunu biraz Beşiktaş’ın önde oynamasini sağladı Başaksehir de skor üstüne yatmaya çalıştı orta sahaya Mehmet Topal girdi kendi yarı alanında tamamen kalmaya başladı,bu durum Beşiktaşın biraz daha son 15 dakika oyunu Başaksehir sahasında oynamaya başladı gollük pozisyon olmasa da Orkanla Oğuzhanın ince paslarıyla ceza sahasına girmeye çalıştı Burak Yılmazla topu buluşturamasa da biraz olsun gol için ümitlenmeye sebep oldu..

Gol nasıl olur mu son dakikalarda diye düşünürken Epruyanonun gereksiz Burak Yılmaz’ı formasından çekmesi penaltıya sebep oldu Burak Yılmaz geri dönüşünü penaltı golü ile de taçlandırmış oldu..

Bütün takımların neredeyse puan kaybettiği hafta eksiklerinin çokluğundan da Beşiktaş çok zorluk çekti desek te geçen maçlar bu maç hiç umut olarak bize ışık vermiyor…Bu sistem de Oğuzhan olmalı net girdikten sonra pozitif işler yaptı daha ne yaptığını bilen Beşiktaş görüntüsü oluştu Dorukhan daha çok ofans değilde defansif yönü olan bir oyuncu olduğu için pas oyunda sıkıntı oluyor onunla bunu hoca da görmüştür artık ..

Haftaya Trabzon deplasmanı var Gs Fener maçı yine haftaya puan kayıplarının olacağı bir hafta Beşiktaş puan alir mi dersin işi zor ama ne var Trabzon da Beşiktaş gibi sıkıntılı iki takımda dikkatli olacaktır. Burak Yılmaz ın geri dönmesi önümüzdeki haftalar daha iyi görüntü olur düşüncesi taşımak isitiyoruz yoksa şampiyonluk şansı gittikçe azalıyor.. Sevgilerle Doğan Gülşen (tüm yazılarına göz at)


Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN