Böyle Bir Galibiyete İhtiyacımız Vardı

Böyle Bir Galibiyete İhtiyacımız Vardı

Somaspor olarak haftalardır böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Ama genel anlamda oyun olarak ne durumdayız? buna bakmak lazım.

Maçın bazı bölümlerinde istediklerimizi yapmakta bir hayli zorlandık. Önde çoğalma adına, kanatların ve orta saha olarak ofansif durumumuz yeterli şekilde değildi. Evimizde olsak ta oyunu rakibin sahasına yıkamayışımızı önde baskıda forvette başlayarak yapmakta istediğiniz seviyede değiliz..

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Oğuzhan ve Ali iki defansif orta saha ile oynamamız ön bölgede çoğalma adına istediğiniz verimlilikte değildi. Özcan’a eşlik eden oyuncu grubunu çoğaltırsak neler olabileceğini kestirmek zor değil. Rakip kapanınca bunları yaparsak gol yollarında istediğim her şey olur, bunlar için çalışmamız lazım.
Kolay gol yedik ve yardımlaşma konusu burada olmadı. Yılmaz  Ceylan bekine yardıma gelmeyişini, orta yapılırken rakip oyuncu iyi markaj tutulamaması, kafa vuruşunda bu kadar rahat olması golü ağlarımızda görmemize sebep oldu..

Rakip tipik deplasman takımının oyununu oynadı. Defans olarak çıkmayan, orta sahayı kalabalık tutmaya çalışan, kaptığı toplarla hızlı çıkmaya çalışan bir oyun anlayışındaydı. İki takımda kontrollüydü ama bizim daha baskılı oyun anlayışında olmamız ev sahibi olarak daha hücum anlamında etkili olmamız gerektiğini bir oyun anlayışı icerde en azından galibiyet için gereken oyun anlayışını benimsememiz lazım..

Üretmede, oyun içinde ince işleri çoğaltırsak. Bu tabi ki oyuncu grubunun yetenek ve kapasite olayıyla orantılı. Bizim takım özelinde sınırlı olduğu izlerken gördüğünüz buna mukabili iyi niyet mücadele örneği gösterip belirli özellikle ikinci yarı gerginliğimizin oluşu oyunumuz etkilediği görüldü..

İkinci yarıda öyle pek oyun anlamında istediklerimizi yaptığımızı söyleyemeyiz. Biraz daha arzu istek olsa da ceza sahası anlamında orada topun kale içine atacağımız pozisyon üretmedeki durgunluk kenardan Mücahit ve Eray’ın girişi bizi öne doğru oyunda hücum yönünde pozisyon zenginliği getirmese de giren oyuncunun diriliği diyelim oyundan kopmadan oynamamız anlamında golü nasıl buluruz düşüncesindeyken dakikalar azalırken duran topun önemi bir daha atılan kafa golü göstermiş oldu. Bravo Onur. Ön direkte topla iyi buluşması, iyi vuruşu güzel gol oldu 1.1

Daha dikkatli oynamamız gereken dakikalar Sivas topla daha iyi oluşu hücumu düşünmesi tedirginlik olarak son dakikaların heyecanlı olmasına sebep oldu. Hatta ofsayt gol atılınca aman daha dikkat dedik, ama arkadan bizim hızlı çıkıp Sivas önde yakalanması iyi paslaşarak topu Eray’ la buluşturup golü son dakikada atmamız maçın içinde kalıp mücadeleci ruhumuzun bize bir lütfuydu.



Evet inanılmaz geri dönüş oldu. Ne dersek artık takımımız sadece oyundan düşmemesi bazen kopuk kopuk oluşumuz mücadele anlamındaki duruşumuzu bozmayışımız bunun sonucunda galibiyetin gelmesi çok anlamlı oldu.
Bu takım bu yıl ne yaparsa yapsın, inanmak lazım, nerelerden geldiğimizi unutmadan desteklemek lazım hiç kolay işler değil bu oyuncu grubu ile Burhanettin hoca çok iyi  işler yapıyor.

BURHANETTİN BASATEMÜR

Bu gurur onun her zaman destek olunmalı bugün liyakat yönünden Türk futbolu ne durumda ne hocalar var sistem nedir taktik nedir diziliş nedir bilmez ama Burhanettin hoca bu inandığı yolda yaptıklarının meyvesini bugün bu anlayışla aldı birilerini kullanarak değil tırnaklarıyla kazıyarak buralara bu takımı getirdi her şey iyi kadro kurularak yapılmıyor ne oynadığını sistem bakımından oyuncu grubunu onu anlamasıyla olan şeyler bunlar onun için Somaspor ligi nerede bitirse bitirsin mücadele etmesi yeterli.

Gerçi Türk futbolunun hastalığı skora bakılması, çalışmak yetmiyor öyle bakılıyor yapılan yetiştirdiği, geliştirdiği oyuncuların nerelere gittiği nasıl bakış açısıyla bakıldığını satılan futbolcularda gördük o müthiş işi bile nasıl yorumlayanlar oluyor heykeli dikilmesi gereken hoca eleştiriliyor neden bunlar niçin bakış acımız günlük skorlarla değişiyor böyle olmamalı.

Somaspor burada ikinci ligde oluşu kalıcılığı bu teknik ekip ve yönetim futbolcularla olmuştur. Hem bugünkü maç için hem şimdiye kadar yapılan mücadele için, ayrıca siyah-incilerin takıma sağladığı pozitif enerji için hepsini tebrik ediyorum Doğan Gülşen Tüm yazılarına göz at

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN