Bora Master, Bandırma GB’yi 3-1 Mağlup Etti

Bora Master, Bandırma GB’yi 3-1 Mağlup Etti

14.Hafta maçında iç sahada Bandırma GB Masteri konuk eden Soma Bora Master play-off şansını sürdürmek için mutlak kazanması gereken maçtan 3-1’lik galibiyetle ayrıldı.

7-4’ün Rövanşını 3-1’lik Skorla Aldılar

Cengiz Türk’ün antrenere ettiği Bora Master, 21 Ocak Pazar günü Soma Linyit Stadı’nda saat 15:00’da oynanan karşılaşmada sahaya Mehmet Bilal-Azim-Harun-Uğur-Hakan-Faruk-Mehmet Kurt-İsmail-Selçuk-Tarkan ve Mustafa on biri ile çıktı. Gökhan, Adem, Ayhan, Bülent, Ali, A.Topal, Şerif ve Birol yedek kulübesinde görev bekleyen oyuncular oldu.

Ağır saha zemininde oynanan karşılaşmada Soma Bora Master’i galibiyete taşıyan golleri Mustafa Atala, Hakan Yılmaz ve Birol Alınaçık kaydetti.

14.Haftayı 3-1’lik Bandırma GB Master galibiyeti ile 21 puanla play-off hattının bir basamak altında dördüncü sırada tamamlayan temsilcimiz Bora Master, 15.hafta maçında deplasmanda Agamemnon Masterler ile karşı karşıya gelecek. Bandırma GB Master ise sahasında Saruhanlı 7 Eylül Masteri konuk edecek.

Selçuk Bulut: ”Maç öncesi oyun mantığımız baskı yaparak rakibi hataya zorlamaktı ve bu işi başarılı bir şekilde uyguladık”

İlk maçta 7-4 mağlup oldukları Bandırma GB Master karşısında alınan 3-1’lik galibiyetle büyük moral bulan Soma Bora Master’de başkan ve aynı zamanda takım kaptanı Selçuk Bulut, karşılaşmayı değerlendirdi.

Bulut yaptığı değerlendirmede, ‘’Bu sezon Menemen Master maçından sonra ikinci defa çim sahada oynadığımız için avantajlı olduğumuzu düşünüyorduk fakat maç ağır bir zeminde oynandı. Maç öncesi oyun mantığımız baskı yaparak rakibi hataya zorlamaktı ve bu işi başarılı bir şekilde uyguladık. Maçın 5.dakikasında İsmail Öz ile mutlak bir pozisyondan faydalanamadık. Hemen ardından yine baskı ile oluşan taç atışını eksik kalan Bandırma savunmasına karşı hızlı bir şekilde oyuna sokarak İsmail in pasıyla Mustafa Atala’nın ayağından bulduğumuz golle öne geçtik.

İlk yarıda birkaç pozisyon daha bulduk fakat faydalanamadık. Bandırma Masterin doldur-boşalt oyununda şişirilen bir topta zeminin azizliğine uğrayıp bir penaltı verdik ve atılan penaltı sonucu gol oldu:1-1 İlk yarı bu sonuçla noktalandı.

İkinci yarı Ayhan Arıcan’ı oyuna alarak orta sahayı biraz tazeledik. Daha sonra Atala’yı oyundan çıkarken ezber bozmak adına Hakan’ı santrafor pozisyonuna geçirdik. Bunun meyvesini de 2-3 dakika sonra atılan bir ara pasında 3 kişinin arasında kalan topa Hakan Yılmaz’ın dokunmasıyla ikinci golü bulduk ve 2-1 öne geçtik. Maçın 70.dakikasında Bülent Ay’ın ara pasına hareketlenen Hakan Yılmaz, topa dokundu, kaleciyi geçirdi ama kendisi geçemedi ve kaleciden aldığı darbeyle yerde kaldı penaltı verildi.
Penaltıda topun başına geçen Birol Alınaçık net bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi skor 3-1 oldu ve maç bu sonuçla noktalandı
Takım olarak verilen mücadele takdire şayandı önümüzdeki maçlarda aynı mücadele yi sürdürüp play off maçlarını oynama hakkımızı istiyoruz.’’dedi.

Kutluyoruz

Bandırma GB Master karşısında alınan 3-1’lik galibiyet ve 3 puan Soma 13 Eylül Bora Master takımı için önümüzdeki hafta grup lideri Agamemnon Master maçı öncesi iyi bir moral olurken, gurubun üst sıralarını zorlayarak play-off’a katılma umutlarını da güçlendirdi. Bora Master takımını kutluyoruz..

Bizi aşağıdaki 👇 Sosyal Medya adreslerimizden de takip edebilirsiniz!

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN