Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 7.Hafta Değerlendirmesi

Liderlik fırsatını teptiğimiz 7.hafta geride kaldı.
4 takım deplasmanda galip gelirken, evinde 3 puana uzanan tek takım yeni lider Yıldırım Belediyespor oldu.
Grupta berabere biten tek karşılaşma ise Çiğli Belediyespor-Ayvalıkgücü Belediyespor maçı oldu.
Toplam on golün atıldığı 7.hafta; şu ana kadar en az gol atılan hafta olarak kayıtlara geçti.

HABER:SOMADASPOR.COM

Geçen hafta öncesine kadar maç eksikliğinden dolayı ‘gizli lider’’ diye adlandırdığımız Yıldırım Belediyespor, haftanın maçında kendisini gibi namağlup olan Somaspor’u mağlup etmeyi başardı. Gizli değil ‘’gerçek lider’’ oldu..

Haftanın bir diğer önemli maçı olan Çiğli Belediyespor-Ayvalıkgücü Belediyespor maçından ‘’gol’’ sesi çıkmadı.
Aslında haftanın en büyük sürprizini haftalardır galibiyet yüzü görmeyen Orhangazi Belediyespor, deplasmanda Salihli Belediyespor’u mağlup ederek yaptı.
Gülbahçespor çıkışını sürdürdü.
Ligin dibine demir atan Burhaniye Belediyespor, puan veya puanlarla buluşamayan tek takım ünvanını elinde bulundurdu..



8.Grup 7.hafta sonunda ilginç sonuçların alındığı ve son haftalara kadar müthiş bir çekişmeye sahne olacağının sinyallerini verdi. 10 puana sahip 8.sıradaki Ayvalıkgücü Belediyespor’un bile şampiyonlukta en az lider Yıldırım Belediyespor kadar şansı var.

Şöyle kısaca 7.haftaya bir göz atalım..

Yıldırım Belediyespor 2-1 Somaspor
Haftanın maçında lider Somaspor’u Ali Şentürk ve Feyyaz Yaşar’ın golleriyle 2-1 mağlup eden Yıldırım Belediyespor bir maç eksiğine rağmen 16 puanla zirveye kuruldu. Lacivert-Turkuazlı takım, 7.hafta sonunda grupta tek namağlup takım olma özelliğini de korudu. Yıldırım Belediyespor mağlubiyeti ile 14 puanda kalan Somaspor, bir basamak gerileyerek averajla 2.sırada yer aldı. Sezon başından beri sakat oyuncuların çokluğu ile zor durumlara düşen Somaspor, bu maçta da Hasan Karaçengel ve Olgay Coşkun’un sakatlanmasıyla bir hayli sıkıntıya düştü.
Lider Yıldırımspor, 8.hafta Ayvalıkgücü Belediyespor deplasmanına giderken, Somaspor evinde grubun son sırasındaki Burhaniye Belediyespor’u konuk edecek..

Burhaniye Belediyespor 1-2 Gülbahçespor
Burhaniye Belediyespor deplasmanında Özer Dönmez ve Murat Serbest’in golleriyle 2-1 galip ayrılan Gülbahçespor, dördüncü sıradan averajla üçüncü sıraya yükseldi. Grupta tek puanla tanışamayan takım Burhaniye Belediyespor, yenildiği ile kalmadı 90+4.dakikada Murat Avcı kırmızı kart görmesiyle bir kez daha yıkıldı. Hakkı Sevinç’in talebeleri, 7.hafta sonunda ligin dibine demir attılar..
Gülbahçespor evinde Urganlıspor’la, Burhaniye Belediyespor’da Somaspor deplasmanına gidecek..



Çiğli Belediyespor 0-0 Ayvalık Belediyespor
Geçen hafta Soma deplasmanında müthiş futbol oynayarak galibiyeti kaçıran Çiğli Belediyespor evinde konuk ettiği Ayvalıkgücü Belediyespor ile golsüz berabere kaldı. Evveli hafta kendi sahasında Salihli Belediyespor’a 2-1 mağlup olarak taraftarlarını hüsrana uğratan Ayvalıkgücü Belediyespor, zorluk derecesi yüksek Çiğli deplasmanından bir puanla döndü. 10 puana ulaşan kırmızı-beyazlılar bir maç eksiği ve averajla 8.sıraya geriledi.
Çiğli Belediyespor, Orhangazi Belediyespor deplasmanına giderken, Ayvalıkgücü Belediyespor evinde grup lideri Yıldırım Belediyespor’u konuk edecek.

Yalova Kadıköyspor 0-2 İzmirspor
Geçen haftayı bay takım olarak geçiren İzmirspor, Yalova Kadıköyspor deplasmanında 3 puanı Mahmut Utku Gülümser ve Tolgahan Gök’ün golleriyle aldı. İzmir ekibinde yabancı oyuncu Baubacar Traore maçın 65.dakikasında kırmızı kartla oyun dışı kaldı. İzmirspor, Yalova Kadıköyspor galibiyeti ile 7.sıradan 5.sıraya yükselerek zirveye ortak olan takımlar arasında yer aldı. Yalova Kadıköyspor ise, 7 puanla 9.sıradaki yerini korudu.
İzmirspor, Salihli Belediyespor’u konuk edecek. Yalova Kadıköyspor ise haftayı bay geçecek..

Salihli Belediyespor 0-1 Orhangazi Belediyespor
Grupta haftanın süprizini Orhangazi Belediyespor yaptı. Geçen hafta grubun güçlü takımlarından Ayvalıkgücü Belediyespor’u deplasmanda Salısu Balarare ve Güney Atılgan’ın golleriyle 2-1 mağlup etme başarısı gösteren Salihli Belediyespor, favori olarak çıktığı karşılaşmada bir puanla sondan ikinci sırada bulunan Orhan Gazi Belediyespor’a 1-0 mağlup oldu. Yeşil-beyazlılar, Orhangazi Belediyespor mağlubiyeti ile 5.sıradan 7.sıraya geriledi. Haftalardır 3 puana hasret deplasman ekibi Orhangazi Belediyespor, 30.dakikada Mustafa Kaya’nın kırmızı kartla atılmasına rağmen güçlü rakibini 57.dakikada Mustafa Demir’in penaltı golüyle 1-0 mağlup ederek, altıncı haftanın sonunda galibiyetle tanıştı.
Salihli Belediyespor, zorlu İzmirspor deplasmanında puan mücadelesi verecek. Orhangazi Belediyespor ise, evinde Çiğli Belediyespor ile karşılaşacak..

Urganlıspor 0-1 Ödemişspor
Grupta geçen hafta kazanan iki takımın mücadelesinde gülen taraf 0-1’lik skorla deplasman ekibi Ödemişspor oldu. Konuk ekibe galibiyet getiren gol 57. dakikada Amir Epakchi’nin penaltı vuruşundan geldi. Bu sezon ilk deplasman galibiyetini Urganlıspor’dan alan İzmir ekibi Ödemişspor, bir basamak yükselerek, 8.sıradan 7.sıraya çıktı.Geçen hafta deplasmanda Altınova Belediyespor’u, Ünal Kurtuluş’un uzatma bölümünde attığı golle 1-0 mağlup etme başarısı gösteren Burhanettin Basatemur’un öğrencileri Urganlıspor, aynı başarıyı evinde oynadığı bu maçta gösteremedi.
Urganlıspor galibiyeti ile moral bulan Ödemişspor, evinde Altınova Belediyespor’u konuk edecek..




Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN