Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 13.Hafta Değerlendirmesi.

23 Eylül’de başlayan ilk yarı maçları, geçen hafta oynanan karşılaşmalar ile sona erdi.
Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 13.hafta maçları yağmurlu ve soğuk havada oynanan karşılaşmalar ile tamamlandı.

SOMADASPOR.COM

11 golün atıldığı, 43 sarı, 3 kırmızı kartın çıktığı 13.hafta karşılaşmalarında zirve değişmedi. Lider Somaspor bay geçmesine rağmen 29 puanla liderlik koltuğunda yer aldı. Lideri 28 puanla Yıldırım Belediyespor takip etti. Yıldırım Belediyespor için parantez açmak lazım.. Geçen 12 haftanın en önemli notlarından birisi de Bursa temsilcisinin 12 maçtır sürdürdükleri namağlup ünvanlarının bozulmaması..
3.sırada yer değişmedi. 25 puanlı İzmirspor, lideri ve takipçisini yakından izledi.
22 puana sahip üç takım; Gülbahçespor, Çiğli Belediyespor ve Ayvalıkgücü Belediyespor averajla 4-5 ve 6.sırada yer alıp zirve yarışını sürdürdüler..
Alt sıralara baktığımızda; 3 puana sahip Altınova Belediyespor 13. 4 puana sahip Burhaniye Belediyespor ise 12.sırada yer alıp tehlike çemberinin içinde ilk yarıyı tamamladılar..
13.Haftanın sonucu merakla beklenen 2 önemli maçı vardı. Yıldırım Belediyespor-Çiğli Belediyespor ve Gülbahçespor-Ayvalıkgücü Belediyespor maçları yukarıyı yakından ilgilendiren maçlardı.
Bu zorlu iki karşılaşmada Yıldırım Belediyespor, Çiğli Belediyespor’u 2-0 mağlup etme başarısı gösterirken, Gülbahçespor ile Ayvalıkgücü Belediyespor karşılıklı atılan gollerle sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Kısaca ilk yarının son maçlarına kısaca bir göz atalım…




Yıldırım Belediyespor 2-0 Çiğli Belediyespor
Grubun tek namağlup takımı Yıldırım Belediyespor ile, 22 puana sahip Çiğli Belediyespor haftanın maçında Minareliçavuş Spor Tesisleri’nde karşı karşıya geldi.
Yıldırım Belediyespor, 18. dakika Selcan Pekkanlı ve 45+2’de Mustafa Çağrı Alpaslan’ın attığı golle soyunma odasına 2-0 önde gitti. İkinci kırkbeş dakikada gol olmayınca ev sahibi ekip, zorluk derecesi yüksek karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla puanını 28’e çıkaran Yıldırım Belediyespor, oynadığı 12 karşılaşmada 8 galibiyet ve 4 beraberlik alarak grubunda ilk devreyi namağlup kapatan tek takım oldu.

Altınova Belediyespor 0-1 İzmirspor
Haftaya girilirken 19 puanla 6.sırada yer alan İzmirspor, 3 puanla son sırada yer alan Altınova Belediyespor’a konuk oldu. İzmirspor, 40.dakikada Sabur Eser’in kırmızı kart görmesiyle sahada 50 dakika 10 kişi mücadele eden rakibini; 75.dakikada Boubacar Moussa Traore’nin ayağından bulduğu golle 1-0 mağlup etti.
İzmirspor bu galibiyetle puanını 25 yaptı ve 3 basamak birden yükselerek devreyi lider Somaspor’un 4, ikinci sırada yer alan Yıldırım Belediyespor’un 3 puan gerisinde 25 puanla 3.sırada tamamladı.
3 puanda kalan Altınova Belediyespor ise adeta ligin dibine demir attı.




Gülbahçespor 1-1 Ayvalıkgücü Belediyespor
Sonucu merakla beklenen bir diğer karşılaşma 21 puanla 5 ve 6.sıraları paylaşan Gülbahçespor ile Ayvalıkgücü Belediyespor arasında Bursa Atıcılar 2 no’lu sahada oynandı.
10 sarı, 1 kırmızı kartın çıktığı karşılaşmada Ayvalıkgücü Belediyespor, 23.dakikada jackson Franklım De Sousa’nın golüyle deplasmanda 1-0 öne geçti. Bu gol aynı zamanda ilk yarınında skoru oldu. İkinci yarıya önce beraberlik sonrada galibiyet golü bulmak için çıkan Gülbahçespor, 72.dakikada Berk Taşkın’ın golüyle 1-1’lik eşitliği yakaladı. 81.dakikada Gülbahçespor’dan Metehan Bayrakçı kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Kalan dakikalarda her iki takımda gol atma başarısı gösteremeyince, 1-1’lik eşitlik zirveye oynayan takımları sevindirdi.

Ödemişspor 1-1 Orhangazi Belediyespor
Bu maç öncesinde 3 haftadır galibiyetle tanışamayan Ödemişspor evinde 9 puanla 10.sırada yer alan Orhangazi Belediyespor’u misafir etti. İzmir ekibi, Orhangazi karşısında 21.dakikada Mustafa Acun’un golüyle 1-0 öne geçti. Gol sevinci 17 dakika süren Kırmızı-Lacivertliler, 38.dakikada Oğuzhan Bozkurt’un golüne engel olamadı. Ev sahibi ekip, kalan dakikalarda çok istediği galibiyet golünü bulamayınca 3 haftadır hasret kaldığı 3 puan sevdasını 4 haftaya çıkardı. Sezona şampiyonluk parolası ile giren Ödemişspor, Orhangazi Belediyespor beraberliği sonrasında devreyi 15 puanla 7. sırada tamamladı. Yeni teknik direktörleri ile yükselişe geçen Orhangazi Belediyespor ise 10 puanla 10.sırada yer aldı.

Burhaniye Belediyespor 0-1 Salihli Belediyespor
Salihli Belediyespor ilk yarının son maçında deplasmanda Burhaniye Belediyespor’u 1 -0 yenerek uzun bir aradan sonra 3 puanla tanıştı. Zayıf rakibi karşısında ilk yarının 42.dakikasında Ulaş Tufan’ın attığı golle 1 – 0 galip gelen yeşil-beyazlılar, 6 hafta sonra 3 puanla tanıştı. Puanını 14’e çıkartan Salihli Belediyespor 8.sıradaki yerini korudu.Geçen hafta Yalova Kadıköyspor’u deplasmanda 2-0 mağlup etme başarısı gösteren Burhaniye Belediyespor, aynı başarıyı evinde gösteremedi ve korkulu rüya görmeye devam etti.




Urganlıspor 1-2 Yalova Kadıköyspor
Bu maç öncesinde 8 puana sahip Urganlıspor ile 10 puana sahip Yalova Kadıköyspor, Urganlı’da karşı karşıya geldi. 8 sarı 1 kırmızı kartın çıktığı karşılaşmayı deplasman ekibi Yalova Kadıköyspor, 44 ve 45+2.dakikalarda Hassan Yaya Seıro’nun golleriyle 2-1 kazandı. Urganlıspor’un golünü 55.dakikada Ünal Kurtuluş attı. 87.dakikada Yalova Kadıköyspor takımından Alperen Topçular kırmızı kart gördü. Bu sonuçtan sonra puanını 13’e çıkaran Yalova Kadıköyspor 9.sıradaki yerinde korudu. Urganlıspor ise 8 puanla 11.sırada kaldı.

29 puanla ligin ilk yarısını zirvede tamamladık.. Devre arasında gerçekleştireceğimiz nokta transferlerin yanında iyi bir hazırlık dönemi bizi çok istediğimiz hedefe ulaştıracaktır..
Futbolcu ve teknik ekibin, her maç öncesi kenetlenmeleri, gol sonrası taraftarıyla bütünleşip sevinmeleri başarıya gidilecek yolun en büyük kanıtı olarak göze çarpıyor..
Umarız lige verilecek 35 günlük arayı çok iyi değerlendiririz. Bu arada özellikle Kırgızistan Milli takımından sakat dönen ve yaklaşık 8 hafta takımdan uzak kalan Mirlan Murzaev’in istenilen fiziksel değerlere ulaşıp takıma çok şey katmasıdır..
Deli Gibi Sevmek Ruhumuzda Var!
İlk yarıyı lider tamamlayarak Siyah-inciler taraftar gurubuna o maneviyatı yaşatan tüm oyuncularımıza ve teknik ekibe somadaspor olarak teşekkür ediyor, yeni yılın hepimize sağlık mutluluk ve siyah-beyaz ŞAMPİYONLUK getirmesini diliyorum.




Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN