Bodrumspor-Somaspor Maç Önü

Bodrumspor-Somaspor Maç Önü

Kaşım gözüm derken ligin 13’ncü haftası geride kaldı. Somaspor olarak bu ligde ilk sezonumuz ve grubun en düşük bütçeli takımı olmamıza rağmen 13 haftalık maç trafiğimiz sonuç bazında hiç de fena geçmedi.

Yine de daha iyi durumda olmak da mümkündü.

Mesela evimizde Afyonspor maçı gerçi bu maça kayıp gözüyle bakmamamız lazım 3-1’den gelip beraberliği kurtardık. 1-1’lik Turgutluspor maçı ve son olarak yine evimizde 1-1 berabere kaldığımız Çorum FK maçları. Bütün bunların yanında iyi oynadığımız Serik Belediyespor maçının uzatma bölümünde yediğimiz gol sonrası kaçan bir puan düşündükçe ”yine de daha iyi durumda olmak da mümkündü” diyesi geliyor insanın…

Her şeye rağmen, 13.hafta sonunda bizden 3-4 kat daha maddi değeri yüksek olan takımlara göre ”bizim takım düşük bütçeyle beklentilerimizin bir hayli üzerinde” deyip bu haftaya bakalım..



Bu hafta ki rakibimiz 3.700.000 € Sakaryaspor ve 3.652.500 € değerindeki Diyarbekirspor’dan sonra 3.581.000 € ile grubun en çok para harcayan takımı Bodrumspor.. Rakibimiz bunca yüksek maliyete rağmen 23 puanla bir basamak üstümüzde..

 

Bodrumspor ile ilgili küçük anektodlara baktığımızda;

İçeride oynadığı 6 maçta 4 galibiyet ikide mağlubiyet alan yeşil-beyazlılar, 14 gol atıp kalesinde 5 gol gördü.
İçerideki iki mağlubiyeti 9.hafta Bayburt Özel İdare ve 11.hafta Çorum FK’ya 2-1’lik skorlarla aldı.
Harun Kavaklıdere ve Berk İsmail Ünsal dört’er golle takımın en çok gol atan oyuncuları.
Oğuzhan Doğan, geçen hafta Vanspor ilk on birinde yer alan oyuncu kadrosunda 1.000.000 € ile maliyeti yüksek oyuncu..
Oğuzhan bir defans oyuncusu olmasına rağmen deplasmanda kazanılan 3-1’lik Vanspor maçında iki gole imza atan oyuncu oldu.
Sarı kart sınırında olan ve geçen hafta Vanspor maçında 4.sarı kartı gören orta saha oyuncuları Sergen Yatağan cezalı.

Tanıdık Tek İsim Var

2018/2019 Türkiye Bölgesel Amatör Lig Grup 8.grupta şampiyonluk yaşayan takım kaptanımız Üzeyir Ergün hafta sonu Bodrumspor ile deplasmanda oynayacağımız maçta, bize rakip olacak.

 

Bodrumspor’un iç saha karnesi:

Bodrumspor 2 – 1 Afjet Afyonspor
Bodrumspor 3 – 0 Velimeşespor
Bodrumspor 3 – 0 Turgutluspor
Bodrumspor 4 – 0 K.Maraşspor
Bodrumspor 1 – 2 Bayburt Öİ Spor
Bodrumspor 1 – 2 Çorum FK

Bizim deplasmanda oynadığımız maçlara baktığımızda 6 maç oynamışız. 2 Galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgiye 7 gol atıp 10 gol yemişiz. Deplasmanda Adıyamanspor ve Sivas Belediyespor’dan 3 puan, Sarıyer’den ise 1 puanla ayrılmışız.



Somaspor’un deplasman karnesi:

Adıyamanspor 0-2 Somaspor
Diyarbekir Spor 3 – 1 Somaspor
Sakaryaspor 3 – 0 Somaspor
Serik Belediye 1 – 0 Somaspor
Sivas Belediye 2 – 3 Somaspor
Sarıyer 1 – 1 Somaspor

Maçı Sait Tuzcu Yönetecek

21 Kasım Pazar günü Bodrum İlçe Stadı’nda oynanacak ve saat 13.00’da başlayacak Bodrumspor-Somaspor maçını Kocaeli Bölgesi Klasman hakemlerinden Sait Tuzcu yönetecek. Tuzcu’nun yardımcıları Birtan Yavuz, Burak Celep olacak. Zorlu mücadelenin dördüncü hakemi ise Tunç Özdemir.

Sait Tuzcu Bizlere Aşina

Zorlu maçın orta hakemi Sait Tuzcu 2013/2014 Bölgesel Amatör Lig 8.Grup maçı olan Somaspor 4 -0 Foça Bld.Spor
2014/2015 Bölgesel Amatör Lig maçı Somaspor 2-0 Sotesspor maçı ve yine aynı sezonda Somaspor 2-1 Bornova 1881 maçlarında orta hakem olarak görev yaptı.

 

Basatemür, ”Hedefimiz her zaman olduğu gibi kazanmak”

Zorlu maçın hazırlıklarını bugün tamamlayan Siyah-beyazlılarda teknik direktör Burhanettin Basatemür, zorluk derecesi yüksek maç için ”Hedefimiz her zaman olduğu gibi kazanmak” dedi.

Basatemür, ”Bodrumspor grubumuzda büyük bütçeler harcayan takımlardan biri. Deplasmanda zor bir maç oynayacağız. Hedefimiz her zaman olduğu gibi kazanmak. Bunun için gereken her şeyi sahada yapacağız. İnşallah kazanan biz oluruz. Sakat yada cezalı oyuncumuz yok. Bugün yapılan antrenmanda Melih Şencan ayağına aldığı bir darbeden dolayı antrenmanı yarıda bıraktı. Yarın durumu netleşir. Cumartesi sabah yola çıkacağız”dedi.



Sarıyer Maçı Öncesi Cezalı ve Sakat Oyuncu Var

Siyah-Beyaz devam!..

Her ne kadar içeride 6 puan kaybetsek de bu haftaya kadar her şey bizim istediğimiz doğrultuda gidiyor.. 29 maçtır evinde, beş haftadır da ligde kaybetmeyen ”Dumanlı Kentin Puslu Çocukları” Bodrumspor deplasmanında da puan ve ya puanlarla dönecektir.  Ben buradan futbolcu kardeşlerime, bizim maça kadar namağlup ligi lider götüren Sivas Belediyespor‘a karşı deplasmanda elde edilen 3-2’lik  karşılaşma sonrası yukarıdaki tablonun benzerini yaşatırlar.. Tek temennimiz bu yönde.. SİYAH-BEYAZ DEVAM..

Not: Spor severler, daha önce olduğu gibi bir çok maçı büyük fedakarlık örneği göstererek bizlere sunmaya çalışan ”Somaspor Siyah İnciler” in sosyal medya adresinden canlı yayınlanacak oradan takip edebilirler..

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN