Bodrumspor Maçının Yansımaları

Bodrumspor Maçının Yansımaları

Ramazan oluşu vakit geçirmek adına Somaspor-Bodrumspor maçını izlemek, destek olmak için yapılacak en güzel etkinlikti..

Sakatlarla birlikte cezalıların oluşu, oyun bakımından istediklerimizi sahaya yapabilecek miyiz acaba diye maçın başında stoperler Mustafa ve Emirhan’ın oluşu genç olan kadroya bir alt yapı oyuncusunun daha  girmesi çok çok önemliydi ..

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Maçın bizim adımıza sistemin işleyiş bakımından devamlılık hücumların bitiriciliği için forvet verimliliğinin istenilen durumda olmayışı maçların içinde mücadele istek arzulu önde baskılı oyun getirisi istediğin verimliliği sağlamadığında bunun rakip adına sana dönüşü oluyor takibi bugün aynen bunu yaşadık. Maçın içinde belki bazı bölümlerde Yılmaz’ın etkili oluşu, getirdiği topları içeri atamayışımız, arkadan rakibin korner duran top zafiyeti yaşamamız arka arkaya kopya gollerin oluşu iyi giden ilk yarının özeti..

İkinci yarı Ali-Atamer, Abdülkadir- Mücahit değişikliği Özcan’ın forvete evrilmesi nasıl bir durum çıkarır ortaya bakalım deyip seyretmeye devam ederken Atamer’in hareketli oluşu acaba önde Özcan’ la neler yaparız  onun orta sahadaki oyununu arar mıyız derken orta saha geri dönüş ve ikili mücadeledeki istenilen olmayınca üçüncü golü kalemizde gördük!

Ön bölge olarak istediğimiz olmayınca arayışların olması kaçınılmaz Özcan orda olması hücum yönünden istediklerimizi yapamama durumu da olacaktır. Özcan golünü attı ama devamı gelmesi için Özcan’ın kaleye yüzü dönük olması lazım hoca değişiklik yaparak bunu sağladı. Eray girdi Özcan sola geçti. Hücumsal yönden orta saha ile tekniği yüksek oyuncu grubunun oluşumu bizim açımızdan sadece skoru azaltmak için hızlı bir şekilde oynamaktı..
Ali ofansif özellikleri az olan bir oyuncu bunun hücumsal yönden bize getirisi az oluyor Oğuzhan daha önde olabilir ama hoca tabi ki bunun sonuçları ne olur az çok kestirebilir hücumsal bakımdan son maçlar üretmek adına oyuncu grubunun ceza sahası içinde topla buluşması çoğalmak için orta saha olarak ta daha verimli olmamız lazım. Özcan’ la birlikte kanatlarda sadece Yılmaz değil diğer Celal’de etkisini artırmalı özelikle zor maçlarda..



Skoru alan rakip daha çok beklemeye geçip oyunu bize bırakması Yılmaz’ın ilk yarı verimliliği ikinci yarı tam belki rakip tedbir alıp bunu düşürmesi ataklarında onun tarafı isteğimiz şekilde ikinci yarı gitmedi diyebiliriz.
Bekler ve sol tarafımız istediğimiz verimde olmadı maç boyunca bu Celal’in daha önceki maçlarının verimli oluşu aklımıza gelmesindendi her oyuncumuz ihtiyacımızın oluşu böyle maçlarda daha çok istiyoruz..

Neticede böyle maçların oluşu bir kaç maçtır gidişat genç kadro oluşu tecrübe bakımından ikinci lig gibi zorlu ligde yaşananlar normaldir. Bodrum takımında gibi süper lig görmüş futbolcularının oluşu tecrübenin sahaya yayılış ve verimliliği adına yapılanları görünce Somaspor uzun ince bir yolda olduğu aşikar…

Yönetimsel teknik kadro her şeyin konuşulduğu bilindiği bir ortamda taraftar bazında maçlarda maç sonunda bir şeyler yapma amacı vızıltı oluşturup daha güçlü Somasporun önümüzdeki yılın planlarının oluşmasını hızlandırır sadece..
Somaspor başarılıdır zaten puan tablosu bunu gösteriyor böyle genç kadro ile yaşanacak her türlü senaryo normaldir bunun için futbolu az çok bilmek yeterlidir her takımın bir geçiş dönemi vardır öyle bir durum söz konusu şu anda.. Sevgilerle Doğan Gülşen Tüm yazılarına göz at

Bağlantılı Haberler:

Somaspor 1-3 Bodrumspor
Somaspor-Bodrumspor Maç Önü
Somaspor Bodrumspor Maçına Rizeli Hakem
Bodrumspor Maçı Beklentilerimiz Ölçüsünde Oldu
Her Şey Olabilecek Maçtı
Bodrumspor 3-1 Somaspor
Bodrumspor-Somaspor Maç Önü
Bodrumspor Maçımızın Hakemleri Belli Oldu

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN