Black Jack ve ELİ (1) Yarı Finalde! – Kaymakamlık Futbol Turnuvası’nda Çeyrek Final Heyecanı

Black Jack ve ELİ (1) Yarı Finalde! – Kaymakamlık Futbol Turnuvası’nda Çeyrek Final Heyecanı

Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvası’nda Black Jack ve ELİ (1), rakiplerini geçerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde dev maç 23 Mayıs’ta oynanacak.

4 günlük aranın ardından sahalara dönen 31. Soma Kaymakamlık Bahar Kupası Uğur Geren Futbol Turnuvası’nda çeyrek final mücadelesi Black Jack – Emniyet (1) ve Soma Mühendislik – ELİ (1) maçlarıyla kaldığı yerden devam etti. Kritik karşılaşmalarda rakiplerine üstünlük sağlayan Black Jack ve ELİ (1) adlarını yarı finale yazdırarak kupaya bir adım daha yaklaştı.

Black Jack 1-0 Emniyet (1): Son Nefeste Gelen Zafer

Saat 16:40’da başlayan günün ilk maçı, turnuvanın favorilerinden Black Jack ile sürprizlere açık bir takım olan Emniyet (1) arasında oynandı. Karşılaşma boyunca dengeli geçen oyunda her iki takım da kontrollü bir futbol sergilerken, ilk 35 dakikalık bölüm golsüz sona erdi.

Maçta kilidi çözen an ise 70+3. dakikada geldi. Uzatma dakikalarında kazanılan penaltıdan Oğulcan Nilderya ile golü bulan Black Jack, bu golle adını yarı finale yazdırmayı başardı. Maçın penaltı oluşumu ve golüne aşağıdaki videodan bakabilirsiniz!

Maçın Kilit Oyuncuları:

  • Oğulcan Nilderya: Defansta gösterdiği başarılı performansı, kritik penaltı golüyle taçlandırdı.
  • Kadir Durhan: Kalede yaptığı kurtarışlarla Emniyet forvetlerine geçit vermedi ve galibiyette büyük rol oynadı.
  • Mesut Yılmaz:Orta sahadaki dinamizmi ile takımını canlı tuttu

Emniyet (1) ise maç boyunca özellikle azda olsa Ahmet Cura ile yakaladığı fırsatları gole çeviremeyince turnuvaya çeyrek finalde veda etti. Özellikle disiplinli savunma anlayışları ve sert oyunlarıyla Black Jack’e zor anlar yaşattılar. Sahada gösterdikleri mücadeleyle takdir topladılar.

Raşit Tokgöz (Black Jack Takım Sorumlusu)

“Maça istekli başladık ancak pozisyonları gole çeviremedikçe rakibimizin direnci arttı. Sert ve kapalı oynayan bir takıma karşı son dakikalarda da olsa kaliteli ayaklarımızla sonucu aldık. Amacımız finale kalmak ve kupayı kazanmak. Ayrıca İmbat maçında sakatlanan ve ameliyat geçiren Barış Dumlupınar kardeşimizi ziyaret ettik. Kendisine acil şifalar diliyoruz.”

Soma’nın en köklü ayakkabı ve spor giyim mağazalarından biri olan 𝐄𝐤𝐞𝐫 𝐀𝐲𝐚𝐤𝐤𝐚𝐛ı, hem bireysel sporculara hem de takım sporlarına gönül verenlere geniş bir ürün yelpazesi sunuyor!
Futbol, basketbol, voleybol veya günlük spor giyim… İhtiyacınız olan her şey Eker Ayakkabı’da sizi bekliyor!

Ersin Tanrıkulu: “Mücadelemizden Asla Vazgeçmedik”

Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvası çeyrek finalinde, güçlü rakibi Esnaf Black Jack karşısında sahaya çıkan Emniyet (1) takımının sorumlusu Ersin Tanrıkulu, maç sonunda duygusal ve dikkat çekici bir açıklamada bulundu.

“Bugün turnuvanın favori takımlarından Esnaf Black Jack ile önemli bir çeyrek final mücadelesine çıktık. Takım olarak, sonucu ne olursa olsun mücadelemizden vazgeçmeyeceğimize birbirimize söz verdik. Bu sözümüzü de sahada son dakikaya kadar tuttuk.”

Ancak Tanrıkulu, maçın uzatma dakikalarında verilen penaltı kararına dair ciddi bir itirazda bulundu:

“Uzatma dakikalarında verilen tartışmalı penaltı kararı hepimizi derinden üzdü. Oyun içerisinde, penaltı kararından daha büyük avantaj sağlayan bir pozisyonun olmadığını biliyoruz. Bu yüzden böyle doğrudan skor etkisi yaratan bir kararın daha dikkatli ve hassas verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Maç sonu pozisyonu tekrar izlediğimizde ise kararın hatalı olduğunu ve penaltı niteliği taşımadığını gördük. Bu nedenle bu eleştiriyi dile getirmeyi bir sorumluluk olarak görüyoruz.”

Takımının sergilediği mücadeleden gurur duyduğunu vurgulayan Ersin Tanrıkulu, rakip takımı da centilmence tebrik etmeyi ihmal etmedi:

“Baştan sona büyük mücadele ortaya koyan Emniyet (1) Takımı oyuncularını yürekten kutluyorum. Esnaf Black Jack’i de yarı finale yükseldikleri için tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Seneye bu turnuvaya daha iyi hazırlanarak, daha büyük hedeflerle döneceğimize gönülden inanıyorum.”

Ayrıca turnuva vesilesiyle takımdan ayrılacak olan önemli bir isme de veda mesajı verdi:

“Bu yıl Balıkesir’e tayini çıkan takım kaptanımız Selçuk Altay’a bugüne kadarki emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, yeni görev yerinde başarılarının devamını diliyorum.”

Tanrıkulu, turnuvaya destek veren kurum ve isimleri de unutmadı:

“Emniyet Müdürümüz Sayın Umut ER’e, takım sponsorlarımız İzlem Anaokulu ve Coşkun Ambalaj Plastik’e içten teşekkür ediyoruz. Ayrıca turnuvaya emek veren Gençlik Merkezi Müdürümüz, Saha Komiserimiz Tevfik Hocamıza ve bu güzel anları fotoğrafları, videolarıyla ölümsüzleştiren, turnuvaya bir aile sıcaklığı katan Cevdet Hocamıza da şükranlarımızı sunuyoruz.”

Son olarak, turnuvaya kalan takımlara başarı dileklerini de iletti:

“Turnuvaya devam eden tüm takımlara başarılar diliyor, bu dostluk ve centilmenlik ortamının sürmesini temenni ediyorum.”

Yarı Finalde Rakip: ELİ (1)

Black Jack’in yarı finaldeki rakibi, günün ikinci çeyrek finalinde Soma Mühendislik’i 3-1 mağlup eden ELİ (1) oldu. Bu dev karşılaşma, 23 Mayıs Cuma günü saat 16:30’da oynanacak ve finalist takımı belirleyecek.

Soma Madeni Yağ Ve Filtre Değişimi
Oto Yıkama Servisi Oto Tamir-Yağ Değişimi-Oto Yıkama-Oto Alt Yıkama-Detaylı Temizlik-Susuz Motor Temizleme-Koltuk Yıkama Yapılır
Gürhan Şimşek TEL:05522990714
ADRES: Soma 2.Sanayi Cumhuriyet Mah.Lavinya Sk. Soma/Manisa

Çetin İlgör’ün Kaleminden: Son Nefeste Gelen Yarı Final

Kaliteli kadrosuyla turnuvanın favorileri arasında gösterilen Esnaf BJ, daha mütevazı ama mücadele gücü yüksek bir kadroya sahip olan Emniyet-1 karşısında beklenenden çok daha fazla zorlandı. Maçın başında oyunun kontrolünü eline alan turuncu-beyazlı ekip, alışılmış oyun karakteriyle rakip kaleyi abluka altına aldı. Ancak, final paslarının isabetsiz oluşu ve Emniyet savunmasının doğru zamanlı hamleleri, bu baskının skorla sonuçlanmasını engelledi.

Sahada 70 dakika boyunca benzer bir oyun senaryosu yaşandı. Esnaf temsilcisi sürekli boşluk aradı, Emniyet ise bu boşlukları kapattı. Hem de öyle bir kapattı ki Esnaf BJ, kendi adına turnuva tarihinin belki de en kısır maçını oynadı. Rakibinin güçlü yönlerini çok iyi analiz eden Emniyet-1, oyun planını buna göre kurmuş ve uzun süre bunda başarılı oldu.

Ta ki uzatma dakikalarına kadar…

Maç boyunca büyük bir konsantrasyonla oynayan kırmızı-beyazlı ekip, arka direkte İsmail Kavruğu bir an için unuttu. Herkes “İsmail maçı bitirecek mi?” derken, o auta attı. Ancak hakem, öncesindeki yaşanan pozisyonu auta atmayınca. beyaz noktaya yürüdü. Penaltı noktasına gelen Oğulcan, bu fırsatı iyi değerlendirdi ve Esnaf BJ takımını yarı finale taşıyan golü attı.

Öncelikle her iki takımı da centilmence ve yüksek tempolu mücadelelerinden dolayı tebrik etmek gerek. Emniyet-1, bugün başta kalecisi olmak üzere, tüm savunma ve orta saha oyuncularıyla kalesini mükemmel bir şekilde savundu. Selçuk ve Ahmet Cura ile zaman zaman kontra ataklardan gol aradılar, ancak güçlü rakipleri karşısında galibiyeti getirecek fırsatı bulamadılar. Çeyrek finale kadar gelip, son dakikaya kadar direnen bu ekip alkışı sonuna kadar hak etti. Kendilerini tebrik ediyor, gelecek yıllarda başarılar diliyoruz.

Esnaf BJ cephesinde ise, baskılı oyuna rağmen gol bulmakta ciddi zorlanıldı. Uğur Aksoy’un şanssız bir gününde olması, İsmail ve Mert’in boş alan bulamaması, hücum yollarındaki en büyük sorunlardı. Mesut, kusursuza yakın bir oyun ortaya koydu, ancak onun da pozisyon üretmekte zorlandığı bir maç izledik. Neredeyse gol atamadan maçı tamamlayacaklardı ama hata yapmayarak yarı finale kalmayı başardılar. Tebrik ediyor, yarı finalde başarılar diliyoruz. Kalın sağlıcakla.
Çetin İlgör (Tüm👉 yazılarına göz at)

BLACK JACK 1-0 EMNİYET-1

SAHA:Teiaş / Eğitim Tesisleri
HAKEM:Kerim Uzun
SAHA KOMİSERİ:Tevfik Elmas
SAĞLIKÇI:Selin Açık
BLACK JACK:Kadir-Yusuf-Emrah-İsmail-Mert-Oğulcan-Uğur-Mesut-Şakir
YEDEKLER:Ataberk, Onur, Çağlar, Serhat, Onur
ANTRENÖR:Onur Çetin

EMNİYET-1:İlkay-Nurullah-Kaan-Cem-Muhammet-Eray-Furkan-Selçuk-Ahmet
YEDEKLER: Yunus, Ömer, Orhan, Haydar, Mutlu, İsmail
ANTRENÖR:İsmail Kandemir
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER: dk.70+3 pen. Oğulcan Nilderya (Black Jack)

ELİ (1), Soma Mühendislik’i 3-1 Mağlup Ederek Yarı Finale Yükseldi

Çeyrek finalin ikinci maçında ELİ (1), etkili oyunu ve Emrah Efe, Tugay Erdoğmuş ve Mustafa İnal’ın attığı gollerle Soma Mühendislik’i 3-1 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. ELİ (1), 23 Mayıs Cuma günü saat 16:30’da Black Jack ile finale çıkmak için sahaya çıkacak.

Maçın geniş özeti ve detaylı analizleri kısa süre içinde yayında olacak. Takipte kalın!

Karşılaşmaya ait 180 adet Foto cevsam Instagram ve somadaspor Facebook sosyal medya adreslerimize yüklenecektir. Takipte kalınız!

🏆Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvası 2025’te tüm gelişmeleri ve güncellemeleri takip etmek için buraya tıklayınız!

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN