Birimler Arası Kupa Şampiyonu Mekanik Oldu

Birimler Arası Kupa Şampiyonu Mekanik Oldu

11 Eylül’de dört grupta 18 takımın katılımıyla başlayan ve yaklaşık 30 gün süren ELİ Birimler Arası Futbol Turnuvasında heyecan Azot Çim Sahada oynanan 3-4’lük ve Final maçıyla sona erdi.

Mutlu Sona Ulaşan Takım Elektromekanik Oldu.

Elektromekanik, Azot Çim Sahada oynanan ve yaklaşık 800 kişiye yakın futbolsever’in izlediği final maçında 15.dakikada Aytuğ Çelik’in ayağından yediği gole Alican Gündüz (2), Sebahattin Günebakan ve Tugay Erdoğmuş ile cevap verip karşılaşmadan 4-3 galip ayrıldı ve ”ELİ Birimler Arası Futbol Turnuva” şampiyonu oldu..

Maçlara ilgi bir hayli fazla idi

Turnuvanın 3-4’lük ve final müsabakasını; ELİ İşletme Müdürü İsmail Ceran, ELİ İşletme Müdür Yardımcısı Nedim Kaya, Mustafa Yiğit, İnsan Kaynakları Müdürü Önder Özensoy, Laboratuvar Şube Müdürü Tezcan Coşkun, Pazarlama Satış Şube Müdürü Ali İhsan Gürhan, Elektromekanik Şube Müdürü Tezcan Coşkun, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma Şubesi Başkanı Ali Uzun ve 800’e yakın futbolsever de izledi. 

Final maçını İlker Meral yönetti.

Turnuvanın final maçını eski Süper Lig hakemlerinden  İlker Meral yönetti. Meral’in yardımcılıklarını Tolga Güldal ve Baybars Kabakoğlu yaptı. Karşılaşmanın dördüncü hakemi İnsan Kaynakları Müdürü Önder Özensoy, Saha Komiseri de Halil Sümer oldu.

Elektromekanik 4-3 Destek Hizmetleri

SAHA: Azot Çim
HAKEM: İlker Meral-Tolga Güldal-Baybars Kabakoğlu
DESTEK HİZMETLERİ:Yasin Uzun-Ramazan  Akdağ-Sedat Gündüz-Emrah Efe-Aytuğ Çelik-Onur Şener -Ali Akkoç-Tarkan Bayram
YEDEKLER:İbrahim Can, Bahtiyar Doğan, Mahmut Özdilli, Engin Karadağ
TEKNİK SORUMLU:Mahmut Özdilli

ELEKTROMEKANİK:Adem Öksüz-Erhan Yakut-Tugay Erdoğmuş-Emrah Öz-Aygün Korkmaz-Sebahattin Günebakan-Emre Tutan-Alican Gündüz
YEDEKLER:Gökhan Kazancı, Ziya Tayşi, Teoman Öznar, Yıldırım Uysal
TEKNİK SORUMLU:Levent Selçuk
KIRMIZI KARTLAR: Yok
GOLLER: Alican Gündüz (2), Sebahattin Günebakan, Tugay Erdoğmuş (Elektromekanik ), Aytuğ Çelik, Ali Akkoç, Tarkan Bayram (Destek Hizmetleri)

Önemli anlar..

Zorlu maratonda Elektromekanik ve Destek Hizmetleri birbirinden çekişmeli müsabakalar sonrasında final biletlerini almıştı. Turnuvaya aynı grupta başlayan iki takımdan Elektromekanik , Azot Çim Saha’nın kendine has  atmosferinde 60 dakika akılcı güzel bir futbolla, Destek Hizmetlerini 4-3 mağlup etti.

Oyunun başlamasıyla Destek Hizmetleri 15.dakikada Aytuğ Çelik’in golüyle 1-0 öne geçti. Aytuğ’un ayağından yedikleri gole çabuk reaksiyon gösteren Elektromekanik 18.dakikada usta ayağı Sebahattin Günebakan’ın golüyle beraberliği sağladı:1-1 Bu gol aynı zamanda ilk yarınında skoru oldu.

Müthiş ikinci yarı izledik!

İkinci yarıya hızlı başlayan Destek Hizmetleri, 31.dakikada Ali Akkoç’un golüyle yeniden öne geçti. Mekanik, tıpkı yedikleri ilk golde olduğu gibi çabuk reaksiyon gösterdi ve golün bir dakika sonrası Alican Gündüz’ün golüyle yeniden eşitliği sağladı:2-2

Mekanik ilk kez öne geçti

Levent Selçuk’un antrenere ettiği Elektromekanik’te ikinci golün sahibi Alican Gündüz kendinin ikinci takımının üçüncü golünü kaydetti:3-2

Destek yeniden umutlandı!

54.dakikada Tarkan Bayram’ın güzel golüyle durumu eşitleyen Destek Hizmetleri kupa için umutlansa da son sözü söyleyen turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen Tugay Erdoğmuş oldu. Klas ayak, 59.dakikada attığı golle maçın skorunu 4-3 yaptı.

Karşılaşmanın hakemi İlker Meral’in bitiş düdüğü; 1’inci ”ELİ Birimler Arası Futbol Turnuva” Şampiyonunun  ‘’Elektromekanik’’ olduğunu perçinledi. Kutluyoruz..

Tarkan Bayram: ”Salladık ama yıkamadık.”


Maça kontrollü başladık. Golü de bulduk ama erken gol yedik, daha sonra yine öne geçtik yine yakalandık. 5-10 dakika maçı tutabilseydik maç daha farklı noktalara getirebilirdik. Maçı her iki takımda kazanabilirdi. Elektromekanik Şube Müdürlüğü takımını hak ettikleri şampiyonluk için tebrik ederim. Karşılaşmayı izleyen seyircilere gerçek bir final maçı izlettiğimizi düşünüyorum. Kurumumuzdan 18 takımın katıldığı turnuvanın kusursuza yakın bir şekilde ve amaçladığımız doğrultuda neticelenmesi de bizleri mutlu eden başka bir husustu.

Yaklaşık bir ay süren turnuva neticesinde şampiyon olan Elektromekanik takımı başta olmak üzere turnuvada 2. olan takımımız Destek hizmetleri şube müdürlüğü takımını ve takım arkadaşlarımı, 3. olan Sevk ve Kontrol Takımını, 4. olan Eynez Takımını ve tüm turnuvaya katılan bütün takımlarımızı fair play bakış açısıyla mücadelelerinden dolayı tebrik ederim.

Teşekkürler

Turnuvanın hayata geçmesinde katkısı olan başta İşletme Müdürümüz İsmail Ceran olmak üzere yönetim kadrosuna, Soma İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Dilek Mert’e, turnuva tertip komitesine, tesisleri ve sahayı hazır halde tutan hazırlayan Sosyal İşler Şefliği Turhan Kurt ve ekibine, sahanın bakımından sorumlu Yasin Uzun’a, emektarlar Baybars Kabakoğlu’na, Tolga Gürdal’a, tüm maçlarda hazır kıta bekleyen Kurumumuz Sağlık personelleri Ayşenur Köroğlu- Merve İşlek ikilisine, görsellerin hazırlanmasında emeği ve katkısı olan Mert İskenderoğlu’na, Kurumumuz personelleri Hakemlerimize, final maçını yöneten Milli Hakemlerimizden İlker Meral’e ve ismini buradan zikremediğim gizli kahramanlar ile tüm Destek Hizmetleri personeline tek tek teşekkür ederim.

Seni unutmadım hocam. Yaptığın iş benim adıma çok değerli. Yaptın haber ve hazirlağın görsellerle turnuvanın geniş kitlelerce takip edilmesine vesile oldun. Eline ve emeğine sağlik. Teşekkür ederim herşey için.

Son olarak,
Etkinlikler kapsamında Sonuçlanan Satranç Tunuvasında 1. Olan Mali İşler Şube Müdürlüğü Personeli Yunus Durna ve Masa Tenisi turnuvasıda 1. Olan Koordinasyon Şube Müdürlüğü Personeli Tutku Durmaz başta olmak üzere derceye giren ve turnuvalara katılan tüm sporcuları da ayrıca tebrik etmek isterim. Her iki turnuvada sorumluluk alan, turnuvaların sağlıklı bir şekilde neticelenmesinde emekleri çok olan Çetin İlgör ve Burak Zamanoğluna da ayrı bir parantez açarak teşekkür ederim.

Damağımızda güzel bir tat bıraktığını düşündüğüm turnuvalar bitti. Daha nicelerini yaşamak dileklerimle…

3’lük Kupası Sevk Kontrol’ün Oldu

Kupanın 3-4’lük maçında Sevk Kontrol ile Eynez FK karşı karşıya geldi. Enver Sağlam önderliğinde Sevk ve Kontrol takımı, 20.dakikada Ömer Eryılmaz’ın kırmızı kart görmesinin ardından 40 dakikasını yedi kişi tamamladığı maçta Eynez FK’yı; Okan Çolak, İlhan Çakır ve Arda Öztürk’ün golleriyle 3-2 mağlup etti ve turnuva üçüncüsü oldu. Maçta Eynez FK adına golleri ise Bilal Kırkaç kk ve Ayhan Arıcan kaydetti.

Sevk Kontrol 3-2 Eynez FK

SAHA: Azot Çim
HAKEM:Mert İskenderoğlu
SEVK VE KONTROL: Hüseyin Sarı-İdris Parmaksız-Ramazan Ozbek-Ömer Eryıldırım-Ferhat Güvenkaya-Arda Öztürk-Okan Çolak-Bilal Kırkaş
YEDEKLER:Ergün Yetim, Berke Cura, İlhan Çakır, Enver Sağlam, Mahmut
TEKNİK SORUMLU:Enver Sağlam

EYNEZ FK:Ahmet Kırıcı-Ramazan Demir-Ferhat Gürsul-Serhat Yanık-Uğur Bozbay-Bülent Ay-Ayhan Arıcan-Samet Pamukçu
YEDEKLER:Muharrem Erbay, Fatih Buğulubaş, Hakan Kılıç, Cengiz Türk,
TEKNİK SORUMLU:Cengiz Türk
KIRMIZI KARTLAR: dk.20 Ömer Eryılmaz
GOLLER: Okan Çolak, İlhan Çakır, Arda Öztürk (Sevk Kontrol), Bilal Kırkaç kk, Ayhan arıcan (Eynez FK)

Kupa, Madalya ve Plaket Takdimi

18 takım arasında ilk dörde giren takımlara, centilmen takıma , gol kralına, en iyi kaleci ve en değerli oyuncu ödülü ve turnuva öncesi gerçekleşen Masa Tenisi ve Satranç’ta dereceye girenlere plaket, madalya ve kupa takdimi; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından yapıldı.

İsmail Ceran: ”Futbol turnuvasına iştirak eden 18 takımımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum”

Kupa merasimi öncesinde bir konuşma yapan ELİ İşletme Müdürü sn İsmail Ceran, ”Futbol takımlarımıza kupaları vermeden önce turnuvaya katılan tüm arkadaşlara, hem masa tenisi, hem de satranç turnuvalarına katkı sunan arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum. Futbol turnuvasına iştirak eden 18 takımımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok sağ olun, çok güzel maçlar oldu. Evet bazen adrenalin yüksek olduğu anlarda kısa  sıkıntılar olsa da, çok güzel maçlar oldu. Özellikle final maçları çok keyifli oldu. Hak eden de kazandı. Önce onları tebrik ediyorum.’’dedi.

Önce Masa Tenisi ve Satranç’ta dereceye girenlere ödül verildi.

Futbolun yanı sıra Sosyal etkinlikler kapsamında Ege Linyit İşletmeleri personelleri arasında satranç ve masa tenisi turnuvalarında dereceye girenlere plaket takdim edildi.

Masa Tenisi ve Satranç dördüncüleri

Masa tenisi turnuvasında dördüncü olan Numan Zeybek‘e plaketini Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü Sosyal İşler Şefi Turhan Kurt verdi.

Satranç’ta dördüncü olan Kamil Seçkin Borazan‘a plaketini Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü Sosyal İşler Şefi Turhan Kurt verdi.

Baki Devecioğlu

Masa Tenisi ve Satranç üçüncüleri

Masa tenisi turnuvasında üçüncü olan Baki Devecioğlu’na plaketini Destek Hizmetleri Şube Müdürü Tarkan Bayram verdi.

Satranç turnuvasında üçüncü olan Çetin İlgör‘e plaketini Destek Hizmetleri Şube Müdürü Tarkan Bayram verdi.

Masa Tenisi ve Satranç ikincileri

Masa tenisi turnuvasında ikinci olan İbrahim Yüzer‘e ve Satranç ikincisi Yakup Baş‘a plaketini İşletme Müdür Yardımcısı Mahmut Özdilli verdi.

Masa Tenisi ve Satranç birincisi

Masa Tenisi ve Satrançta birinci olan Tutku Durmaz ve Yunus Durna‘ya plaketini ELİ İşletme Müdürü İsmail Ceran verdi.

1.ELİ Birimler Arası Futbol Turnuva Şampiyonu Destek Hizmetlerine kupasını, Soma Kaymakamı Fatih Akkaya verdi.

1.Elektromekanik

Aytuğ Çelik’in ayağından yedikleri golle 1-0 geriye düşmelerine rağmen rakibini 4-3 mağlup eden Elektromekanik‘e şampiyonluk kupasını ELİ İşletme Müdürü İsmail Ceran verdi. Kutluyoruz.

2.Destek Hizmetleri

Grup maçında mağlup ettikleri rakibine finalde 4-3 kaybeden Destek Hizmetlerine ikincilik kupasını Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma Şubesi Başkanı Ali Uzun verdi. Kendilerini kutluyoruz..

3.Sevk ve Kontrol

Maçın büyük bir bölümünü eksik oynamasına rağmen Eynez FK’yı Okan Çolak, İlhan Çakır ve Arda Öztürk’ün golleriyle 3-2 mağlup eden Sevk ve Kotrol‘e üçüncülük kupasını ELİ İşletme Müdür Yardımcısı Mustafa Yiğit verdi.

4.Eynez FK

3-4’lük maçında güçlü rakibine 3-2 mağlup olan Eynez FK turnuvayı dördüncü sırada tamamladı. Cengiz Türk idaresindeki Eynez FK’ya 4.lük kupasını; ELİ İşletme Müdür Yardımcısı Nedim Kaya verdi. verdi.

En Değerli Oyuncu

Takımlarına sağladığı pozitif katkının yanında, attığı ve attırdığı gollerle ön plana çıkan şampiyon takımın şampiyon sporcusu Tugay Erdoğmuş, turnuvanın ”en değerli oyuncusu” seçildi. Başarılı oyuncuya ödülünü İnsan Kaynakları Müdürü Önder Özensoy verdi.

En iyi oyuncu

Elektromekanik’in şampiyonluğunda bir diğer önemli isimde güçlü fiziği, yüksek top tekniği ve gol sezisiyle ön planan çıkan Sebahattin Günebakan, turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi. Sebahattin’e ödülünü Pazarlama Satış Şube Müdürlüğünden Ercan Dişlen verdi.

Gol Kralı

Takımı dördüncü kendisi 13 golle gol kralı oldu. Bu isim Eynez FK’nın başarılı forveti Samet Pamukçu. Pamukçu adına Ahmet Kırıcıya gol krallığı ödülünü kupasını; Laboratuvar Şube Müdürü Tezcan Coşkun verdi.

En Değerli Kaleci

Oynadığı başarılı maçlarla takımı Destek Hizmetlerini finale kadar taşıyan yılların usta eldiveni Yasin Uzun, turnuvanın en değerli kalecisi seçildi. Yasin’e ”en değerli kaleci” ödülünü Pazarlama Satış Şube Müdürü Ali İhsan Gürhan verdi.

Centilmen Takım

Turnuvanın en centilmen takımı, en az kart gören ve her maç farklı mağlup olmalarıan rağmen oyunu çirkinleştirmeden tamamlayan Deli İmamlar takımı oldu. Deli İmamlar takım sorumlusu  Seçuk Metin’e ödülü Elektromekanik Şube Müdürü Tezcan Coşkun verdi.

CEVDET YILDIRIM SOMADASPOR

Klasik Vedamız!

Öncelikle 1.ELİ Birimler Arası Futbol Turnuvasında şampiyon olan Elektromekanik, turnuvayı 2.sırada tamamlayan Destek Hizmetleri’ni, 3.olan Sevk Kontrol’ü dördüncü olan Eynez FK’yı, Turnuva Enlerine giren takım ve oyuncuları ve de Masa Tenisi ve Satranç’ta dereceye giren sporcuları kutluyorum.

Her turnuvalarda olduğu gibi bu turnuvada da bir tane şampiyon olacaktı. Oda; çeyrek ve yarı finalde olduğu gibi finalde de kaybetmeyen Elektromekanik bu anlamlı kupayı kazanmanın onurunu ve gururunu yaşadı. Tekrardan kendilerini kutluyorum. Ayrıca; turnuvaya iştirak eden tüm birim yöneteci ve çalışanlarımızın yanı sıra emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Bir teşekkürde..

Bu oluşumun en büyük destekçisi ELİ İşletme Müdürü İsmail Ceran’e, Turnuvanın gidişatıyla yakından ilgilenen; Tarkan Bayram’a, Önder Özensoy’a, Halil Sümer’e, Bülent Ay’a, Ahmet Kırıcı’ya, Erhan Yakut’a, Mert İskenderoğlu’na, Niyazi Çoban’a, Cengiz Türk’e, Melih Akın’a ve Onur Şener’e,

Turnuva finalini yöneten ve bizi onurlandıran eski Süper Lig hakemlerinden  İlker Meral hocama,

Sporcuların sağlıklarından yakından ilgilenen Merve İşlek ve Ayşenur Köroğlu hocalarıma,

Turnuvada çok iş yapıpta fazla görünmeyen yüzleri Tolga Güldal ve Baybars Kabakoğlu’na, ve son olarak; ”Futbol turnuvasında emeği geçen tecrübeli gazeteci Cevdet Yıldırım’a işletmemiz adına teşekkür plaketi verilecektir” anonsunu yaptırma gereği duyanlara çok ama çok teşekkür ediyorum. Kalın sağlıcakla… Cevdet yıldırım

NOT: Karşılaşmaya ait 🎬VİDEO ve 📸 görsellere haberin en alt 👇kısmından bakabilirsiniz! Ayrıca Bize, somadaspor Facebook, cekobax Youtube ve cevsam Instagram sosyal medya adreslerimizi beğenerek katkı sağlayabilirsiniz.😉

somadaspor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN