Biraz Heyecanlı Birazda Umutluyduk

Biraz Heyecanlı Birazda Umutluyduk

Çorum Spor maçı öncesi, sezonun son 3 haftasın da müthiş çıkış yakalayarak üst sıralara doğru adım adım tırmanan Somaspor’da yüzler doğal olarak gülüyordu.

Takımın son üç haftada sergilediği oyun puanlara da yansıyınca bizlerde bir hayli keyiflenmiştik. Çorum FK maçına giderken kafamızda bazı soru işaretlerinin yanında biraz heyecanlı birazda umutluyduk..

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Biraz Heyecanlı Birazda Umutluyduk..

Geçen hafta ki galibiyetle moralli oluşumuz,
İkinci yarının ilk iç saha maçı rakip zorlu Çorum FK
Yılmaz Ceylan’dan sonra ki durumumuz
Alınan yeni oyuncuların performansı
İlave olarak; bugün ki maçın zorluğu bakımından taraftarın maça bir hayli ilgi duymasına ‘’galibiyet neden olmasın?’’ diyerek biraz heyecanlı birazda umutlu gittik..

Maç başladığında 11 olarak beklenen Yusuf ve Can tercihi nedir ne değildir? bilmediğimiz için hocanın tercihi Can olduğu için acaba Yusuf’un sakatlığı olduğu için mi düşüncesi bizde asıl oldu.

Eray’ın cezalı Murat’ın sakat oluşundan dolayı Kadir Karış sağ bek başladı. Yeni transfer Yusuf Ensar Poyrazlı ise forvet, orta saha olarak Oğuzhan, Erdem ve Yusuf Tursun dengeli oluşumuz daha çok ilk yarı itibarı Ensar’ı defans arkasına kaçırma girişimlerimiz olup oyunun topun daha çok arkasına geçip Çorum hücumlarını etkisiz görüntüsü bizim defans olarak iyi oynadığımız bir ilk yarı görüntüsü oldu.

Son bölümde ilk yarının yine Ensar’ın önüne atılan top Çorum defans oyuncusu birlikte, tribünden görünen omuz omuza giderken düşürüldüğü pozisyona kırmızı çıkması. Biraz şaşkınlığa sebep olsa da hakemin görüş açısını düşünürsek bizim için iyi oldu diyerek değerlendiremediğimiz frikik atışı sonunda ilk yarı berabere içeri gittik. .

İkinci yarı Çorum un 10 kişi oluşu hücum yönünden biraz daha oyunun bizde olacağı ama yine de kontrollü oyun nede olsa süper lig görmüş oyuncu grubu bulunan Çorum için rehavet oluşu affedilmez sonuç çıkacağını unutmamak lazım. YUSUF TÜRK PENALTI

Yukarıda kırmızı kart özelinde hakemin ne kadar haklı ne kadar haksız olduğunu tartışmıştık. Ama Yusuf Türk’e ceza sahası içerisinde sol el ve sol ayakla yapılan dokuz kusurlu hareket (fotodaki görüntü) nasıl gözden kaçtı hayret!

Oyun ağırlıklı olarak topun bizde kalması, gol yollarında bitiricilik sonlandırma noktasında ki eksiklik, yetersizlik Can özelinde ceza sahası etkisizliği oraya kadar gitsek bile sonuca dönecek ataklar oluşturamadık.
Ensar’ın çıkışı, Mücahit’in girişi daha etkili görüntü, bilinçli hücum girişimleri bu dakikadan sonra oldu Mücahit birkaç kez ceza sahası girip sonlandıramadığı atak olup gole yaklaştığımız anlarda gol vuruşu yapamadık. Emrecan’ın bugüne özel etkisiz görüntüsü Somaspor’un sistem ve taktiksel hücumda biraz etkisiz görüntünün nedenleri içinde sayabiliriz. Onun yerine Yusuf Türk girince sola Can geçip Yusuf Türk fırsatçılığı bitiriciliği ile golü son dakikalar da bulacağımız umudu depreşti.

Son dakikalar iki takımda hücumsal anlamda biraz risk alsa da özelikle Çorum çok adamla çıkıp bizim de onları eksik yakaladığımız pozisyonlar oldu. Sonuçta 0.0 biten mücadelede önemli bir puan aldık özellikle ligin ikinci yarısına iyi başlamamız puanlar alarak yolumuza devam ediyoruz. Yeni transferlerden Ensar Poyrazlı ilk maçı olmasına rağmen göz doldurdu Sol bekimiz Yavuzhan’ın dönüşü önümüzdeki maçlar için alternatifli kadromuzun kulübe olarak ta güçlü oluşumuz bulunduğumuz puan durumu itibari ile play of için şansımızın daha devam etmesi demek ..
Bugünkü mücadelede öncelikle taraftarın desteği dolayısı ile sonra teknik kadro ve oyuncu grubu arkadaşları tebrik ediyoruz. Sevgilerle Doğan Gülşen

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN