Bir Efsane İmam Ahmet

Bir Efsane İmam Ahmet

Soma Linyit Stadının zemini yıllarca birçok yıldızı ağırladı ama içlerinde biri vardı ki gerek oynadığı futbol gerekse de fizik yapısıyla fark yaratarak efsane oldu.

İşte 1994-1999 Soma futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu ”İmam Ahmet”

Takımı adına faydalı işler yapan futbolcular yıllar geçse de asla unutulmaz. Bugün nostalji köşemizi Soma Linyitspor adına 2. ve 3.liglerde fırtınalar estiren namı değer İmam Ahmet‘e (Ahmet Erdinç) ayırdık.

O dönemin jenerasyonu beğendikleri futbolcuları yıllar geçse de asla unutmazlar. Yeni dönemde örnek verilecek olsa ”eskiden bir İmam Ahmet vardı, şimdi nerede öyle futbolcular” diye örnekleme yaparlar..

O dönemlerde uzun boyu, sap sarı saçları, oyun sitili ve akıcı futbolu ile yabancı futbolcuları andıran “Saçları yele gibi, futbolu Johan Cruyff gibi” diye de adlandırılan İmam Ahmet, oynadığı pozitif futbolunun yanında göze hoş gelen saha içerisi görüntüsü-albenisi adeta ”ben buradayım” dedirten cinsteydi.

Soma’lı futbolseverler göze hoş gelen futboluyla büyük keyif veren İmam Ahmet’i zevkle seyrederlerdi. İşte bu oyuncu, o dönemlerde takımının en değerli parçasıydı.

AHMET ERDİNÇ SOMAKısaca İmam Ahmet..
UEFA A-Kursu Diploma sahibi ve İngiltere Dil Kursu mezunu olan İmam Ahmet, 1965 Tavşanlı doğumlu. 1989-92 Tavşanlı Linyitspor (3.lig), 1992-96 Soma Linyitspor (Soma Linyitspor’un 2.lige çıkmasında büyük rol oynadı), 1996-98 Ispartaspor’u 3.ligde şampiyon yaptı. Oynadığı takımlarda kaptan sanıyla anıldı. İmam Ahmet, Somaspor, Soma Linyitspor ve Tavşanlı Linyitspor’da teknik direktörlük yaptı.


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN