Ben, Bu Futbolcuları Sırtımda Taşırım

Ben, Bu Futbolcuları Sırtımda Taşırım

Önce gönderilen, yaklaşık olarak 1 milyon 700.000 TL’ye satılan futbolcular için yönetimi tebrik ediyoruz. Böyle bir rakam varsa ben bu futbolcuları sırtımda taşırım gidecekleri yere kadar.

Bu transferler olduğu zaman, taraftarlar duygusal baktıkları için işte neden takım iyi giderken oluyor gibilerinden eleştirel yaklaşanlar, ama zaten futbolcun iyiyse transfer teklifi alır böyle ikinci ligde rekor fiyata..

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Ve yapılan transferlerden hemen verim almak Burhanettin hocanın işi. Bakın bugün olduğu gibi. Şimdi her şey çok iyi gidiyor. Bugün maçın belli bölümlerine baktık iyi çekim olmadığı için seyir açısından zorlandığımız maç. Yeni transferimizin gol attığı maçı almak daha keyifli oldu.

Disiplinli sisteme bağlı belli  bir oyun kurgusu olan takımlarda isimler çok önemli olmuyor. Bunu Burhanettin hoca defalarca anlattı. Sistem bizi buralara getirdi. Yine o sistem oyunu takım kurgusunda başarılı oluyorsun..

Somasporun oyun anlayışı belirli bir çizginin hiç altına inmedi. Zaten ikinci ligde hedefin doğrultusunda gittiğinde, başarılı olunduğunda ilk yıl olduğu halde kalıcılık adına adımlarını sağlam atmalısın. Başarılı olmak sadece ”ikinci lige çıktık tamam işimiz bitti” değil ”daha işimiz yeni başlıyor” deyip yapacağımız işleri ekonomik yönden sağlam durarak, kurumsal kimlik oluşturularak, kalıcılığı sağlarsınız. Sonrada önümüzdeki yıllar bunun meyvesini toplarsın.



Celal Emir Dede yeni transfer ama geldiği gibi gollerini attı. Demek ki aynı giden Yasin Abdioğlu gibi. Peki değişen ne? Aslında değişen bir şey yok. Gelenin bu takımın oyununa ve sistemine uyumudur golü atması işte bunu konuşmak lazım ayrı bir başarı hikayesi bu gelenlerin hemen adapta olması bunun için birlik beraberlik içindeki takımımızın iyi başlaması çok önemli. İkinci yarı gelen transferlerin ilk maç olarak verim alabilmemiz play off iddiamızın devam ettirmemiz önümüzdeki maçlarında motive bir şekilde olacağımızın belirtileri bugünkü maç göstermiştir…

Yönetim teknik heyet ve futbolcu kardeşlerimizin kaldığımız yerden hiç bir şeyden etkilenmeden motive ve disiplinli oluşu dışarıdan olduğunca taraftar olarak destek çıkıp ve yönetimsel anlamda yapılan alınan kararlar her şeyin Somaspor için olduğunu unutmayalım ve bugün alınan güzel galibiyet için bütün emeği geçenleri tebrik edelim. Sevgilerle..Doğan Gülşen (Tüm yazılarına göz at)

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN