Basatemür, Büyük Bir Fırsat Kaçırdık

Basatemür, Büyük Bir Fırsat Kaçırdık

Somaspor teknik direktörü Burhanettin Basatemür, Bayburt Özel İdarespor karşısında alınan 1-1‘lik skoru ve oyunu değerlendirdi.

Somaspor Teknik Direktörü Burhanettin Basatemür, Bayburt Özel İdarespor ile oynanan karşılaşmada kazanmaya daha yakın taraf olduklarını belirterek “İki puan kaybettiğimiz için üzgünüz” dedi.

Burhanettin Basatemür, 1-1 sonuçlanan 27.hafta maçının ardından bloğumuza karşılaşmayı değerlendirdi. Bayburt Özel İdarespor karşısında play-off’a bir adım daha yaklaşabilme adına maça kazanmak için çıktıklarını belirten Basatemür, ” Play-Off’a bir adım daha yaklaşma adına çok önemli bir maçtı bizim için. Ancak büyük bir fırsatı kaçırdık. Maçın başında savunmada yaptığımız basit bir pas hatası ve devamında gelen gol. Onun sonrasında çıkarmak için çok uğraştık. Çok ta pozisyona girdik. Maçın sonuna kadar sürekli hücum eden bir takımdık.” diye konuştu.

Somaspor’un çok hücum ettiğini ve çok pozisyon işaret eden Basatemür, ” Eski görüntümüze döndüğümüz bir maçtı aslında. Çok fazlaca hücum ettik, çok sayıda gol pozisyonu bulduk. 27 tane şutun atıldığı bir maçtı bizim için. Belki sezon başından beri en çok pozisyon bulduğumuz maçtı. Ama maalesef bazen kaleciyi, bazen de kendi vuruşlarımız etkili olmayınca golü bulamadık. Çok yazık oldu gerçekten. Üzücü oldu bizim için, böyle bir maçı kazanamamak. Ama oyuncularımın hepsini tebrik ediyorum. Hiçbir şekilde gol kaçabilir, pozisyonda kaçabilir, ama iyi niyetli ellerinden geleni yaptılar. Çok sayıda hücum edip, çok sayıda pozisyona girdiler. Takım halinde tempo olarak ta çok iyi bir tempodaydık.



Daha önceki tempolarımıza kavuşmuştuk aslında. Ama futbolda maalesef böyle şeyler var, futbolun güzelliğimi diyelim, zorluğumu diyelim, şansızlığımı diyelim, kısmetsizliğimi diyelim. Dediğim gibi maalesef futbolun içerisinde bunlar var. Böyle bir gün yaşadık. Ama oyuncularımı bir kez daha tebrik ediyorum her şeye rağmen. Ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiler. Play-Off’un sadece bir puan gerisine gelecektik eğer kazansaydık. Aramızda bir puan kalacaktı. Ona rağmen, çok üzüntülüyüz bundan dolayı. İnşallah İnegölspor maçını kazanıp bu maçı bu şekilde telafi edeceğiz.” dedi.

Ligde daha 10 maçın olduğunu ve bu 10 maçta rakiplerinin de takılacağına değinen Burhanettin Basatemür, ‘’Daha on tane maçımız var. Elimizden gelen tüm gayreti ve çabayı gösterip play-off’un içerisinde yer almak istiyoruz. Değişen, gençleşen kadromuza rağmen bunu yapıyoruz. Oyunumuzda da Ankaraspor maçı hariç oyunumuzda hiçbir azalma yok. Gayet iyi gidiyor her şey. Dediğim gibi oynayan oyuncularımızdan memnunum. Hata yapanlar oldu, olabilir futbolun içerisinde bunlarda var. İnşallah İnegöl’de bunu telafi edeceğiz. Çok daha zor bir maça gideceğiz. Dediğim gibi çok büyük bir fırsat kaçırdık maalesef’’diye konuştu.

Bizi Somadaspor Facebook adresimizden de takip edebilirsiniz.

somadaspor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN