Bal ve Yerel Liglerde Yaş ve Yabancı Oyuncu Sorunsalı!

Bal ve Yerel Liglerde Yaş ve Yabancı Oyuncu Sorunsalı!

TFF’nin resmi internet sitesinde yayınlanan 2018-2019 sezonunda amatör liglerde uygulanacak esasların belirlendiği toplantıda alınan kararlar; hem kulüpler bazında hem de oyuncular bazında tepkiyle karşılandı.

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol İcra Kurulu, TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Amatör İşler Kurulu Başkanı Ali Düşmez başkanlığında alınan kararlarda;

”2018-2019 sezonunda BAL ve Yerel lig takımlarında oynamasına izin verilen 2001 ve daha büyük doğumlu 2 (iki) yabancı futbolcu sayısı ise 1’e(bir) indirildi. 2002 ve daha küçük doğumlu yabancı futbolcu sayısının ise 2 (iki) olarak devam etmesi kararlaştırıldı.

2018 – 2019 sezonunda BAL ve Yerel Lig takımlarında 1990 doğumlu ve daha büyük futbolcular, ‘yaşı büyük futbolcu’ statüsünde oynayabilecek ve 18 kişilik müsabaka isim listesinde yaşı büyük en fazla 5 (beş) futbolcu yer alabilecek.” şeklinde alınan kararlar, kulüpleri ve kontenjana tabi olacak oyuncuları sıkıntıya soktu.

Bölgesel Amatör Lig’i her yıl deneme tahtasına çeviren TFF, takımların hemen hemen transferlerini tamamlamasının ardından aldığı bu karar spor kamuoyunda da tepkiyle karşılandı.

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN