Bal ve 3.Lig’deki Taraftarı Arar Olduk!

Bal ve 3.Lig’deki Taraftarı Arar Olduk!

Ateşli taraftarlarımızın büyük desteğiyle Bal ve 3.Ligde şampiyonluk için mücadele etmiş ve mutlu sona ulaşarak, ikinci lige çıkmıştık.

Bölgesel Amatör ve 3.Ligdeki aldığı seri galibiyetlerle şampiyon olan Somaspor’da elde edilen bu başarısı taraftarıyla bütünleşmesi ve kenetlenmesiyle gelmişti.

Hastane tribünü yine boş kaldı!

Taraftar sayısında büyük düşüş var!

Bal ve 3.Ligde özellikle iç sahada 3000-3500 taraftara oynarken, bu sezon çok istediğimiz arzuladığımız ikinci ligde maç başı ortalama 1000-1500 kişiyi zor buluyoruz (!)

Bizimkisi memleket meselesi

Somaspor’un taraftarlardan sorumlu basın sözcüsü Suat Gündoğan, taraftarların maçlara gelmemesiyle ilgili geçen hafta yaptığı bildiride ‘’ Evimizde oynayacağımız Somaspor – Isparta spor müsabakası için tüm halkımızı ; Somamızda bulunan tüm sendika temsilciliklerimizi, tüm emekçi kardeşlerimizi/asnafımızı ve olmazsa olmaz taraftarlarımızı Cumartesi günü tribünlerimize bekliyor şanlı kulübümüze nefesiyle alkışları ile destek çıkmaya davet ediyoruz.’’ifadelerine yer vermişti.

Hastane tribünü yine boş kaldı!

Isparta 32 Spor müsabakasında bizim ve taraftarların gördüğü özellikle hastane tarafındaki tribündeki boşluklar ‘’futbola bu kadar duyarsız bir ilçe daha görmedik’’ serzenişinde bulunmamıza yol açtı. Ancak işin iç yüzü hiç de öyle değilmiş.. Bize gelen mail ve yorumlarda konu gündeme gelmiş hatta bir takipçimiz konuyla ilgili yaptığı yorumda:



‘’Güzel oyun ve alınan güzel bir galibiyet tebrikler. Ama anlamadığım konu maçı hastane tarafından izledim ve tribün bomboştu fakat 20 liralık bilet bitti yer yok diyerek karşı tribüne yani 30 liralık bilete yönlendirilen arkadaşlar olmuş. Bunun nedeni ne acaba. Tamam 10 liralık fark çok gelmeyebilir ama bazıları için de çok şey ifade edebilir.’’ şeklindeydi.

SUAT GÜNDOĞAN

Yorumu Gündoğan yanıtladı

Tarafımıza yapılan bu yorumu Somaspor’un taraftarlardan sorumlu basın sözcüsü Suat Gündoğan’a telefon açarak sorduk. Gündoğan’dan tarafımıza;
‘’Hocam 250 tane maratona hastane tarafı gelmiş bilet, 200 tanesi sendikaya verilmiş, 50 tanesi de gişelerde satılmış. Kale arkası tribünü 300 tane bilet gelmiş Tes İş Sendikası aldığı biletleri kapıda dağıttı Amigo Murat’a ben verdim. 50 adet de gişede satılmış geri kalan Doğu ve Batı biletlerinden 600 adet varmış onunda 200 tanesi satılmış 400 bilet elde kalmış hatta biz yönetim olarak taraftar gelsin diye bir kampanya yaparak biletleri sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarına sattık ne yazık ki onlar üyelerine dağıtmamış.’’ şeklindeydi.


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN