Bakır Gençlerbirliği 2-1 Karaelmasspor

Bakır Gençlerbirliği 2-1 Karaelmasspor

Soma 301 Karaelmasspor, Manisa Süper Amatör Ligi A Grubu yedinci hafta maçında karşılaştığı Kırkağaç ekibi Bakır Gençlerbirliği‘ne deplasmanda 2-1 mağlup oldu.

Bakır Gençlerbirliği 2-1 Karaelmasspor

Dün Kırkağaç Şair Eşref stadında saat 15.00’da başlayan maçta 1 puanı bulunan Bakır GB, 12 puana sahip Soma 301 Karaelmasspor‘u konuk etti.

Şehitler Anıldı

Maça her iki takım ellerinde Türk bayrakları ile sahaya çıkarak teröre lanet okuyarak, saygı duruşunda bulundular.

Evdeki Hesap Çarşıya Uymadı!

Maçta kalabalık bir futbol sever bulunuyordu. Maça başlarken spor severler kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda Soma 301 Karaelmassporu favori olarak gösterirken maalesef evdeki hesap çarşıya uymadı. Bu maçın bende düşündürdükleri arasında, rakibi küçümsediklerimi acaba? sorusunu aklıma getirdi.  Her ne olursa olsun 301 Karaelmas kulübü tecrübeli oyunculardan kurulu bir ekip ve yönetim profesyonelce çaba sarf ediyor, futbolcuların tüm isteklerini yerine getiriyor diye biliyorum.

Oysa rakibi Bakır GB aynı imkanlara sahip olan bir takım değil ve kendi yağları ve tuzları ile yılmadan usanmadan mücadele ediyorlar. Ben bu sezon Bakır Gençlerbirliği nin birkaç maçını izledim ve fena bir takımda değiller aslında ama baştan biraz şanssız gidince takım üstünde kara bulutlar dolaşmaya başladı ve bugün şeytanın bacağını kırdılar. Yine kendi aramızda sporseverlerle yaptığımız konuşmalarda, sanki Bakır ile Soma 301 Karaelmasın puanları yer değiştirmiş gibiydi. Yine Karaelmas da anlamadığım bir konu topa sahip olma oranları arttıkça adeta performanslarında bir düşüklük görüldüğü kanısı bende hâkim oldu.

İlk yarıda kayda değer ne bir şut ne de bir atak vardı, hepimiz ”ilk yarı bitse de 2.nci yarıyı görsem” diye başladık.

Maçın ikinci yarısında sahada kazanmak için mücadele eden, koşan, iki takım vardı, ilk yarı ile hiç alakası olmayan topun bir o kalede bir rakip kalede görüldüğü nefeslerin tutulduğu sahada güzel bir maç vardı.

Bakır Gençlerbirliği ve Soma 301 Karaelmas spor gayet centilmence topu oyunda tutarak güzel bir mücadele sergilediler ve bu arada gol sinyalleri gelmeye başladı.

Goller Gelmeye Başladı

İkinci yarının 5.dakikasında Bakır GB’den 22 numaralı Özkan Kalman orta sahadan kale çizgisi ortasına kesilen topa nefis bir plase ile vurarak takımını 1-0 öne geçiren golü atmış oldu. Aynı şekilde bu golden 2 dakika sonra bu sefer Soma Kara Elmas 301 spor dan 33 numaralı Oğulcan Keskin durumu 1-1’e getiren golü atarak durumu eşitlemiş oldu.

Özkan, Kendinin ve Takımının 2.Golüne İmza Attı

Bu dakikalarda maç iyice hızlanarak adeta kaleden kaleye gitti-geldi-durdu. Bütün seyircilerin ayağa kalktığı anda Bakırspor da sahneye çıkan günün başarılı isimlerinden Özkan Kalman, Kadir’in Karaelmas kalesine vurmuş olduğu sert şut kale direğinden döndü. Dönen topu iyi takip eden Özkan Kalman, kendinin ve takımının ikinci golünü kaydederek 61.dakikada durumu 2-1 yaptı.

Oyun gücünden kopmadan mücadele eden 301 Karaelmasspor gol yollarında etkili olmasına rağmen, bir türlü aradığı golü bulamadı.

Kırmızı Kartlar Havada Uçuştu!

Maçın 88.dakikasında Bakır spordan oyuna ikinci yarıda giren 9 numaralı Özgür Can rakibe sert girdiği için direk kırmızı kart ile oyun dışında kaldı. Maçın orta hakemi Gökhan Çambel bu arada oyuna 10 dakika duraklama ilavesi yaptı. 90+4 ‘de 301 Karaelmasspordan 7 numaralı İsmail Poyraz kırmızı kart ile oyun dışı kaldı ve her iki takım da 10 ar kişi kaldı.

301 Karaelmas bu arada Eser, Özkan, Kadir ile bir çok gol pozisyonuna girmesine rağmen bazısı çok az farkla dışarı çıkarken bazısı defansa çarpıp taca gitti, bazısı da bugün çok şanslı gününde olan Bakır Gençlerbirliği kalecisi Hanifinin ellerinde kaldı.

Maç bitti derken yine ev sahibi Bakır spordan 6 Numaralı Necdet Kaan çift sarı karttan kırmızı kart görerek ev sahibi takım 9 kişi kaldı. Bu dakikalardan sonra gol olmayınca Bakır Gençlerbirliği ilk 3 puanı alması taraftarları arasında büyük sevinç yarattı.

Maç özelinde geride İlkay Gül, Emrehan Analı, Emre Ocak sahada adeta basmadık yer bırakmadıklarını düşünüyorum ve tebrik ediyorum, hem centilmenliklerini bırakmadılar, hem de yılmadan , yorulma nedir bilmeden var güçleri ile galip gelebilmek için çalıştılar ama bazen dediğim gibi azıcık futbolda şans faktörünün de olması lazım.

Maçın orta Hakemi Gökhan Çambel ve yan hakemler Alper Kara, Servet Düzlük topun oyunda kalması ve istekli olarak maçı kurallar dahilinde devam ettirmesi tribündeki seyirciler tarafından büyük alkış aldı. Bizlerde Bakır Gençlerbirliği, Soma 301 Karaelmasspor’lu futbolcu ve teknik ekibi ile hakem üçlüsüne güzel bir maç izlettikleri için teşekkür ediyoruz.

Elmas Evinde, Bakır Deplasmanda

Bakır Gençlerbiliği mağlubiyeti ile 12 puanla 4.sıraya gerileyen sarı-siyahlılar, 8.hafta sahasında Kolderespor ile karşılaşacak. Karaelmasspor galibiyeti ile üç puanla tanışan Bakır GB ise Kayalıoğlu deplasmanına gidecek. Şeref Öksüm

Şeref Öksüm

YORUM YAZIN