Bakır Gençlerbirliği 1-1 Karaelmasspor

Bakır Gençlerbirliği 1-1 Karaelmasspor

Bakır Gençlerbirliği’nden Süper Amatör Lig yolunda önemli bir  puan daha

Manisa 1.Amatör Yaz Ligi Akhisar Grubu 9.haftasında lider Bakır Gençlerbirliği, konuk ettiği Karaelmasspor ile 1-1 berabere kaldı.

Abdullah Türkan, Gökmen Çambel Serkan Öksüz

Kırkağaç Şair Eşref Paşa Stadı’nda oldukça sıcak havada oynanan maçı Abdullah Türkan, Gökmen Çambel ve Serkan Öksüz hakem triosu yönetti. İki golün, iki kırmızı kartın ve bol sarı kartların olduğu maçta ilk gol birinci dakikada Karaelmasspor’dan geldi.

İSMAİL POYRAZ GOL SEVİNCİ

Denk güçlerin mücadelesinde sezon başından beri 301 Karaelmasspor takımında ön plana çıkan İsmail Poyraz’ın 1. dakika da atmış olduğu gol gergin geçmesi muhtemel maçı iyice gerdi. Bunun karşılığında her iki takımdan 1 er oyuncunun kırmızı kartla takımlarını eksik bırakması sistem olarak ta her iki takımı zora soktu. Buna havanın sıcak oluşunu da katarsak oyuncular daha çok efor sarf etti.

İlk yarı golden sonra Soma 301 Karaelmasspor skoru koruma adına tamamen kapanarak kontra atak ile gol aramaya başladı. Bu dakikalarda rakipten kaptıkları topları daha olumlu kullansalar ikinci golü de bulmaları mümkündü. Bakır GB kanatları kullandığında özellikle Emre’nin getirdiği toplarda etkili oldu. Buldukları pozisyonları değerlendiremediler.Eğer Bakır GB sakin kalıp topa daha çok sahip olmayı deneyip, kanat organizasyonları ile rakibinin üstüne gitse ilk devre gol de bulabilirdi.

301 karaelmasspor

İlk devre 301 Karaelmasspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı Soma 301 Karaelmasspor Kazım ile başlayarak, iyi kapanıp kontra atak ile gol bulmanın yollarını aradı. Bakır Gençlerbirliği ikinci yarı 301 Karaelmasspor karşısında baskıyı kurdu.
Her iki takımın da final paslarında sıkıntı çekmesi skor üretememeye neden oldu.
Bakır Gençlerbirliği sahada daha çok topa sahip taraf olup kanatları kullanmaya başlasa da 301 Karaelmasspor kalecisi Onur uzun boyunun avantajlarını da kullanarak Bakır Gençlerbirliği oyuncularına gol izini vermedi. özgürcan gürz gol

Direkten dönen toplarla birlikte bana göre maçın adamı Muhammet Çağlıyan’ın yerden yaptığı ortaya ayak koyan Özgürcan Gürz‘ün golüyle Bakır Gençlerbirliği golü buldu. 301 Karaelmasspor’da az adamla yakaladığı rakibi karşısında gol bulamayınca maç 1-1 sonuçlandı.

bakır gb

Bakır avantajını korudu

Bu sonuçla Grup da namağlup şekilde liderliği devam eden Bakır Gençlerbirliği her iki maçta da yenişemediği rakibi ile puan farkını koruyarak avantajına devam etti. 301 Karaelmasspor ise avuçlarına kadar gelen avantajı kullanamadı.

İlk maç golsüz sonuçlanmıştı

Ligin ikinci haftasında Soma‘da oynanan karşılaşma golsüz beraberlikle sonuçlanmıştı. (Maçın geniş detayları ve fotolarına buradan bakabilirsiniz)

maçın oyuncusu Muhammet Çağlıyan

Maçın oyuncusu Muhammet Çağlıyan

90 dakika boyunca takımı adına sol kanadı çok iyi kullanan ve 80.dakikada güzel futbolunu süper asistle tamamlayan Muhammet Çağlıyan bizlerden geçerli not aldı.

 

NİZAMETTİN ÖZER

Maçın zor geçeceğini biliyorduk

Bakır GB antrenörü Nizamettin Özer, maçla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: ”Karaelmas maçının zor geçeceğini biliyorduk nitekim öylede oldu. Seyir ve mücadelenin çok keyifli olduğu bir maç oynadık. Kazanmayı çok istiyorduk ama bir bir berabere kaldık. Rakibimizi de tebrik ediyorum.

Oyun geneline baktığımızda maça bir sıfır yenik başladık. Birinci dakikada golü yedik, demorilize olduk. Fakat ikinci yarı toparlanıp rakibe çok baskı kurduk. Semerisini seksen beşinci dakikada Özgür’ün attığı golle beraberliği yakaladık. Sonuç olarak puanları paylaştık. Yenemiyorsan yenilmemekte bir avantajdır. Başında bulunduğum üç sezon boyunca çok şükür hiç bir resmi maçta yenilgi yüzü görmedik inşallah böyle devam eder. Bundan sonraki maçlarında Kara Elmas takıma başarılar diliyorum saygılarımla”dedi.

Bence zorluk derecesine ve maçın önemine binayen son derece heyecanlı, çekişmeli ve kaliteli geçen karşılaşma kırmızı kartlar hariç futbol adına tüm güzellikleri izleyicilere sundu. Her iki takımın oyuncularını da baharın ilk günlerinde sıcak havada göstermiş oldukları mücadeleden dolayı da ayrıca kutlarım.

NOT: Karşılaşmaya ait resimler ”FOTO GALERİ” bölümüne yüklenmiştir.

 

Bakır GB 1-1 Soma Karaelmasspor

Bakır GB 1-1 Karaelmasspor

STAD: Kırkağaç
HAKEMLER:Abdullah Türkan-Gökmen Çambel-Serkan Öksüz
BAKIR GB:Bekir-Muhammet-Furkan-Barış-Kerem-Necdet-Utku-Tayyip-E.Gürkal-E.Kavak-Emirhan-
YEDEKLER:Mehmet, Özgürcan, Mustafa, M.Can, Erkan, Kemal, M.Arslan, Hüseyin, Yakup
TEKNİK SORUMLU:İsmail Şarlayan

KARAELMASSPOR:Onur-Niyazi-Hüseyincan-Alperen-Dursun-Alper-Tugay-İsmail-Emirhan-Ahmet-Enes YEDEKLER:Suat, Muhsin, Umut, Tolga,  Berda, M.Yıldırım,  A.Üstün, Kazım, Efe, Cem
TEKNİK SORUMLU:Ramazan Çapar
KIRMIZI KART:dk. 6 İsmail Poyraz (Karaelmasspor), dk. 6 Emre Kavak (Bakır GB)
GOLLER:dk.1 İsmail Poyraz (Karaelmasspor), dk.80 Özgürcan Gürz  (Bakır GB)

9.Hafta Toplu Sonuçlar

Medar Gb 3-1 Karabulut
Bakır GB 1-1 Karaelmasspor
A.Çağlayan 0-7 Süleymanlı Bld
Turgutalp Gençlik Bay

10.Hafta Maçları

Karabulut-A.Çağlayan
Süleymanlı Bld-Turgutalp GSK
Soma Karaelmasspor-Medar GB
Bakır GB Bay

Bağlantılı Haberler

Bakır GB’de Nefesler Tutuldu
Soma Karaelmas’ta Kritik Hafta
Karaelmasspor-Bakır GB Maç Fotoları
Karaelmasspor 0-0 Bakır GB
Usta Levent Analı mı? Çırak İsmail Şarlayan mı?

 

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN