Ayla Yılmaz, Kaleciydi Antrenör Oldu

Ayla Yılmaz, Kaleciydi Antrenör Oldu

Manisa ve Soma’da kurulan ilk Kız Futbol Kulübü olan Soma Zaferspor’da kaleci ve kaptan olarak futbol oynayan Ayla Yılmaz, yeni yetenekler keşfetmek, sporu çocukların doğasına işlemek adına TFF Grassroots C Antrenör kursunu tamamladı.

Ayla Yılmaz, Futbol Federasyonunun Afyonkarahisar’da açmış olduğu TFF Grassroots C Antrenör Eğitim Programını bitirerek, Soma’da antrenörlük yapabilecek diplomaya sahip ilk kadın futbol antrenörü oldu.

Yıllarca Soma Zaferspor’un kalesini başarıyla korumanın yanı sıra takım kaptanlığını da üstlenen Ayla Yılmaz, kursla ilgili olarak:

Zaferspor da Ayla Yılmaz, Kaleciydi Antrenör Oldu

”Afyonkarahisar’da geçirdiğimiz 10 gün boyunca bize her türlü desteği ve kolaylığı sağlayan Tüfad Afyon Başkanı Sayın Mustafa Keser hocam ve yönetimine, bizlere bilgilerini aktaran değerli Osman Öngen hocama ve Adem Tandoğan hocama teşekkür ediyorum. Yeni yetenekler keşfetmek, sporu çocukların doğasına işlemek, “Haydi Kızlar Futbola” sloganını daha güçlü ilerletmek için daha çok çalışacağız.
Bu konuda ufkumun genişlemesine, futbolun sadece futbol olmadığını bana öğreten kulübüm Medigün Zafer Spor‘a ve değerli hocam Hakan Arslancan‘a en büyük teşekkürümü sunuyorum.”dedi.



 

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN