Atamayana Atarlar..

Atamayana Atarlar..

Başakşehir ve Fenerbahçe maçı iki takım içinde ölçü olabilecek bir maçtı.

DOĞAN GÜLŞEN

İki takımda geçen yıldan bu yıla ne durumda olduklarını görme açısından önümüzdeki haftalara şampiyonluk yolunda kim daha iyi seviyede onu görme bakımından merakla beklenen maçtı..

Fener de eksikler vardı, maç öncesi Isla ve Mosis diğer yanda yeni transferleriyle Başaksehir geçen hafta Malatya ya farklı yenilmesinin bu maçta telafi etme düşüncesindeydi. Tek ön liberolu sistemle çıktı Başaksehir. Fener de Emre ve Tolga Ciğerci iki ön libero ile 4.2.3.1 gibi sahaya yayıldı..

Ozanın sağ bek başlaması geçen haftadaki Feneri orta saha üstünlüğünden uzak görüntü verdi biraz Ersun yanal geçen haftanın en formda oyuncusunu neden sağ bek oynatır ilginç, ama denilecek ki sağ bek yok sakat başka alternatif bulabilirdi Ozansız orta saha sıkıntı yaşadı. Emre top dağıtımında iyi olsada top kapmada adam kovalamada geri dönüşlerde zaafı olan biri ileriki haftalarda bu daha iyi anlaşılacaktır. Yenilen golde Fener defans olarak sınıfta kaldı. jailson inanılmaz hata yaptı. Golde aynı şekilde kaleci Altay kaleyi terk etmekte geç kaldı gol oldu..

Fener hücumda da Kruise tam beklenileni veremiyor, aynı şekilde Rodriguez de öyle solda çok etkisizdi sağ da Deniz Suruç de çok iyi olduğu söylenemez daha çok oradan sağ bek oynayan Ozanın bindirmelerini gördük. Vedat yeterli topu ilk yarı alamadı, bir top geldi onuda boş durumda direğe nişanladı..

İlk yarı 1.0 Başaksehir üstünlüğünde içeri gidildi. İkinci yarı Fenerbahçe oyuncu değişikliği yapmadan geldi oysa Rodriguez değişikliği olabilirdi ama hoca daha sonra değiştirdi onu. Başakşehir ikinci yarın ilk 15 dakikası sahanın hakimiydi ikinci gol beklenirken inanılmaz goller kaçırdılar. Özellikle Viska burda Fenerbahçe neden karşılık veremiyordu tempoyu yüksek tutan Başakşehir bazı Fenerli futbolcuların yeterince geri gelmemeleri Deniz Kruse Rodriguez gibi defans topu orta sahaya geçirememesi denilebilir. Rodriguez değişikliği Ferdiyle Fenerbahçe de dönüm noktası oldu çünkü Rodriguez sahada yoktu. İkinci yarıya dönerken daha değiştirmeliydi az kaldı 2.0 yakalayıp zora giden maç olma yolundaydı görüntü olarak maç,bu temponun maç boyu götürmek oldukça zordu Başakşehirde düşmeye başladı, özellikle Arda zaten iyi seviyede değildi Mossora aynı Visca düşmeye başladılar golü de o kadar pozisyona rağmen olmayınca oyun tekrar dengelendi..



Golün o uzun topta Vedat Murigi ile buluşması oda güzel tam golcüye andıran vuruşu sahalarda görmekte zorlandığımız bir durumdu. Çok çok güzel bir gol izledik. Artık Fenerbahçe maçın kazanma yönünde ibreyi kendine çevirmişti. “Atamayana atarlar” futbolda her zaman görülen bu kural yaşanmıştı. Başakşehir çok yorulmuştu, artık defans olarak çok zorlanmaya başladılar. Son dakikalarda hoca burada sahneye çıkmalıydı Okan Buruk hamle yapma da geç kaldı maçı tutamadı yorulan orta sahasına takviye yapmadı cezayı son saniyede yediği golle ödedi..2.1

Bu maçı Fenerbahçe alsa da öyle çok iyi oynadı aldı diyemeyiz defansları tam uyum içinde değildi çok pozisyon verdiler Başakşehir de kaybetmesi Okan Buruk hocaya yazar Visca son dakikalarda oyundan çok koptu değiştirmeliydi orta sahasına takviye yapmalıydı bunları göremedi yenildi güzel keyifli bir maç izledik iki takımda ilerleyen haftalar daha iyi olma sinyali verdi ama eksikleri de yok değil bakalım şampiyonluk yarışında bizleri neler bekliyor önümüzdeki haftalarda izleyelim görelim.. Sevgilerle Doğan Gülşen (tüm yazılarına göz at)

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN