Artık Bu Sarmaldan Çıkmak Lazım

Artık Bu Sarmaldan Çıkmak Lazım

Geçen hafta Sivas maçı galibiyetinin ardından bugün oynanacak maç play- off için iddialı iki takımın karşılaşması olacaktı..

 

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

 

İstikrarlı bir şekilde gitmek için mutlak galibiyet almamız gereken bir maçtı. Bir galibiyet, bir beraberlik, bir yenilgi artık bu sarmaldan çıkmak, iki hafta üst üstte kazanmak, play off içine kendimizi atmak adına bugün kazanabilecek oyun oynayıp galibiyet serisi yakalamamız için önemli bir maçtı.

Bir hayli eksiklerin olması özellikle Özcan’ın olmayışı “hücum yönünden nasıl bir maç olacak acaba?” diye bekledik. Orta sahada Mücahit’in Özcan’ın yerine oynaması takım için nasıl bir oyun anlayışımız olacak, ön bölge olarak hücumlarımızı nasıl yönlendireceğiz, Mücahit bu durumu idare edebilecek mi? Özcan’ın hücum hattında yaptıklarını bildiğimiz için eksikliğini hissetmeden bir maç olacak mı? diye seyrettik ama bu konuda istediklerimizi yapamadık diyebiliriz. Maalesef ön tarafta orta saha forvet bağlantısını yapamadık. Tek hareketli istekli olan oyuncumuz Yılmaz’dı. Onun hareketliliğinde hücumda bir şeyler yapmaya çalıştık..



Kornerden gelen topta Abdulkadir ile bulduğumuz gol çok iyi oldu. Oyunu tutarsak, takım halinde kontrollü olursak puanlar alırız buradan derken, geçen Sivas maçında yediğimiz golün aynısını bu sefer iki kere yedik. Beklerimizin devşirme olması, istediğimiz seviyede olmaması onlara yardıma gelemeyişimiz rahat bir şekilde orta yapılması nasıl oluyor da vuruşlarını bu kadar rahat olarak vurdurmamız kolay gol yememize sebep oluyor geçen hafta aynı golü yedik bunun düzeltilmesi lazımdı Yılmaz yine bekine yardıma gelmedi çok rahat orta yaptırıyoruz..

Afyon takım olarak topun arkasına iyi geçiyor. Çok adamla savunma yapıyor. Böyle olunca da istediğimiz ön bölge pas trafiğini bir türlü bu maçta tutturamadık. Bunun Özcan’ın olmamasıyla da ilgisi olduğu bir gerçek. Ama her oyuncunun hazır olup, eksikler yaşadığımız durumlarda oyunumuzun bu kadar ön taraf olarak kopuk olmaması lazım. Orta saha olarak ta Oğuzhan olsun Ali olsun verimliliği düşüyor. Özcan’ın olmayışıyla ilgili tabiki de neticede isteklerimizi yapamadığımızda gerginlik oluyor, bugün Oğuzhan da olduğu gibi.

Sahada elverişli değildi. Zemin bize hiç yaramadı. Afyon karlı oluşu zeminin bozulmasına sebep olmuş. İstediklerimizi yapamayışımız birazda bunun etkisi olmuştur muhakkak. İkinci yarı her ne kadar hücum etmeye çalışsak ta rakibin skor avantajı olması, oyunu kendi yarı alanında kabul etmesi, bulduğu toplarla hızlı çıkması üçüncü ve dördüncü golü bulması, bizim hücum yönünde kısır kalmamızdan kaynaklandı. Mücahit bu yüzden Özcan’ın hücum bölgesinde yaptıklarından uzak kaldı. Dönüş olarak ta bugün istediğimiz seviyede değildik. Baskı ve top kapma da rakibe uzak kaldık. Neticede karşımızda istekli-arzulu bir Afyon takımı vardı. Her maçta başımıza bela olan Mithat’ı tutamadık! Neler yaptı bize, yakışmadı. Mücadele yönünden biraz gerideydik. Herkes böyle birbirine bıraktı ve takımın boyu uzun kalınca rakip elini kolunu sallaya sallaya geldi ve dördüncü golü yedik. Bu hataları düzeltip önümüzdeki hafta Bayburt maçını daha iyi oynamalıyız. Sakatlarda döndü. Haftaya büyük ihtimal 11 de olacaklardır onun için play off hedefi olan rakipler karşılaşıyor bu aralar azami puan kaybıyla çıkarsak play off oynama hedefinden uzaklaşmadan kalan haftalara gireriz… Doğan Gülşen Tüm yazılarına göz at

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN