Amatör Ruh İle Profesyonel İşler Yapıyorlar

Amatör Ruh İle Profesyonel İşler Yapıyorlar

Amatör ruh ile profesyonel işler yapıyorlar ama kendilerini sahipsiz hissediyorlar.

Bu gün İlçemizi ve ilimizi Kadınlar 1’nci liginde temsil edecek olan Zafer Spor Kadın Futbol takımını ziyaret ettim.
Kadınlar 1’nci ligindeki tek ilçe takımı olmanın gururunu ve üzüntüsünü birlikte yaşıyorlar.
Yarı zamanlı tek kadın çalışanın olduğu tesiste sporcular, aralarında görev bölümü yapmışlar temizliği, çamaşır yıkama işini, malzemelerin hazırlanmasını kendileri yapıyorlar.

GÖREV BÖLÜMÜ YAPMIŞLAR

Ektikleri bahçeden topladıkları sebze, meyve ile kışlık yiyeceklerini de kendileri hazırlıyorlar.
Yapılanlardan ve gördüklerimden etkilenmemek mümkün değil.
Yeni sezon hazırlıklarını sessizce ve ciddi bir şekilde günde çift antrenman yaparak yürüten kadın futbol takımımız, üstlenmiş olduğu misyonun farkında.
Tesisleşme konusunda ciddi yol almış olan kulübümüz, sporcularını tesislerinde barındırıyor, beslenmeleri ile yakından ilgileniyor ve gelişim adına çok ciddi antrenmanlar yapıyor.

DESTEK BEKLİYORLAR

DESTEK BEKLİYORLAR.

Kulüp yönetimi ve kızlarımız üstlendikleri misyonun farkındalar fakat şehrimizin farkında olmamasından üzgünler. Belki çok lüks malzemelere ve ekipmanlara sahip değiller ama müthiş bir ruhları var. Bu sezon 20 bin Km yol gidecek olan takımımız, daha iyi bir şekilde bu süreci geçirmek için destek bekliyorlar.



ÖZDE DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR

“KADINLAR İÇİN SÖZDE DEĞİL, ÖZDE DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Ziyaretim esnasında sohbet ettiğimiz Kulüp Başkanı Hakan Arslancan “Sporcularımız ile elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Tesislerimizde Türkiye’nin değişik yerlerinden gelmiş 15 sporcu kızımız yaşıyor, her türlü sorunları, eğitimleri ve sosyal ihtiyaçları ile ilgileniyoruz. Sporcularımız için sözde değil özde desteğe ihtiyacımız var.” Takımın oyuncu profili ve transfer konusunda görüşlerini sorduğumda:

YETENEKLİ KIZLARIMIZI TOPLADIK

YAŞADIKLARI ŞEHİRDE FUTBOLA ERİŞİMİ OLMAYAN YETENEKLİ KIZLARIMIZI TOPLADIK

“Takımımıza üst liglerden tecrübeli oyuncu transferi yapmadık zaten yapacak ekonomik gücümüzde yok. Ekonomik gücümüz olsa da transfer yapmayı da düşünmüyoruz. Bütün yaz boyunca yaşadıkları şehirlerde futbola erişimi olmayan fakat yetenekli kız sporcuları bulmaya ve futbola kazandırmaya çalıştık. Yaz boyunca Türkiye’nin değişik yerlerinden gelmiş yüzlerce kız ile birer haftalık kamplar ve seçmeler yaptık. Bu konuda büyük oranda başarılı olduk. İlk defa 1’nci ligde resmi müsabakalara çıkacak genç sporcularımızın lig boyunca ne vereceğini sezon içerisinde göreceğiz. Biz onlara güveniyoruz.”

YETENEKLİ KIZLARIMIZI TOPLADIK

SOMA BELEDİYESİNE VE MEDİGÜN HASTANESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

“Bu güne kadar Soma Belediye’sinin ve Medigün Hastanesinin destekleri ile buraya kadar gelebildik. Bu konuda Belediye Başkanımız Ali Tulup’a ve Medigün Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Kotan’a teşekkürü kulübümüz ve kızlarımız adına bir borç bilirim. Ayrıca her kapılarını çaldığımızda güçleri oranında destek sağlayan küçük esnaf ama büyük gönüldaşlarımıza da teşekkür ederiz.

BÜYÜK FİRMALARIN DA İSMİNİ BURDA ZİKRETMEK İSTERDİM AMA ŞİMDİLİK EDEMİYORUM

BÜYÜK FİRMALARIN DA İSMİNİ BURDA ZİKRETMEK İSTERDİM AMA ŞİMDİLİK EDEMİYORUM.

Şehrimizde ciddi yatırımları ve gelirleri olan büyük firmalardan şimdiye kadar bir destek almadık. Almadık diyorum çünkü; bazıları bizi ciddiye alıp randevu vermedi, bazılarına da henüz biz gidip kendimizi anlatmadık. Bunu durumu; kendimizi tanıtamamış olmanın bir eksikliği olarak üzerimize alıyorum. Bu sebeple; büyük firmalarında ismini burada zikretmek isterdim ama şimdilik edemiyorum.

kaleciler

DIŞARIDAN CİDDİ DESTEKLER BULUYORUZ.

Kız çocuklarına yarattığımız faydalar nedeniyle “Avrupa’da Yılın Kulübü” seçildik. Amerikalı bir kadın futbolcu ile “Geleceğe Gol” adında bir proje yürütüyoruz. Visa Kart ve Kızlar Sahada işbirliği ile “Visa Kızlar Sahada” projesi kulübümüzde yapılıyor. Sayın Sadettin Saran tarafından tesislerimizin boyanması, elektrik ve su tesisatlarının yenilenmesi işlemi yapıldı. Bu şekilde dışarıdan ciddi ayni destekler buluyoruz.



KADINA İŞ, SANAT, SPOR VB ALANLARDA EŞİT FIRSATLAR VE DESTEKLER VERİLMELİ

KADINA İŞ, SANAT, SPOR VB ALANLARDA EŞİT FIRSATLAR VE DESTEKLER VERİLMELİ.

Her 8 Mart’da veya kadın mağduriyetinin ülke gündeminde ön plana çıktığı günlerde, sosyal medya hesaplarında “KADINLARIMIZ…………” ile başlayıp afilli cümleler ile desteklerini dile getirmeyle kadınlarımız bir yere gelmez. Kadına iş, sanat, spor vb alanlarda eşit fırsatlar ve destekler vererek kadınlarımız bir yere gelir.”ifadelerine yer verdi.

Amatör Ruhla Profesyonel İşler Yapıyorlar

Evet haberin başlığında olduğu ”Amatör ruh ile profesyonel işler yapıyorlar ama kendilerini sahipsiz hissediyorlar.” ilimiz ve ilçemizin dinamikleri; gelin ilimizi ve ilçemizi başarılı bir şekilde temsil eden bu kardeşlerimize hep beraber yardımcı olalım, kendilerini sahipsiz hissetmesinler…

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN