Altyapıda Parıldayan Kulüp Akhisar Yıldırımspor

Altyapıda Parıldayan Kulüp Akhisar Yıldırımspor

Manisa kulüpleri arasında alt yapı bazında en başarılı kulüplerden bir tanesi de Akhisar Yıldırımspor.

Önceki sezonlarda olduğu gibi bu sezonda küçük yaş gruplarında çok büyük başarılara imza atan, altyapısından yetiştirdiği oyuncuları Manisa ve Türk Futboluna kazandıran Bülent Açıkgöz idaresindeki Akhisar Yıldırımspor, bu çizgisini bu sezonda hiç bozmadı. 300 öğrenci ile Hüseyin Sultan Kovalık futbol sahasında çalışmalarını haftanın tamamında sürdüren mavi-kırmızılı ekip, son dört yıldır ise altın yılını yaşıyor. Katıldıkları tüm yaş gruplarında şampiyonluklar elde eden Yıldırımspor, ilimizi Türkiye Şampiyonası’nda temsil etti.

U16-LIGI

Altyapıda Parıldayan Kulüp Akhisar Yıldırımspor

Aslında; 1968 yılından beri 55 yıldır aktif başkan Hüseyin Sultan yönetimindeki Akhisar Yıldırımspor’un başarısının sırrı haberin görsellerinde yer almakta. Dün (çarş) Manisa U16 yerel Lig 3.hafta karşılaşmalarını izlemek için Linyit Stadına gittim. İlk karşılaşma temsilcimiz Soma Karalemasspor ile Akhisar Yıldırımspor U16 takımları arasında oynandı. Karşılaşmayı Akhisar Yıldırımspor 7-0 kazandı. Müsabakada dikkatimi çeken Akhisar takım oyuncularının saha içerisinde birlikte hareket etmeleri, sadece topu düşünmeleri ve başarılı futbolları ile farklı sonuca gitmeleri..

1 Maça dört hoca

1 Maça dört hoca…

Tabi bütün bunların yanında maçı çok yakından takip eden dört kişiden oluşan teknik heyet.. Altyapı koordinatörü Bülent Açıkgöz, antrenörler Yasin Gergin, Talat Yılmaz ve kaleci antrenörü Resul Sarıyar‘ın sahanın muhtelif yerlerine dağılarak oyuncuların bireysel doğru ve yanlışlarını tespit edip teori dersinde önlerine sunmaları onları ayrıcalıklı kılan ön büyük unsurdu..



Kısaca Akhisar Yıldırımspor

Kısaca Akhisar Yıldırımspor

1968 yılından beri 55 yıldır aktif başkan Hüseyin Sultan
Altyapı koordinatörü: Bülent Açıkgöz
Antrenörler: Yasin Gergin, Talat Yılmaz ve kaleci antrenörü Resul Sarıyar
Antrenman ve maçlarını oynadıkları saha başkanlarının da ismini verilen Hüseyin Sultan Kovalık futbol sahası
Öğrenci sayısı 300
Doğukan Nelik’i Antalyaspor’a
İlke Nelik’i Karacabey Belediyespor’a
2009’lu Arda Solak milli takım seçmelerinde Manisa FK’ya
2010 doğumlu Fuat Uçar, Yağız Yollar ve Güray Hersek Manisa FK’ya
2012 doğumlu Muhammer Efe Türker ve Kadir Toprak Alp Göztepe’ye
2013 doğumlu Çınar Orta ise Altınordu’ya gitti.

Yani bakıldığında; kuruldukları günden bu yana istikrarlı ve özverili bir şekilde alt yapılarını ayakta tutmayı başardılar ve tam anlamıyla futbolcu fabrikası haline geldiler. Akhisar Yıldırımspor, bu sezon U14 ve U16 liginde namağlup lider durumda..

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN