Altındağspor ve Osmaniyespor Maçları Bizi Zirveye Taşıdı

Altındağspor ve Osmaniyespor Maçları Bizi Zirveye Taşıdı

Somaspor’un geçen hafta Altındağspor karşısında alınan galibiyetinin önemini, bugün alınan galibiyetle ne kadar önemli olduğunu gördük..

Maç maç gitmek, her maçın önemini, her takımın ne kadar ciddi rakip olduğu her geçen hafta belli oluyor..
Bugün ki maç başlarken ne kadar zorlu geçeceği daha maçın başında belli oldu. Rakip hırslı mücadeleci yönüyle maça iyi başladı ve erken bir golle öne geçti. Bu maçın başında olması Somaspor adına da rakibin bugün istekli olması maç boyu oyun disiplini çok önemliydi..

Maça geçen haftaki 4-1 kazanılan Altındağspor maçındaki kadroyla çıktık. Evimizde olmamız ne kadar erken gol yesek te sabırlı oyun ve disiplinli bir şekilde bozulmadan tekrar oyuna döndük, bu çok önemliydi. Ayrıca iki haftadır 2 maçta toplam 7 gol atmak ayrı bir heyecan verdi bizlere..

4.2.3.1 düzenini iyi şekilde uygulayan bir ekip Somaspor, oyun olarak toparlasa da bir an önce golcülerin geri döndüğünde daha etkili olacaktır. Orta saha da özellikle içerde üstünlüğü ele alıp daha önde oynamamız gerekiyor bu yüzden Nurettin in orta saha da olması gerekiyor.. Öne doğru topun hem dikine hem de pas trafiğini iyi yöneten biri olduğu için bunun önemi daha çok anlaşılıyor. Nurettin forvet bölgesinde belki şimdilik mecbur oynuyor ama orda topu tutmamız duvar olmada sıkıntılar olabiliyor onun için bir an önce golcüler gelip Nurettin i yerinde izlediğimiz de daha etkili Somaspor göreceğiz…

Beraberlik golü geldiğinde çok organize atak yaptık.

Herkes olması gereken yerde olunca, müthiş hazırlık bakımından çok şık bir gol izledik. Uğur, Nurettin ve nerde olmasını bilen Özcan golü atınca daha önceden çalışılmış bir gol izledik..
Bazen istediğiniz gibi başlayamazsınız maçlara ama dakikalar ilerledikçe açılırsınız bugünkü maç öyle bir maçtı. Dakikalar ilerken oyunu kontrol altına almaya başlarsınız rakibi de bu anda tartmış olursunuz yavaş yavaş ta oyun olarak kendinizi hissettirsiniz.. Sabırlı ve disiplinli olmak Somaspor un özelliklerindendi..

İçel İdmanyurdu’un bay olması galibiyetin önemini arttırıyor liderlik tekrar gelecekti ve önümüzdeki haftalara daha güvenli girilecekti hem diğer liderlik kovalayan takımlarla da oynamış olmamız için fikstür sanki daha rahat olabilirdi öylede bakılabilir gerçi kolay maçta yok..

Devrenin uzatmalarında Uğur’un golü geldiğinde ikinci yarı için muazzam oldu.. Uğur, son haftalarda form grafiği yükselen futbolculardan biri hücum bölgesinin vazgeçilmezlerinden oldu. Formayı aldı, bırakmadı, müthiş işler yapıyor..



İkinci yarıyı işlerimiz yüzünden izleyemedik ama sürekli kulağımız Maçkolikteydi. 2-2 lik skor anonsu gelince bunu beklemiyorduk nedeni de? Oyunu kontrolümüze alıp skoru arttırabiliriz düşüncesiydi ama Osmaniyespor da puan sıralamasında kritik bölgede olması maça önem verdiğini gösterir .
Ne olursa olsun bugün galip gelmeliydik, hoca değişiklikler yaparak oyunu galibiyetle bitirmek için her şeyi yapmış neticede de 90 +5 te gelen penaltı golü ile şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam edilecekti.

SOMASPOR 3-2 OSMANİYESPOR

Bu kadar eksik olmasına rağmen corona, sakatlık ve cezalı oyuncuların yokluğuna rağmen toplanılan puanlarla bu takım ligi şampiyon olarak tamamlayacaktır gibi duruyor. İkinci yarı bütün play-of hedefleyen takımlar bize gelecek, bir iki takviye de olursa hedefimize ulaşılacak gibi görünüyor..

Sakatlar Dönünce

İlk yarı yaklaşırken lider olmak önemli, şimdi bu durumu kalıcı olması için dikkat edilmeli puan kaybı yaşamamak için aynı hatalar olmaması temennimiz olsun.. Hedefler doğrultusunda, sakatlar dönünce daha sağlam bir Somaspor göreceğiz bi ligin şu anda oynanan maçlara bakarak liderliği hak ettiği inşallah sezon sonunda bu durum devam eder şampiyon oluruz.. Bugün bu zor günlerde galibiyet için futbolcu kardeşlerimizle birlikte teknik kadro ya herkese teşekkürler. Sağlıklı günlere..

DOĞAN GÜLŞEN

NOT: Karşılaşmanın  özeti ve video görüntüleri için burada  300’e yakın maç fotoları ise Cevsam Instagram ve Soma’da Spor facebook sayfamıza yüklenecektir..

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN