Altayspor’dan Deplasmanda 9 Gollü Galibiyet

Altayspor’dan Deplasmanda 9 Gollü Galibiyet

Manisa Süper Amatör Lig A-Grubu 13.haftasında Kırkağaç Altayspor, deplasmanda Halitpaşa Bld.Spor‘u 9-2 mağlup etti, zirvenin 1 puan gerisinde yer aldı.

Süper Amatör Lig’de play-off mücadelesi veren Kırkağaç Altayspor, alt sıralardaki Halitpaşa Bld.Spor’a konuk oldu.

Altayspor’un Halitpaşa Belediyespor’u 9-2 mağlup ettiği maçta, gollerini; 9.dakikada Mustafa Altay, 17.dakikada Mustafa Can, 50.dakikada Öncel Elverişli, 59. ve 64. dakikada Erdal Alıcı, 66. ve 81.dakikada Kerim Coşkun, 69.dakikada Bayram Göl ve 71.dakikada Muhammet Kardaş attı.

Ev sahibi takımın gollerini 75. dakikada penaltıdan Mustafa Sakarya ve 84.dakikada yine penaltıdan Muhammet Keçili kaydetti. Ligde Kırkağaç Acar İdmanyurdu’nun puan kaybı sonrası zirveye yaklaştı. Altayspor, puanını 31’e çıkardı ve yakın takipçisi Karaelmasspor’un 6 puan önünde 2.sıradaki yerini korudu

Halitpaşa Bld.Spor-Altayspor maçından önemli anlar…

Fırat Konurce, Vedat Altan ve C.Barış Gürel hakem triosunun yönetim gösterdiği müsabakanın 9.dakikasında gelişen Kırkağaç Altay atağında ceza sahası dışından topla buluşan Mustafa Altay topa sert vurdu, rüzgarın da etkisiyle yön değiştiren top kaleciyi şaşırttı ve ağlarla buluştu. Bu golle Altayspor 1-0 öne geçti.

Erken bulduğu golle rüzgarı da arkasına alan K. Altay, 17.dakikada Mustafa Can soldan geliştirdiği atakta çalımlarla ceza sahası içine girdi ayağının dışıyla güzel bir vuruş yaptı ve skoru 2-0 yaptı.

Müsabaka genellikle Halitpaşa Bld.Spor yarı sahasında oynandı.

Bu dakikalardan sonra arka arkaya girdiği pozisyonları gole çeviremeyen Kırkağaç Altay devre arasına 2-0 üstünlükle girdi.

İkinci yarıya da tıpkı ilk yarıdaki gibi hızlı başlayan Kırkağaç Altayspor 50.dakikada sağ kanattan Hamza getirdiği topu ceza sahasının önüne kesti, topa gelişine vuran Öncel Elverişli kalecinin topu kolunun altından kaçırmasıyla golü buldu ve skor 3-0 oldu.

Karşılaşmanın 59 dakikasında sağ kanattan gelişen atakta Özgür (talisca) topu çok güzel taşıdı. Ceza sahası içinde Erdal Alıcı’yı buluşturdu o da güzel bir vuruşla topu ağlarla gönderdi ve skoru 4-0 yaptı.

64.dakikada Halitpaşasporun kullandığı köşe vuruşunda kontra atakla topu taşıyan Özgür, Kerim’le paslaştı. Kerim de topu ceza sahası dışında Erdal’a çıkardı. Erdal Alıcı gelişine ayağının içiyle çok güzel bir vuruş yaptı ve skoru 5-0 yaptı. Bu golden sonra oyun tamamen Kırkağaç Altay’ın kontrolü altına girdi.

66 dakikada yine sağ kanattan Hamza’nın ceza sahası içine getirdiği topta rakibinin kayarak yerden Hamza’ya müdahalesine hakem Fırat Konurce tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşu yapan Kerim Coşkun skoru 6-0’a getirdi.

Bu kez 69. dakikada sahnede oyuna sonradan giren Bayram Göl vardı. Ceza sahası içinde topla buluşan Bayram’ın şutunda top defanstan döndü, dönen topu tekrardan tamamlayan Bayram skoru 7-0 yaptı.
Goller yağmur gibi gelmeye devam ediyordu.

71.dakikada sol kanatta topla buluşan Bayram ceza sahası içine kadar girdi, içeri çevirdiği top kalecinin müdahalesiyle dışarı gitti ve Kırkağaç Altay köşe vuruşu kazandı. Köşe vuruşunu kullanan Okan’ın içeri kestiği topa iyi yükselen Muhammet Kardaş güzel bir kafa vuruşuyla skoru 8-0 yaptı.


Bu golden hemen sonra nadir gelişen Halitpaşa Bld.Spor atağında 75.dakikada ceza sahası içinde topla buluşan kaptan Mustafa, kaleci Mustafa’yı geçtikten sonra yerde kaldı ve bu sefer hakem Fırat Konurce Halitpaşa lehine tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Mustafa Sakarya topu ağlara gönderi ve skoru 8-1 yaptı.

Müsabakanın 81. dakikasında ceza sahası içinde topla buluşan Kerim Coşkun köşeye güzel bir vuruş yaparak skoru 9-1’e getirdi. 84.dakikada ev sahibi Halitpaşa bir penaltı daha kazandı. Vuruşu Muhammet Keçili yaptı ve karşılaşmanın skorunu belirledi 9-2

Maçın 86. dakikasında Halitpaşa kalecisi Sinan Çıvgın rakibiyle girdiği mücadelede sonrasında sakatlandı, Halitpaşa’nın oyuncu değişiklik hakkı kalmadığı için bu dakikadan sonra Kırkağaç Altay rakip kaleye atak yapmayarak kendi arasında paslaştı. Aynı şekilde Halitpaşa oyuncuları da top kendilerine geldiğinde rakip kaleye atak yapmayarak kendi aralarında paslaştılar ve son 4 dakikada bu şekilde fair play içinde geçti. Hakem Fırat Konurce uzatma göstermeden 90. dakikada maçın son düdüğünü çaldı ve maç 9-2 Kırkağaç Altay’ın üstünlüğüyle tamamlandı.

Bu sonucun ardından Altayspor grupta 31 puanla 2. sırada ki yerini korudu. Haftayı puansız kapatan ve 7 puanda kalan Halitpaşa Bld, tehlike bölgesinin bir basamak üstünde 8.sırada yer aldı.

Turuncu-Siyahlı ekip Kırkağaç Altayspor 14.hafta maçında Bakır GB ile sahasında karşılaşırken, Halitpaşa yine sahasında Mecidiye Tarım Kredispor’u konuk edecek.

İlk Maç sonucu Altayspor 12-0 Halitpaşa Bel.

Ligin ilk devresinin dördüncü haftasında Kırkağaç Karakurt Sahasında oyanan maçı da Altayspor 12-0 kazanmıştı.

Halitpaşa Bld.Spor 2-9 Kırkağaç Altayspor

STAT: Halitpaşa
HAKEMLER:Fırat Konurce-Vedat Altan-C.Barış Gürel
HALİTPAŞA BLD.SPOR:Sinan-Eyüp-Ersin-Eren-Muhammet-Evren-Emre-Yusuf-Mustafa-Batuhan-Mehmet
YEDEKLER:Berke, Utku, Sercan, Yekta, İbrahim, Ali
TEKNİK SORUMLU:Vedat Doğdan

KIRKAĞAÇ ALTAYSPOR:M.Canbuldu-Hakan-Öncel-Hamza-M.Altay-Okan-Hayrettin-Özgür-Kerim-Erdal-M.Can
YEDEKLER:Emirhan, M.Alper, Muhammet, M.Eyüp, Bayram, Erolcan, Muhammet Can, Sedat
TEKNİK SORUMLU:Cumhur Oktav
KIRMIZI KARTLAR: Yok
GOLLER: dk.9 Mustafa Altay, dk.17 Mustafa Can, dk.50 Öncel Elverişli, dk.59. ve 64 Erdal Alıcı, dk.66 ve 81 Kerim Coşkun, dk.69 Bayram Göl, dk.71 Muhammet Kardaş (Kırkağaç Altayspor), dk.75 Mustafa Sakarya, dk.84 Muhammet Keçili (Halitpaşa Bld.Spor

13.Hafta Toplu Sonuçlar


Saruhanlı Bld 4-2 Bakır GB
Halitpaşa Bld 2-9 Kırkağaç Altayspor
Mecidiye Tarım Kredispor 1-0 Kayalıoğluspor
Kırkağaç Acar İdman 0-0 Soma Karaelmasspor
Gördes Bld-Koldere FK (Pazar günü oynanacak)

13.Hafta Puan Durumu

Manisa Süper Amatör Puan Durumu

14.Hafta Maçları

Bakır GB-Mecidiye Tarım (10.hafta Erteleme maçı)

Koldere FK-Saruhanlı Bld
Kırkağaç Altayspor-Bakır GB
Halitpaşa Bld-Mecidiye Tarım
Soma Karaelmasspor-Gördes Bld
Kayalıoğluspor-Kırkağaç Acar İdman

Bizi aşağıdaki 👇 Sosyal Medya adreslerimizden de takip edebilirsiniz!

İnci Ticaret

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN