Alt Yapı Maçlarında Niye Ambulans Yok?

Alt Yapı Maçlarında Niye Ambulans Yok?

Bazı spor dallarına göre futbolun hızlı, tempolu ve ağır fiziksel temaslardan dolayı zor bir spor dalı olduğunu hepimiz biliyoruz.

Hatta nabzın tavan yaptığı hallerde başta kalp krizi, dilin boğaza kaçması, çarpışmaya bağlı ciddi travma ve sakatlık risklerini fazlasıyla taşımasıdır..

Alt Yapı Maçlarında Niye Ambulans Yok?

Manisa U16 Yerel Ligi Akhisar Grubu’nda dün (perş) Karaelmas ile Gölmarmaraspor takımları arasında oynanan maç esnasında hava topu mücadele sonrası kafasına aldığı darbe sonucu yere düşen Karaelmasspor’un kalecisi Ali Berke Egeli bir süre yarı baygınlık geçirdi.

Alt Yapı Maçlarında Niye Ambülans Yok

Aldığı sert darbe sonucu sol elmacık kemiğinin üzerinde açılma olan Ali’nin ilk müdahalesi sağlık görevlisi Hayrettin Demirel tarafından yapıldı. Sağlıkçı Demirel’in, Ali’nin durumunun ciddiyeti gereği ambulans ile hastaneye gitmesi gerektiğini söyledi. Ancak sahada ambulans hazır olmadığı için dakikalarca beklenildikten sonra saha komiseri Tefik Elmas tarafından 112 aranarak ambulans çağrıldı. Duruma büyük tepki gösteren Karaelmasspor antrenörü Levent Analı ve Gölmarmaraspor antrenörü Mutlu Kertiş, Alt yapı maçlarında niye ambülans yok?” diye tepkilerini yüksek sesle dile getirdiler.

Emniyet Varsa Tamam!

Bildiğimiz kadarıyla; profesyonel ve bölgesel amatör karşılaşmalarında ambulans ve sağlık personeli bulundurma görevi, kulüplerin sorumluluğunda. Hakemler; emniyetle beraber, ambulans ve sağlık personeli olmadan maçları oynatmıyorlar. Ancak bu durum alt yapı maçlarında maalesef söz konusu olmuyor. Amatör ve alt yapı maçlarında ”emniyet olsun yeterli” deniliyor. Umarız özellikle sağlık konusunda daha duyarlı olunur ve kimse yeşil sahalarda can vermeden bu soruna çözüm üretilir. Bu arada genç kardeşimize de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN