Alman ve Fransız Futbolcular Zafer Spor Tesislerinde

Alman ve Fransız Futbolcular Zafer Spor Tesislerinde

Bir proje kapsamında Soma’ya gelen Alman ve Fransız U15 Kız futbol takımları, Zafer Spor U15 Kız futbol takımı ile müşterek antrenmanlara başladı.

Toplam 24 sporcu ve 10 yöneticiden oluşan ekip, antrenmanların yanısıra birbirlerinin dillerini ve kültürlerini de öğreniyor.

Proje hakkında bilgi veren kulüp başkanı Hakan Arslancan “Yapmakta olduğumuz bu proje ile sporcularımızın sportif gelişimlerinin yanında, yeni bir dile aşina olmalarını, yeni arkadaşlar edinmelerini ve sosyal yönden gelişmelerini sağlamaya çalışıyoruz, projenin ikinci ayağı Mart 2023 de Almanya’da, üçüncü ayağı ise Haziran 2023 de Fransa’da olacak.

Finansmanının OFAJ ve Türkiye Almanya Gençlik Köprüsü organizasyonları tarafından karşılanan projenin diğer ortakları ise Alman Kijuga Derneği, Fransa Action İnclusive Derneği.

Fransa’dan katılım sağlayan kulüp ise Niort şehrinden Niort Chamoiselle kulübü. Bu projeyi kulübümüze kazandırma konusunda yoğun ve ciddi bir çalışma yaptık. Projenin Soma’da ki ayağında bizlere destek olan Soma Belediye Başkanı Ali Tulup’a ve EÜAŞ Müdürü Uğur Tekir’e teşekkür ederim.” Dedi.

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN