Akhisargücü 0-2 Turgutalpspor

Akhisargücü 0-2 Turgutalpspor

Turgutalpspor, Akhisargücü’nü Kovalık Sahasında 2-0 mağlup ederek sezona 3 puanla başladı.

2023-2024 Manisa Mustafa Gülten 1.Amatör Futbol müsabakaları merkez ve ilçelerde oynanan toplam 27 karşılaşma ile başladı.

57  takımın katılımı ile 6 Grupta  çift devreli Lig usulüne göre oynatılacak müsabakalar da Akhisar grubunda yer alan temsilcimiz Turgutalpspor, ilk hafta maçını Akhisar Kovalık Sahasında Akhisargücü ile oynadı. Teknik ekip ve futbolcularının tamamına yakını formatlanmış olarak sahaya çıkan Pomaklar, rakibini her iki yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup ederek sezona üç puanla başladı.

Goller her iki yarıda geldi

Normalde Linyit Stadı’nda oynanması gereken maç sahanın bakımda olması dolayısıyla Akhisar Kovalık Sahasında oynandı.

Zorlu maçta sahaya; M.Alp-Yunus-Hüseyincan-Ertuğ-İsa-Bekir-Hasan-Boran-Ali-Osman ve Enes biri ile çıkan Turgutalpspor, 12.dakikada öne geçti.

Ali Özçelik sağ kanattan sıfıra inerek altı pasa sert kesti. Akhisargücü kalecisi Cihan’ın tokatladığı topa nefis vuran Boran Yüksel (10 no) Turgutalpspor’u 1-0 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda ilk yarınında skoru oldu.

Oyun üstünlüğünü ikinci yarıda sürdüren yeşil-beyazlı ekip farkı ikiye çıkaran golü 90.dakikada buldu. Sol kanattan nefis hareketlerle ceza sahası sol çaprazına gelen Bekir’in şutunu rakip elle kesince kazanılan penaltıyı Oğuzhan Karslı ağlara göndererek maçın skorunu tayin etti: Akhisargücü 0-2 Turgutalpspor

2.Hafta bay

Sezona 2-0’lık Akhisargücü galibiyeti ile başlayan Turgutalpspor, ikinci haftayı bay geçecek, üçüncü hafta ise Karabulutspor deplasmanına gidecek.

Ersin Armağan

Ersin Armağan:”Teknik ekibim ve oyuncularımla gurur duyuyorum.”

Turgutalpspor Kulüp Başkanı Ersin Armağan, sezonun ilk maçında deplasmanda alınan net galibiyeti, “Teknik ekibim ve oyuncularımla gurur duyuyorum. Sezonun ilk maçı olmasına rağmen, rakibe bir kafa topu haricinde pozisyon vermediler. Yasin hocanın direktifleri doğrultusunda çok dikkatli, disiplinli ve yürekten oynadılar ve karşılığını 2-0’lık skorla aldılar” diye değerlendirdi.

Başkan Ersin Armağan, maça gelip takımlarını yürekten destekleyen taraftarlarına ve kulübe büyük katkıları olan Şenoğlu Petrol Mehmet Şen’ede katkılarından dolayı teşekkür etti.

Yasin Tunç: ”Oyuncularım, verilen her görevi yerinde ve zamanında yaparak süprizlere yer vermedi.”

Teknik Sorumlu Yasin Tunç, maçın ardından bloğumuza yaptığı kısa açıklama, “Sezonun ilk maçları süprizlere açık geçer. Ama oyuncularım verilen her görevi yerinde ve zamanında yaparak süprizlere yer vermedi. Sonuç itibari ile güçlü bir takım olan Akhisargücü ile deplasmanda oynadık ve kazandık. Mutluyuz.’’dedi.

Turgutalpspor-Akhisargücü

STAT: Akhisar / Kovalık
HAKEMLER:Yunus Emre Çiftçi-Yunus Teryaki-Kerem Aydın
AKHİSARGÜCÜ:Cihan-Hasan-Halil-Ahmet-Mustafa-Gürkan-Faik-Kartal-Ramazan-Adem-Muhammed
YEDEKLER:İsmail, Semih, Ali, Osman, Yusuf, Yaşar, Emre, Yağız, Seymen
TEKNİK SORUMLU:Serdar Çengel

TURGUTALP SPOR: M.Alp-Yunus-Hüseyincan-Ertuğ-İsa-Bekir-Hasan-Boran-Ali-Osman-Enes
YEDEKLER:Emircan-İlker-Efe-Tunahan-Oğuzhan-M.Yüksel-Hüseyin-Alpcan-Barış-E.Ünlü
TEKNİK SORUMLU:Yasin Tunç
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER:dk.12 Boran Yüksel, dk.90 pen. Oğuzhan Karslı (Turgutalpspor)

NOT: Maçın geniş Videosuna buradan Karşılaşmaya ait📸 görsellere ise haberin en alt 👇kısmından bakabilirsiniz!

1.Hafta toplu sonuçlar

Selçikli 2-1 Sazoba
Gölmarmaraspor 0-2 Medar GB
Karabulutspor 0-1 Süleymanlı Bld.
Akhisargücü 0-2 Turgutalpspor
Akhisar 1922 Bay

2.Hafta maçları

Süleymanlı Bld-Selçikli
Medar GB-Akhisar 1922
Sazoba-Gölmarmaraspor
Akhisargücü -Karabulutspor
Turgutalpspor Bay

Bağlantılı haberler

Turgutalp, Akhisargücü’ne Hazır

1 Puan Aslanın Ağzından Değil, Midesinden Alındı
Gözler ve Kulaklar Akhisargücü-Turgutalp Maçında Olacak
Turgutalp Spor 3-0 Akhisargücü
Turgutalp Spor, Akhisargücü Maçına Odaklandı

somadaspor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN