Ahmetcan ve Halil Hayran Bıraktı

Ahmetcan ve Halil Hayran Bıraktı

Manisa Süper Amatör, 1.Amatör, U-18 ve U-16’lardan sonra U-14 Ligleri de dün başladı.

U-14 Liginin başlamasıyla beraber bizde “bu yaş grubunda yetenekli oyuncular kimler?’’ diye merak edip maçları yerinde izledik. İzlediğimiz maç Somaspor-Karabulutspor maçıydı.

SOMASPOR KARABULUTSPOR U 14

Aydın Güneri sevk ve idaresindeki Somaspor U-14 Takımı, ilk hafta maçında Karabulutspor karşısında ortaya koyduğu performansla göz doldurdu. Cemil Efe Eren (2), Arda Fikret Açıkgöz ve Ege Keskin attığı gollerle müsabakadan 4-0 galip ayrılan Somaspor U-14’te takım halinde çok yetenekli oyuncular var. Ancak iki oyuncu vardı ki adeta bizleri kendilerine hayran bıraktı. ‘’Kimdi bu iki oyuncular?’’diyecek olursanız. ‘’2009 doğumlu sol kanat oyuncusu Ahmetcan Yüksel ve 2008 doğumlu orta saha oyuncusu Halil Deniz Kutbey’’ deriz.

Ahmetcan Yüksel 2009 Doğumlu Solbek

Ahmetcan Yüksel (2009 Doğumlu Solbek)

Futbolun klasiğidir her maç sonu gol atan adamlar konuşulur genelde, forvetler, on numaralar her maç sonu bu bölgelerde oynayan adamlar düşmez dillerden, ‘’güzel gol attı, takımına üç puan kazandırdı’’ gibi izleyenlerin dillerinden düşmez. İşte Ahmetcan Yüksel’in farkı da burada. Yıllarca profosyonel liglerde sol bek oynadım. O mevkiinin sorumluluklarını çok iyi bilenlerden biride benim. Dünkü maçta bir sol bek seyrettim, hayran kaldım.
Bu oyuncu üstelik yaş gruplarının bir tık altında yani; 2007 doğumlu en fazla 2 oyuncu diğerlerinin ise 2008 doğumlu oyunculardan kurulu ligde kendisi 2009 doğumlu.. ‘’İleride çok büyük futbolcu olacak’’ demek için hem biraz erken hem de daha yolun başında ancak yukarıda dedim ya ‘Yıllarca profosyonel liglerde sol bek oynadım. O mevkiinin sorumluluklarını çok iyi bilenlerden biride benim.’’diye işte Ahmetcan genç yaşına rağmen o bölgenin sorumluluklarının en güzel örneğini yeteneğiyle bütünleştirip bize kendini hayran bıraktırdı.
Ahmetcan, maç genelinde hep oyunun içerisinde olup, defans yapıyor, mücadele ediyor, orta açıyor, ileri geri çizgi boyunca yorulmuyor. Üstelik açtığı ortalar hareket halindeki toplarla adrese teslim sert ortalar.. Birde benimde en çok sevdiğim adrese teslim 50-60 metrelik ters toplar.. İşte saydığım tüm bu özellikler Ahmetcan’ın sihirli futbolunda mevcut..



Halil Deniz Kutbey 2008 Doğumlu Orta Saha

Halil Deniz Kutbey (2008 Doğumlu Orta Saha)

Ülkemizde 1984-2009 yıllarında bir ‘’Şifo Mehmet’’ fırtınası esti. Ladikspor ile başlayan futbol macerası Kahramanmaraşspor ve Beşiktaş ile noktalanan başarılı bir orta saha oyuncusu olan Şifo Mehmet, 1.69 cm’lik boyuna rağmen, oynadığı 387 lig maçında toplam 130 gol kaydederek tüm zamanlarda Türkiye Birinci Ligi’nde en çok gol atan orta saha futbolcusu ünvanını aldı. Dün Somaspor U-14 takımının orta sahasında 10 numaralı formayı taşıyan Halil Deniz Kutbey bana; kendine olan özgüveni, klas bilekleri, çalım atamayacağı adamın olmayışı ve adrese teslim ortaları ile Şifo Mehmet’i hatırlattı.
Halil Deniz Kutbey için maç öncesi Zaferspor’dan ilk hocası olan Oktay Çabuk, ‘’Yeteneği oyun zekası ve gelişime açık bir oyuncu’’ diyerek değerlendirmede bulunmuştu. Gelişimi ile ilgili onu zaman gösterecek ancak saha içerisindeki performansı bizlere ‘’Maşallah!’’ dedirtti. İnşallah Somaspor kulübü bu oyunculara sahip çıkar. Sağa sola göndermeden gelişimlerine destek olur. İleride A-takımda sürekli oynayan bir Mustafa Şengül örneğini görürüz. Vesselam..

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN