Acar İdman’a Direkler Sırtını Döndü!

Acar İdman’a Direkler Sırtını Döndü!

Kırkağaç Acar İdman Yurdu, Play-Off’un 4.haftasında sahasında konuk ettiği lig lideri Yıldız Spor 45 FK karşılaşmasında 1-1 berabere kaldı.

Manisa Bölgesel Amatör (BAL) Ligine yükselme Play-Off’un 4. haftasında 9.puanla ilk sırada yer alan Yıldız Spor 45 FK ile, 4 puanla dördüncü sırada yer alan Acar İdman Yurdu, Kırkağaç Şair Eşref Stadı’nda karşı karşıya geldi
Yusuf Bulut, Enes Samanlı ve M.Cihan Bakkal hakem triosunun yönettiği maç, kalabalık taraftar topluluğu altında oynandı.

Goller Emin Hüseyin Nam ve Muhammed Çağlayan’dan

Goller Emin Hüseyin Nam ve Muhammed Çağlayan’dan

Acar İdman ilk yarıda daha derli toplu, ayağa paslarla etkili olmaya çalışan taraftı. Maça istekli, arzulu ve baskılı başlayan siyah-beyazlılar, 6.dakikada gole çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen Acar İdman atağında Eser Kasal ceza sahasına paralel çok iyi kesti. Topa iyi yükselen İsmail Poyraz’ın kafa vuruşu, üst direğe çarparak auta gitti.

32.dakikada Acar İdman adına Muhammet sağ kanattan sıfıra çok iyi indi. Müsait pozisyonda olan Olgun’a çıkardığı pası Olgun birazda sahanın azizliği ile istediği vuruşu yapamadı ve takımını mutlak golden etti. İlk yarı 0-0 golsüz tamamlandı.

Yıldız Spor 45 FK adına ”Şans” Acar İdman adına ”Şansızlık” anı

Yıldız Spor 45 FK, 58.dakikada öne geçti. Konuk ekip orta saha çizgisinin bir metre kadar kendi yarı alanından serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Emin Hüseyin Nam, ceza sahası içerisine uzun gönderdiği top, zamanlama hatası nedeniyle Acar idman ağlarıyla buluştu:0-1

Direkler Acar İdman'a sırtını döndü

Direkler Acar İdman’a ”sırtını” döndü!

Yediği talihsiz golün etkisini üzerinden çabuk atan Acar İdmanyurdu, sağlı sollu ataklarla Yıldız Spor 45 FK ceza sahası içerisinde etkili olmaya başladı.



direkten dönen top

Siyah-beyazlılar, 77.dakikada Yıldız Spor FK yarı alanının sol çaprazında serbest vuruş kazandı. Eser’in kullandığı serbest vuruşta, kafalardan seken topun gelişine dönerek vuran Olgun’un şutu, ikinci kez Yıldız Spor 45 FK üst direğinden auta gitti.

85.dakikada Acar İdman yine Eser Kasal ile duran top kullandı. Eser’in sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, Ceyhun’un direk dibinden vurduğu kafa, az farkla auta gitti.

Feyzullah ve Emirhan atıldı

Feyzullah ve Emirhan atıldı!

Maçın öneminin büyük olması nedeniyle iki takım oyuncularının arasında gerilimler oldu. Nitekim 88.dakikada Acar İdman Yurdu’ndan Feyzullah Bayram ve Yıldız Spor 45 FK’dan Emirhan Recep kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Oyuna 10 dakika uzatma verildi.

Oyuna 10 dakika uzatma verildi.

Maçın hakemi Yusuf Bulut’un oyuna 10 dakika ilave etmesinin ardından tüm hatlarıyla bastıran Acar idman Yurdu, 90+5.dakikada beraberliği yakaladı. Yıldız Spor 45 FK ceza sahası içerisine yapılan ortada arka direkte Şemsettin kafayla topu çevirdi. Oyuna sonradan dhil olan Muhammed Çağlayan, Emin Hüseyin Nam’ın müdahalesine rağmen meşin yuvarlağı (foto gol anı) kafayla ağlara gönderdi:1-1 Kalan dakikalarda her iki takım gol girişimleri ağlarla buluşmayınca Yıldız Spor 45 FK ‘’Bal’’ Kırkağaç Acar İdman ise ‘’Buraya kadar’’ dedi.



Kırkağaçlı taraftarlar takımlarını alkışladılar

Kırkağaçlı taraftarlar takımlarını bağırlarına bastılar.

Manisa Süper Amatör Küme grup maçlarına düşük bütçe ve mütevazi kadrolarıyla başlayıp, bitime bir hafta kala, 14 maçlık maratonun ardından tüm rakiplerini geride bırakarak, play-off’lara şampiyon olarak gitmeyi başaran ve ”Bölgesel Amatör Lig niye olmasın” diyen Acar İdman Yurdu, play-off’a 2-1’lik Kapancı Spor galibiyeti ile iyi bir başlangıç yaptı..

Alaşehir İlçe Stadı’nın suni çimlerin de bıraktı.

İkinci hafta Alaşehir deplasmanında özellikle ikinci yarıdaki pozitif futbollarına rağmen alınan 3-1’lik mağlubiyetin izlerini silmek için; Akhisar Anadolu FK’yı sahalarında konuk ettiler. 90 dakika boyunca yağmurlu havada oyunun en iyisini maça yansıtmak için çok çalıştılar. Siyah-beyazlılar, 62.dakikada Şemsettin Avcı’nın golüyle 90+10.dakikaya 1-0 önde girdi. Hakem Ali Tuncer’in bitiş düdüğünü ağzına götürmeye hazırlandığı anda ceza sahası içersinde oluşan karambol de Berk Cambaz, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve adeta sahada yıkıldılar.

KIRKAĞAÇA ACAR İDMAN YURDU

Galibiyet için kenetlendiler ama!

Bugünde ‘’tamam’’ ya da ‘’devam’’ niteliği taşıyan maçta Yıldız Spor 45 FK ile 1-1 berabere kalarak, Bölgesel Amatör Lig heyecanını önümüzdeki sezonlara bıraktılar. Acar İdman Yurdu’lu futbolcu kardeşlerim, bugünkü maçın özelinde kazanıp taraftarını memnun etmek için adeta tekmeye kafa uzattılar, savaştılar. TARAFTARI ALKIŞLADILAR

Zorlu doksan dakikanın sonundaki istediklerini almadılar ama armaya gönül vermiş Kırkağaçlı taraftarlardan maç sonu büyük alkış aldılar. Buda onlara yetti..

EMİN ELÇİ

Emin Elçi,” Bir türlü direkleri geçemedik’’

Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Acar İdman Yurdu kulüp başkanı Emin Elçi, çok istemelerine rağmen bir türlü direkleri geçemediklerini her şeye rağmen oyuncularının sahadaki mücadelesinden memnun olduğunu söyledi.



Futbolda şansın önemi de çok büyüktür

Futbolda şansın önemi de çok büyüktür..

Rakibiniz karşısında ne kadar üstün olsanız da siz meşin yuvarlağı bir türlü yedi otuz iki, iki kırk dörtlük kaleye sokamazsınız. Direkten dönen iki top gibi, müsait pozisyonda meşin yuvarlağı ağlara gönderememe gibi. Üstüne üstlük birde duran toptan ve orta saha çizgisinden yapılan vuruş sonrasında olmayacak top gelir gol olur ve ortaya inanılmaz sonuç çıkar. Üç gün önce bunun örneğini Akhisar Anadolu FK maçında 90+10’uncu dakikada yenilen gol gibi.. Unutmadan Alaşehir Bld.Spor deplasmanında da maç 2-1 ev sahibi takımın lehineyken Faruk Komşu’nun direkten dönen topu ile kaçan beraberlik şansı gibi gibi gibi… Uzun lafın kısası Play-Off’larda meşin yuvarlak Acar İdman’a ”sırtını” dönerken, rakiplerine ”yüzünü” döndü. Vesselam..

KIRKAĞAÇ ACAR İDMAN 1 -1 YILDIZ SPOR 45 FK

KIRKAĞAÇ ACAR İDMAN 1 -1 YILDIZ SPOR 45 FK

STAT: Kırkağaç
HAKEMLER: Yusuf Bulut-Enes Samanlı-M.Cihan Bakkal
ACAR İDMANYURDU: Kubilay-Emre-Feyzullah-Şemsettin-Mert-Furkan-Ceyhun-İsmail-Muhammet-Eser- Olgun
YEDEKLER: Bekir, M.Çağlayan,Faruk, Hakkı, Ahmet, Yunus, Kadir, Atilla, Yiğit.M.Kavak
TEKNİK SORUMLU:Erkan Gelir



YILDIZ SPOR 45 FK: Muhammed-Enis-Semih-Emin-Hüseyin-Çağlar-Batuhan-Öncel-Oktay-Cevdet-Emirhan
YEDEKLER:Berke, Okan, Mert, Yüksel, Rüçhan, Can, Efe, Burak, Mustafa
TEKNİK SORUMLU:Hüseyin Şahin
KIRMIZI KARTLAR:dk.88 Feyzullah Bayram (Acar İdman), dk.88 Emirhan Recep (Yıldız Spor 45 FK)
GOLLER: dk.58 Emin Hüseyin Nam (Yıldız Spor 45 FK), dk.90+5 Muhammed Çağlayan (Acar İdman)

4.Hafta Toplu Sonuçlar

Acar İdman Yurdu 1-1 Yıldız Spor 45 FK
Akhisar Anadolu FK 1-3 Alaşehir Bld.Spor
Kapancı Spor 3-0 Karaköy Spor FK (hük)

4.Hafta Puan DurumuMANİSA PLAY OFF PUAN DURUMU

5.Hafta Maçları

Alaşehir Bld.Spor 3-0 Kapancı Spor (hük)
Yıldız Spor 45 FK-Akhisar Anadolu FK
Manisa Karaköy Spor FK-Acar İdman Yurdu

NOT:Karşılaşmaya ait 224 adet fotoyu görmek için buraya tıklayınız!

Bunlarda ilginizi çekebilir

Play-Off: Acar İdman Santrası Olmayan Golle Yıkıldı
Play-Off: Acar İdman, Akın ve Direğe Takıldı
Play-Off: Acar İdmanYurdu 2-1 Kapancıspor
Nefes Kesen Yarışta Acar İdman İpi Göğüsledi
Ağada Paşada Acar İdmanyurdu

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN