Somaspor, Golcüsünü İsveç’te Buldu

Somaspor, Golcüsünü İsveç’te Buldu

Somaspor, İsveç 3.lig ekibi FC Arlanda’dan 23 yaşındaki santrafor Ömür Pektaş’ı transfer etti. Takım Afyon kampında, stat belirsizliği ise hala sürüyor.

TFF 2. Lig’de mücadele eden Somaspor, kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Siyah-beyazlı ekip, İsveç 3. Lig takımlarından FC Arlanda forması giyen 23 yaşındaki santrafor Ömür Pektaş ile anlaşmaya vardı. Videolardan izlediğimize göre genç yaşına rağmen İsveç liglerinde dikkat çeken bir performans sergileyen Ömür, güçlü fizik yapısı ve bitiriciliğini Somaspor’da sahaya yansıtmak istiyor.

Yeni transfer Ömür Pektaş, Rahmin Anıl Başaran ile birlikte forvet hattında yaşanan boşluğu doldurması açısından önemli bir hamle olarak değerlendirilirken, oyuncunun Afyon kampına katılarak takımla çalışmalara başladığı öğrenildi.

Gidenler-Gelenler: Kadroda Büyük Değişim

Somaspor’da yaz transfer döneminde birçok oyuncu takımdan ayrıldı. Özellikle savunma ve orta sahadaki kilit isimlerin başka takımlara gitmesi, kadro yapısında büyük değişikliklere neden oldu.

Giden Oyuncular:

  • Mücahit Aslan → Karşıyaka
  • Yasin Yıldız → Uşakspor
  • Erdem Aygül → 68 Aksaray Belediyespor
  • Kamil Fidan → Sivasspor
  • Enes Aydın → Bandırmaspor
  • Kenan Fakılı → Çorum FK

Gelen Oyuncular:

  • Ömür Pektaş(2002) FC Arlanda (İsveç)
  • Bahadır Abdulkadir Yağız (2001) → Nevşehir Belediyespor
  • Görkem Gökçe (2000) → Adanaspor (2+1 yıllık sözleşmeyle)
  • Mustafa Arslan (1999) → Reyhanlıspor
  • Ferit Bay Gündüz (1998) → Tarsus İdman Yurdu

Kamp Çalışmaları Afyon’da Devam Ediyor

Somaspor, yeni sezon hazırlıklarını 4 gündür Afyonkarahisar’da sürdürüyor. Yoğun antrenman temposu ve teknik heyetin belirlediği taktik çalışmalarla geçen kampta oyuncuların fiziksel durumu test ediliyor. Yeni ve eski oyuncuların takıma uyumu da bu süreçte yakından takip ediliyor.

Hazırlık maçlarının hız kazanacağı süre içinde teknik direktör Özgür Bayer’in takımı görmek adına ilk onbir denemelerine başlayacağı ön görülüyor.

İlk Maç 24 Ağustos’ta, Stat Belirsizliği Sürüyor

2024-2025 sezonundaki ilk lig maçımız 24 Ağustos Pazar günü oynanacak. Ancak maçın nerede oynanacağı hala netlik kazanmış değil.

Yapımı süren ve bitme aşamasında olan Soma Nazım Yavuz Stadı planlandığı şekilde tamamlanırsa bu karşılaşmaya ev sahipliği yapacak. Ancak ince işciliklerinin sürdüğü stad yetişmezse iki alternatif gündeme geldi:

  1. Soma Atatürk Stadı
  2. Akhisar Spor Toto Stadı

Bu konuda kararın önümüzdeki haftalarda netleşmesi bekleniyor.

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN