Tecrübeyle Azim Kesişiyor: Milli Eğitim ile ELİ (1), Üçüncülük İçin Sahada!

Tecrübeyle Azim Kesişiyor: Milli Eğitim ile ELİ (1), Üçüncülük İçin Sahada!

Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvası’nda üçüncülük maçı öncesi Çetin İlgör, Milli Eğitim ve ELİ (1) takımlarını değerlendiriyor. Baştan sona analiz!

Köşe Yazısı: Çetin İlgör

Geçen yıl yarı finalde karşı karşıya gelen bu iki takım, bu kez 2025 Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvası’nda üçüncülük için kozlarını paylaşacak. Her şeyden önce, bir turnuvada istikrarlı şekilde son dört içinde yer almak başlı başına bir başarıdır. Hele ki bu istikrarı üst üste iki yıl sürdürmek, o takımın hem organizasyon gücüne hem de sahadaki direncine işarettir.

Yuta Çalışkan-ELİ 1 Maçının Ardından: Bahar Kupası’na Duygusal Bir Başlangıç

ELİ (1), geçtiğimiz yıl üçüncülük maçında da boy göstermişti. Bu sene ise beklentileri daha yukarıya çekmişlerdi. Ancak bu kez yine üçüncülük için sahadalar. Bu tablo bir yandan “istikrar”, diğer yandan “yarım kalan bir hikaye” anlamına geliyor. Aynı durum, son şampiyon Milli Eğitim için de geçerli. Her ne kadar bu sezon geçen yılki dominant futbollarından uzak bir görüntü verseler de, yine de yarı finale çıkmayı başardılar. Bu, azımsanacak bir başarı değil.

Milli Eğitim takımı, geçen sene sahada sergilediği kolektif anlayışla herkesin takdirini kazanmıştı. Bu yıl da benzer bir çizgi yakaladılar ama kilit pozisyonlarda bazı eksiklikler göze çarpıyor. Özellikle 10 numara pozisyonunda yaşadıkları opsiyon yetersizliği, hücum organizasyonlarını sınırlıyor. Ancak orta saha merkezinde (6 ve 8 numara pozisyonlarında) geniş bir rotasyona sahipler. Bu da maç içinde oyunu dengeleme, topa hükmetme açısından onlara ciddi bir avantaj sağlıyor.

ELİ (1) cephesi ise sezon boyunca adım adım gelişen bir takım hüviyetindeydi. Hazırlık maçlarından bu yana gösterdikleri disiplinli yapı, sahaya yansıttıkları sistemsel düzen ve oyuncuların bireysel yetenekleriyle göz doldurdular. Yarı finalde alınan mağlubiyet, belki bir kırılma noktasıydı ama bu takımın potansiyelini gölgelememeli. Tugay, Emrah Efe, Emre Kaya, Mustafa İlhan, Mustafa Atala ve Sebahattin gibi hücum hattında fark yaratabilecek isimlere sahipler. Bu isimlerin daha özgür oynaması, daha cesur bir oyun anlayışı, ELİ (1)’i bu maçta galibiyete taşıyabilir.

Her iki ekip de benzer oyun karakterine sahip: takım savunmasına önem veren, mücadeleyi asla bırakmayan, oyunun iki yönünü de oynayabilen yapılar. Ancak üretkenlik konusunda zaman zaman kısır dakikalar yaşıyorlar. Bu eksiklik, bireysel becerilerle ve saha içi liderlikle kapatılabilir. Burada da kaptan eksikliği büyük önem taşıyor. Milli Eğitim’in saha lideri Bülent’in yokluğu, bu anlamda ELİ (1) takımını bir adım öne çıkarıyor olabilir.

Unutmayalım ki üçüncülük maçları, bir turnuvada alınabilecek en zor motivasyon maçlarıdır. Ancak iki tarafın da kazanma arzusu yüksek. Bu nedenle mücadele düzeyi üst seviyede olacaktır. Kazananı ise belki de bir anlık hata, belki bir duran top organizasyonu, belki de bir bireysel yetenek belirleyecek.

Bu önemli karşılaşmada düdük, Manisa bölgesi hakemlerinden Doğukan Nasırlı’da olacak. Genç yaşına rağmen sahadaki duruşu, oyunu kontrol etme becerisi ve oyuncularla kurduğu iletişimle dikkat çeken Nasırlı, bugüne kadar yönettiği maçlarda gösterdiği başarılı performansla güven vermeyi başardı. Üçüncülük gibi tansiyonu yüksek karşılaşmalarda, oyunun adaletini sağlama noktasında bu tür hakemlerin varlığı büyük bir şanstır.

Her iki takımı da gönülden kutluyor, sahada dostluğun ve fair-play’in kazandığı bir maç diliyorum.

Kalın sağlıcakla.
Çetin İlgör (Tüm👉 yazılarına göz at)

🏆Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvası 2025’te tüm gelişmeleri ve güncellemeleri takip etmek için buraya tıklayınız!

Soma’nın en köklü ayakkabı ve spor giyim mağazalarından biri olan 𝐄𝐤𝐞𝐫 𝐀𝐲𝐚𝐤𝐤𝐚𝐛ı, hem bireysel sporculara hem de takım sporlarına gönül verenlere geniş bir ürün yelpazesi sunuyor!
Futbol, basketbol, voleybol veya günlük spor giyim… İhtiyacınız olan her şey Eker Ayakkabı’da sizi bekliyor!
Soma Madeni Yağ Ve Filtre Değişimi
Oto Yıkama Servisi Oto Tamir-Yağ Değişimi-Oto Yıkama-Oto Alt Yıkama-Detaylı Temizlik-Susuz Motor Temizleme-Koltuk Yıkama Yapılır
Gürhan Şimşek TEL:05522990714
ADRES: Soma 2.Sanayi Cumhuriyet Mah.Lavinya Sk. Soma/Manisa

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN