5.Hafta Eşleşmeler,Takım Sorumluları Ve Detaylar..

5.Hafta Eşleşmeler,Takım Sorumluları Ve Detaylar..

21 Takımın katılımıyla 4 Mart’ta başlayan 26.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında, grup karşılaşmalarından sonra 16 takımlı eleme maçları da Perşembe günü oynanan Huzur Evi-Eli (1) ve İmbat Madencilik-Maden-İş maçlarıyla sona erdi.

Çeyrek Final kura çekimi de, oynanan son eleme maçlarından ardından Teiaş Eğitim Tesislerinde çekildi.
Kura çekiminin ardından eşleşmeler ve maç tarihleri de belli oldu.

Her sezon olduğu gibi; barış kardeşlik ve dostluk içinde geçen grup ve eleme maçları, aynı şekilde çeyrek finalde de devam etti. Bir çok il ve ilçelerde düzenlenen; bu ve ya buna benzer organizasyonların bir çoğu kavgadan dolayı yarıda kaldığına şahit olmuşuzdur.. Bizler inanıyoruz ki; önceki yıllarda olduğu gibi çeyrek final, yarı final, 3-4’lük ve final maçında da aynı coşkuyu yaşayıp, ”bir sonraki turnuva bir an önce gelse” diye iç geçireceğiz.. Lafı fazla uzatmadan eleme maçları sonunda çeyrek finale kalan 8 takım, turnuvaya veda eden takımlar, eşleşmeler, temenniler, gol krallığı, maç tarihleri ve küçük detaylar şöyle bir bakalım..




ÇEYREK FİNALE ADINI YAZDIRAN 8 TAKIM
İmbat A.Ş
Huzur Evi
Demir Export
Yuta Çalışkan
Ticaret Odası (1)
Ticaret Odası (2)
Devlet Hastanesi
Öğretmenler Birliği

VEDA EDEN 8 TAKIM

Eli (1)
Eli (2)
Maden-İş
Eğitim Gücü
Kaymakamlık
Nakliyeciler
Soma Belediye
Büyük Şehir Belediye

ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ

11 Nisan Perşembe Saat 16:00 Ticaret Odası (2)-Öğretmenler Birliği (1.Maç)
11 Nisan Perşembe Saat 17:30 Devlet Hastanesi-İmbat Madencilik (2.Maç)

12 Nisan Cuma Saat 16:00 Demir Export-Ticaret Odası (1) (3.Maç)
12 Nisan Cuma Saat 17:30 Yuta Çalışkan-Huzur Evi (4.Maç)

YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ

16.04.2019 Salı 16:00 1.Maçın Galibi 2.Maçın Galibi Teiaş
16.04.2019 Salı 17:30 3.Maçın Galibi 4.Maçın Galibi Teiaş

FİNAL

3-4’lük ve Final maçının gün ve saatleri daha sonra bildirilecek..

5.HAFTANIN SONUNDA DETAYLARA BİR BAKALIM..

21 takımla oynanan grup maçlarından ardından, 16 takımla oynanan eleme maçlarına gruplardan gelen 1 ve 2.sırayı alan takımlar çeyrek finale yükseldi.
A-Grubunda: Yuta Çalışkan Lojistik, Demir Export
B-Grubunda: Devlet Hastanesi, Huzurevi
C-Grubunda: Ticaret Odası 1 ve 2
D-Grubunda ise; İmbat Madencilik ve Öğretmenler Birliği çeyrek finale kalmanın onurunu yaşadı..

PENALTILAR

Elemelerde penaltılara giden iki maç; Ticaret Odası (2)-Eli (2) ve Huzur Evi-Eli (1) arasında oynandı. Normal süresi 4-4 sona eren karşılaşma sonunda rakibine penaltılarla 4-2’lik üstünlük sağlayan Ticaret Odası (2) ve yine normal süresi 1-1 sona eren maçta Eli (1)’e 4-1’lik üstünlük sağlayan Huzur Evi tur atladı.




TOPLAM GOL SAYISI

5.hafta ile beraber grup ve eleme maçları da dahil toplam 53 maçta gol sayısı 318’e yükseldi..

EN FARKLI GALİBİYET

Eleme maçlarında en farklı galibiyeti: Eğitim Gücünü; Şükrü Zenger (4), Oğulcan Nilderya ve Feryat Yalçınkaya’nın golleriyle 6-1 mağlup eden Yuta Çalışkan elde etti. Bir diğer farklı galibiyetleri de Büyükşehir Belediyesini 6-2 yenen Devlet Hastanesi ve Maden-İş’i 4-0 mağlup eden İmbat Madencilik aldı.

EN GÜZEL GOL

Grup ve eleme maçları da dahil 53 maç içerisinde şu ana kadar en güzel gol, Yuta Çalışkan-Maden-İş maçında; Maden-İş takımından Mustafa Atala’nın attığı gol oldu.

GOL KRALLIĞI

Gol krallığı listemizin tepesinde 11 golle Yuta Çalışkan takımının 53 yaşındaki süper forveti Şükrü Zenger bulundu. Zengeri 6 golle İlker Çakır (İmbat Madencilik) takip etti.

EŞLEŞMELER ve TAKIM SORUMLULARININ GÖRÜŞLERİ

TİCARET ODASI 2 (Yasin Tunç)
Bizim açımızdan güzel eşleşme oldu. Rakibimiz Öğretmenler Birliğine ve çeyrek finale kalan tüm takımlara başarılar diliyoruz.




ÖĞRETMENLER BİRLİĞİ (Fatih Mehmet Dönmez)
Turnuvada çeyrek final kuralarının da çekilmesiyle heyecan da katlanarak artmaya devam ediyor. Bizlere bu heyecanı yaşatan, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Öğretmenler Birliği takımı olarak ikinci yılımızda ilk kez çeyrek finale yükselme başarısı gösterdik ve bu seviyelerde her maçın zorluk derecesinin yüksek olduğunun bilincindeyiz. Rakibimiz Ticaret Odası 2 takımının da kaliteli oyunculardan kurulu mücadele gücü yüksek bir takım olduğunu görüyoruz. Rakibimizle yapacağımız bu maçta elimizden gelen mücadeleyi vererek güzel bir oyun ortaya koymaya çalışacağız. Umarım yine centilmence ve hak edenin kazandığı seyir zevki yüksek bir maç olur. Tüm takımlara başarılar. Selamlar…




DEVLET HASTANESİ (Sancar Delibalta)
Turnuvanın bu seviyelerinde artık rakip olarak kimin geldiğinin pekte önemi yoktur. Çünkü son sekize kalan tüm takımlar mücadele ve teknik yönden güçlü takımlar. Tersini düşünenler için geçen sene takımımızın oynadığı finali hatırlatmak isterim. Çeyrek finalde futbolcularından yönetimine yakinen tanıdığımız bizim için kıymetli ve önemli bir rakip ile eşleştik. Belki de erken final olarak nitelendirebileceğimiz çeyrek final maçımızı turnuvanın her daim ciddi favorisi, geniş kadroya sahip, teknik kapasitesi yüksek olan turnuvanın önemli takımlarından İmbat ile oynayacağız.

Geçen yıl kaçıranların çok üzüldüğü yarı final maçında karşılaşmış ve uzatmalara kalan müthiş mücadele sonrası elediğimiz rakibimizle bu yıl çeyrek finalde mücadele edeceğiz. Ama eğer turnuva şampiyonluğu hedefliyorsanız ki biz hedefliyoruz,İmbat gibi kıymetli ve önemli rakipleri geçmeniz gerekiyor,ama çeyrek final ama yarı final en kötü finalde oynayarak. Bizi başarılara alıştıran mücadeleci ve centilmen bir karaktere sahibi takımıza her zaman olduğu gibi sonuna kadar güveniyorum.Bu anlamda centilmence,dostça ve seyir zevki yüksek olan bir eleme maçı oynayacağımıza inanıyor,rakibimiz önce dostumuz olan İmbat futbol takımına ve çeyrek final mücadelesi verecek olan tüm takımlara başarılar diliyorum.

İMBAT MADENCİLİK (Yusuf İpek)
Çeyrek finale çıkan birbirinden değerli tüm takımları tebrik ediyorum. Her karşılaşma birbirinden çekişmeli geçecek. Bu etapta her takım güçlü. Eşleştiğimiz Devlet Hastanesi takımı güçlü olan takımlarını nokta takviyeler yapmış, güçlü olan takımı dahada güçlü hale getirdiler. Rakibimiz ekip oyunu ve mücadele gücü yüksek takım. Kazananın alkışladığı yenilene üzüldüğü futbol adına seyircilerin seyir zevkine doyurulduğu dostluğun kazanması dileğiyle..

DEMİR EXPORT (Kamil Karakum)
Görüş bildirilmedi!

TİCARET ODASI 1 (Laz İbo)
Evet geldik çeyrek finallere turnuva bitti bitecek bişi kalmadı tamamı 7 maç kaldı bir yıl beklediğimiz turnuva gözümüzü açtık daha kapanmadan bitiyo..
İçimizde burukluk bırakıyo keşke hiç bitmese dediğimiz turnuvamıza 7 maç sonra son vereceğiz .
Aslında bide Eylül ayında yapıp senede iki kere yapsak daha mı iyi olur yoksa çok olup ta güzelliğini mi yitirir bilemiyorum ama bunu enine boyuna düşünmemiz lazım hep beraber ..
Gelelim rakibimize evet rakibimiz güçlü sevdiğimiz arkadaşlarla dolu bi ekip . Bu sene mutlak Şampiyonluk parolasıyla yola çıktıklarını çok iyi biliyorum .. Bizde senelerdir yarı final, final oynayan bi topluluğuz zevkli bi maç bekliyo izleyenleri . Centilmenlikten ödün vermeden güzel bi maç olacağına adım kadar eminim .. Başta rakibimize ve tüm çeyrek finaldeki takımlara başarılar dilerim.
Rakibimiz Demir Export’a kurum içi turnuvasında bugün oynayacağı final maçında da başarılar diliyorum ..




HUZUR EVİ (Bahadır Özgen)
Eli bir takım futbolcularına, teknik ekibe ve tüm yetkili kişilere huzur evi takımı olarak centilmence mücadelelerinden ve sahadaki asil duruşlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Maç içinde istemeyerek yapmış olduğumuz yanlış bir şey varsa ben takımım adına, kurumumuz adına bana verilen yetkiye dayanarak affınızı diliyorum.

Maçtan sonra biz rakip takımımızı kucakladık, onlara maçtan önce çok büyük bir saygımız vardı. Zor bir maç oldu bizim için, haddimizi bilerek oynadık. Rakibin cezalı oyuncusu, sakat oyuncusu olması bizim için avantaj oldu. Çok şükür bir üst tura adımızı yazdırdık. Çeyrek final maçı ile ilgili rakibimiz (Yuta Çalışkan) turnuvanın en iyi takımlarımızdan birisi, gerek fizik, gerekse teknik olarak oturmuş bir takımları var. Gol bölgesinde turnuvanın en iyi golcüsü olan benim çok sevdiğim Şükrü abim var. Saymakla bitmez çok değerli oyunculara sahipler. Bu maçta da biz haddimizi bilerek oynayacağız. Amacımız sakatlık, kaza bela olmadan, maçın başından sonuna kadar centilmence geçen, hak edenin kazandığı müsabaka olsun. Şimdiden Yuta Çalışkan takımına başarılar diliyorum. Ne olursa olsun kazanan dostluk olsun..

YUTA ÇALIŞKAN (Savaş Aktepe)
Yuta Çalışkan olarak öncelikle çeyrek finale çıkan bütün takımları tebrik ediyor, herkese başarılar diliyoruz. Kazasız belasız inşallah bir turnuvayı daha noktalarız. Yuta Çalışkan takımı olarak Huzur Eviyle eşleştik. Huzur Evi iyi bir takım. Zaten kolay takım kalmadı, bundan sonra bütün maçlar zor olacak, birbirinden güçlü takımlar var Huzur Evi de onlardan biri gerek defansta Semih Sakaldaş, ortada Ömür Gündüz ve ileride Bahadır hoca var ve daha bir sürü ii adamları var ama daha önce söylediğim gibi biz şampiyonluğa oynayan bir takımız şampiyon olmak için bir engeli daha aşmak zorundayız takımımıza güveniyorum ve inşallah bununda başarıcaz, tekrardan başarılar diliyoruz.

Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!..

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN