4-4’lük Maçın Kazananı Seyirciler Oldu!

4-4’lük Maçın Kazananı Seyirciler Oldu!

Dün öyle bir maç seyrektik ki bana göre şuana kadar oynanan maçların içerisinde en iyisiydi diyebiliriz. Müthiş 4-4’lük maçın kazananı seyirciler oldu diyebiliriz.

Doğan Gülşen Yazdı…

İki takımda grup liderliği hesapları yaptığı için bu maçın ayrı bir zorluğu vardı.

E.l.i 1 iki maçını kayıpsız atlatmıştı. Nakliyeciler ilk maçlarını kazanıp transferlerini sessiz derinden hallettikleri haberlerini duymadığımız Raşit ve Fatih ile kadrolarını güçlendirerek grupta ve ileri ki maçlarda iddialı olma hesapları içindeydiler.

Maç başladığında Nakliyecilerde Raşit ön libero Fatih onun önünde gibi dursa da orta saha tam öyle forvet arkası gibi olmayan Dinçer ile bağlantı sağlanamadı. Kemal sol önde İsrafil sağ önde Kenan stoper gol yollarında Dinçer başladı. Sıkıntı Dinçer’i topla buluşturamamak. Dinçer hareketli olsa da orta saha ile çok kopuktu. Kemal ve İsrafil in etkisiz kalması ön bölge Dinçer’le bağlantı ilk yarı sağlamadı.

E.l.i 1’de Metin ön libero önünde Tugay önde Cihan sol önde Atala sağ önde Efe başladı. Cihana atılan toplar onun yıpratıcı duvar oluşu iyi toplar indirmesi fiziği ile Kenan’ı zorlaması indirdiği tuttuğu toplar tehlike yaratması ilk yarı E.l.i 1’i etkili gösterdi. Öne doğru takımın çıkmasını sağladı bu durum Nakliyecilerde yoktu. Önde top tutmada sıkıntılı olup Dinçer in kalabalık defans içinde kaybolması bunu ilk yarı Nakliyeciler in düzeltememesi duran toptan çok basit gol yemeleri böyle ciddi maçta olmaması gereken durum. onları ilk yarı böyle biter derken 2.0 yine kolay gol yemeleri kırılganlık yaratır mı ikinci yarı dönebilecekler mi hamleleri ne olacaktı?

Aksine ikinci yarı için çok iyi hamleler yaparak özellikle Fatih stopere geçmesi Avusturya girip Raşit, Kemal, İsrafil ile birlikte pas trafiği alış verişi iyi olup, Tayfun hem defans hem de hücumda sağdan bindirmeleri etkili oluşu, Avusturya’nın iyi toplarla ön tarafı beslemesi, Dinçer özelinde Kemal ve İsrafil ile birlikte gol yollarında çoğalmaları 2.0 maçı döndürerek ilk yarıdaki etkisiz görüntüleri tam dersine dönmüştü. Bu sefer E.l.i 1 karşılık veremez durma düştü. Nakliyecilerin pas trafiğine uzak kalmaları, bozamamaları, oyunu tutamamaları, topun onlarda kalmaması, top tutamaz, pas yapamaz, öne doğru çıkamaz olmuşlardı ta ki uzun topta kolu açık olan Fatih penaltı yaptırana kadar oysa Fatih ikinci yarı çok çok iyi oynuyordu.

3.2 olsa da Nakliyeciler geriye düşsellerde yine etkili oynamaya devam etti. Hücumda etkili olup golün geleceği görüntüsü dışarıdan bile belli oluyordu. Pas trafiği ve güçlü dikine oyun olunca Dinçer in asisti İsrafil in güzel kafa vuruşu beraberlik ile birlikte arkadan aynı kopya golü Kemal’in atması 4.3 E.l.i 1 defans anlayışı adam paylaşımı yapamaması kafa toplarına vurdurmaları ve iyi paslaşan kale içine iyi inen Nakliyecilere önlem alamadılar.

İlerleyen dakikalarda maçta Sebahattin hamlesi, Tugay değişikliği Efe ile olmalıydı Tugay’ın forvet-orta saha bağlantısı iyiydi. Sebahattin 10 dakikada olsa E.l.i 1 i öne doğru çıkarıp hücum için getirdiği toplar biraz olsun etkili oldu ama Cihan’ın yorulması geç çıkması Gürkan daha erken girebilirdi. Sebahattin’in 9 başlamaması da ayrı bir konu.

Sonuçta kornerden buldukları golle 4.4 E.l.i 1 sanki beraberlik iki denk kuvvet yenişemeden puanları paylaşarak yenilene yazık olacaktı dedirten bir maç oldu..

İlk yarı oyunuyla E.l.i 1 ikinci yarı oyunuyla Nakliyeciler keyifli maç izletti bizlere iki takımın grubundan sonraki maçları neler getirecek göreceğiz bugün oynanan maçtan dersler çıkarıp önlerindeki maçlarda bugün oynadıkları oyunla şampiyonluk hesapları yapan rakiplerine bizde varız dediler. Sonuç itibari ile dünkü maçın kazananı takımlar olmadı, keyifli maç seyreden seyirciler oldu.
Sevgilerle Doğan Gülşen (Tüm yazılarına göz at)

Maçın geniş detayları için 👉 buraya, fotoğrafları için 👉 şuraya  🏆 tüm turnuva haberleri için ise buraya tıklayınız!..

somadaspor

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN