3 Sezon, 3 Oyuncu

3 Sezon, 3 Oyuncu

Takımları adına oynadıkları pozitif futbollarıyla iz bırakan 3 oyuncu..

Somaspor’un son üç sezonda oynadığı karşılaşmalarının tamamına yakınını seyretme fırsatım olmuştu. 2017-18, 2018-19 Bölgesel Amatör Lig ve  şuan içinde bulunduğumuz ancak 29.haftasında virüs nedeniyle liglere ara verilen 3.Lig..

Bu, son üç sezonun içinde rakip takımlarda bir birinden yetenekli oyuncuları seyretme fırsatını yakaladım. Seyrettiğim 59 karşılaşma içerisinde 3 oyuncuya hayran kaldım. Bu üç oyuncu oynadıkları pozitif futbollarıyla içimizi acıtsalar da beni kendilerine hayran bırakmışlardı.

Peki Kimdi Bu Oyuncular?

Gelin hep beraber maçın oynandığı tarihteki maç yazılarında paylaştığım futbolcularla ilgili haberlere bir göz atalım..

KORAY BAYKARA

Koray Baykara (Bld. Derincespor)

14 Ocak 2018
Bölgesel Amatör Lig
9.Grup 14.hafta

Yazı Başlığı ”Hesapta Olmayan Mağlubiyet”

Bölgesel Amatör Lig 9.Grup 14.hafta maçında Belediye Derincespor‘la deplasmanda karşılaşan Somaspor, sahada doğruları yapan ve üstün oynayan rakibi karşısında çaresiz kaldı ve sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.

Koray Baykara’yı Tutamadık!

Sol çaprazında topla buluşan Yiğitali, defansımızı yatırdı kaldırdı, kesti Koray Baykara ayak koydu:1-0

49.dakikada Gökalp, taç çizgisi önünde kullanılan serbest atışı ceza sahamıza güzel kesti, ilk golün sahibi Koray Baykara kafayı vurdu, kendinin ve takımının ikinci golünü ağlarımızla buluşturdu:2-0

51.dakikada yine sahneye iki gol atan defans oyuncuları Koray Baykara çıktı.. Defansımızın arkasına atılan topla caza sahamıza giren başarılı oyuncu, kaleci Gökhan‘dan sıyrılırken kendini yerde buldu. Karşılaşmanın orta hakemi tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Kerem Gülmez, kaleci Gökhan‘ın müdahalesine rağmen meşin yuvarlağı ağlarımızla buluşturdu:3-0

Koray Baykara

Sen Nasıl Bir Oyuncusun?

En geride oynayacaksın.. Grubun güçlü ekiplerinden Somaspor forvetine yerinde ve zamanında yaptığın hamlelerle gol şansı vermeyeceksin.. Defanstan gelip iki gole imza atacaksın.. Forvet oyuncularının yapamadığını yapıp, defans arkasına yaptığı koşuyla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalıp penaltı aldıracaksın..Sen nasıl bir oyuncusun ”Koray Baykara” (Haberin geniş detaylarına buradan bakabilirsiniz)




Ömer KuşanÖmer Kuşan (Yalova Kadıköyspor)

10.02.2019
Bölgesel Amatör Lig
8.Grup 17. Hafta

Yalova Kadıköyspor 2-0 Somaspor

Yazı Başlığı ”Çok Zor Çok!”

Eminim bizi takip edenlerin akıllarından haklı olarak şu sorular geçiyordur ‘’galip geldiğiniz maçların ardından maç yazısı hemen giriyorsunuz, mağlup olduğunuz maçta neden girmiyorsunuz?’’ Evet haklısınız.. Yalova Kadıköyspor ve iki gol atan 1999 doğumlu oyuncuları Ömer Kuşan bize ezber bozdurdu(!)

Rakip takıma baktığımızda; genç dinamik, baskılı, coşkulu ve büyük takıma karşı nasıl oynaması gerektiğinin adeta dersini verdiler bizlere..
Teknik Direktörleri Ahmet Yurtseven, takımını o kadar güzel hazırlamış ki maça; top tekniği yüksek oyunculardan kurulu takımımıza karşı ayağımıza aldığımız toplarda ikili-üçlü sıkıştırmalarla adeta nefes aldırmadılar. Kaptıkları topları da hızlı hücumlarla beraber güne damgasını vuran 1999 doğumlu oyuncuları Ömer Kuşan’ın iki golüyle sonuca gitmesini bildiler. Yazının detaylarına şuradan bakabilirsiniz)




Mithat Pala

Mithat Pala (Pazarspor)

18.11.2019
TFF 3.Lig
3.Grup 13.Hafta
SOMASPOR PAZARSPOR

Somaspor 2-3 Pazarspor

Yazı Başlığı ”Esti Gürledi Gitti!”

Somaspor ilk defa bu sezon yer aldığı 3.lig’de grubun gözde takımlarından biri olmayı başardı.
Daha önceki yazılarımızda belirtiğimiz gibi; ”kolay mağlup edilmeyen, az gol yiyen, fazla gol atamayan, mücadeleci ve karakterli oyuncu grubundan oluşan bir görüntüsü var.”diye..

Pazarspor maçı öncesi oynadığı 3 karşılaşmada bunun örneklerini sahaya harfiyen yansıtan Burhanettin Basatemür’un oyuncuları, maalesef biraz bizim, birazda maçın hakeminin olumsuzlukları neticesinde sahadan hüsranla ayrıldı.. Aslında her şeyden önemlisi rakip takımda 54 numaralı formayı giyen”Mithat Pala” ismindeki bir futbolcunun olağan üstü performansı maçın kaybedilmesinde yatan en büyük faktördü.

MİTHAT PALA

Mithat Pala, ”Maradona’nın Harmanlanmış Hali”

Pazarspor maçında izlediğimiz 19 yaşındaki Mithat Pala, resmen bizi büyüledi. Yenilgiyi bir tarafa bıraktık, sahada başka biri vardı bizi mest eden. Fiziği, kıvraklığı, oyun zekası, devamlılığı ve her şeyden önce takım arkadaşları gibi numaradan yere yatıp sahtekarlığa kaçmadan oyundan zevk alması ile, bize dünya futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu olarak kabul edilen ”Diego Armando Maradona”yı hatırlattı.

Takımı adına maçın başından son dakikasına kadar sahanın her yerindeydi. Sahada basmadığı, ezmediği çim kalmadı. Pazarspor’un attığı 3 golde de imzası olan Mithat Pala, arkadaşlarının ayaklarına kramplar girdiğinde 90+4’deki attığı gol güç-kuvvet-enerji vs vs.. Çok iyi futbolcular için kullanılan bir terim vardır.. Hani derler ya ”her takımda olması gereken bir futbolcu” işte o futbolcu 19 yaşındaki genç yetenek ”Mithat Pala” Niye yalan söyleyeyim böyle bir oyuncuya sahip olduğu için Pazarspor takımını kıskandım.. Allah yolunu açık etsin, İnşallah kaşarlanmış menejerlerin eline düşüp de harcanmaz.(Yazının geniş detaylarına buradan bakabilirsiniz)

3 Oyuncu Arasında İse..

Bizleri daha doğrusu beni etkileyen bu üç oyuncu arasında ”en iyi oyuncuyu seçersen kimi seçersiniz?” diye soracak olursanız tabii ki Pazarspor’dan ”Mithat Pala” derim..




Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN